Fandomavonturen: Wat als… Ik net als Trish uit Divergent een factie moest kiezen?

Als fanboy denk ik maar al te vaak naar fictieve werelden. Hoe gaaf zou het zijn om avonturen mee te maken met je favoriete fictieve personages? Vorige maand besprak ik hoe ik het zou doen in de Hongerspelen, nu ga ik naar de fandom van Divergent. Hoe zou ik het doen als ik een factie moest kiezen? Laten we erachter komen in de nieuwe Fandomavonturen!

 

Tris is een sterke meid die gaat voor de factie Onverschrokkenheid, terwijl ze zelf uit Zelfverloochening komt. Uit welke factie zal ik komen? Hierbij heb ik even gekeken naar mijn ouders, aangezien zij bepalen uit welke factie ik kom. Het is moeilijk te kiezen, maar ik denk dat mijn ouders het het best zouden doen in Vriendschap. Mijn opa was gek op tuinbouw, dus ik denk dat mijn vader en moeder het bij Vriendschap prima zouden vinden. Hoe mijn jeugd zou zijn? Erg goed, maar als puber merkte ik wel hoe geforceerd iedereen was als het ging om vriendelijkheid. Elke kleine confrontatie werd snel opgelost, juist terwijl ik er fel tegenin wilde gaan. Hoewel ik ook vriendelijk ben voor de meesten om mij heen, voelde ik wel dat ik wat miste. Er is geen uitdaging in Vriendschap, dus ik was erg benieuwd wat de test zou melden.

De test was erg uitputtend. Ik probeerde vriendelijk te blijven, maar in bepaalde situaties in de test probeerde ik op sluwe en slimme wijze het probleem te slim af te zijn. Bij het moment waarop je een gevaarlijke hond tegenkomt en keuze hebt uit voedsel of een mes, lokte ik de hond eerst met wat voedsel. Vanaf het moment dat de hond agressief reageerde, had ik stiekem al het mes opgepakt en was de hond snel weer stil. De tester wist haast niet wat hij met mij aanmoest. Vriendschap kan zeker, maar ik toonde ook enige intelligentie voor Eruditie en lef voor Onverschrokkenheid. De tester meldde mij dat ik erg voorzichtig moest zijn en dat hij mijn resultaten zal aanpassen naar Vriendschap om geen argwaan op te wekken bij de autoriteiten.

De keuze is aangebroken, ik moest een factie kiezen! Ik had lang getwijfeld, maar heb mijn familie vaarwel gezegd en ik koos voor Eruditie. Ik hunkerde wel naar kennis en wat uitdaging. Ik had ambities en deze wilde ik waar maken! De inwijding voor Eruditie is alleen erg zwaar. Ik hoefde eerst nooit hard in de studieboeken te duiken, maar nu zat ik constant te studeren. Toch maakte ik tijd vrij en ging ik op onderzoek uit naar alle wetenschappers van Eruditie. Hierdoor kwam ik toch achter bepaalde praktijken van Eruditie om het land in toom te houden die mij niet bevielen. Uiteindelijk besloot ik voor gerechtigheid te gaan en mijn testen voor de inwijding slecht te maken. Ik verliet verslagen de factie als factieloze, maar had wel wat kennis over Eruditie en de waarheden achter deze rare samenleving. Ik voegde mezelf toe aan de factielozen die ook tegen het regime wilden vechten. En wanneer kwam er actie? Juist, toen Tris en Tobias verandering gingen brengen in de boeken Inwijding, Opstand en Samensmelting…

 

Dit is de Fandomavonturen van deze keer! Ik zou dus iemand uit Vriendschap zijn, die vertrekt naar Eruditie maar uiteindelijk toch als Divergent bestempeld zou worden. En, hoe zou jouw leventje zijn als je een factie moest kiezen, waar hoor jij het meest bij? Ik hoor graag jouw verhaal!

2 reacties

  1. Ik denk dat ik ook voor Eruditie zou kiezen, aangezien daar ook de docenten bij horen 🙂 ik vind het wel heel lastig om te bepalen uit welke factie ik oorspronkelijk zou komen… in ieder geval niet Onverschrokkenheid en ook Vriendschap niet… misschien Oprechtheid? Ik denk dat mijn ouders daar wel bij zouden passen aangezien ze het belangrijk vinden om een goed en eerlijk leven te leiden, maar ik denk dat het zwart-witte van die wereld mij zou gaan benauwen op zeker moment. Plus, het is niet altijd alleen maar goed om de waarheid te vertellen… en aangezien Eruditie me misschien juist zou aanspreken vanwege het ”grijze gebied van de waarheid” denk ik dat dat wel zou passen.

    1. Ik denk dat dat volledig bij jou past Vivian! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.