Fandomavonturen: Wat als… Ik op Zweinstein zou zitten?

Dagdromen doen we als fanboys/fangirls maar al te vaak. In ons hoofd beleven we vele avonturen over onze fandoms, maken we bijzondere verhalen mee in fictieve werelden en ontmoeten we onze favoriete fictieve karakters. Ook ik heb veel nagedacht over fictieve werelden, wat als ik er in zou kunnen komen en vele avonturen kan beleven in mijn fandoms? Zo ontstond Fandomavonturen, waarin ik vertel hoe mijn leven eruit zou zien als ik in een fictieve wereld terecht kom. Een simpele om te beginnen is natuurlijk de fandom van Harry Potter. Als mijn Zweinsteinbrief rond mijn elfde in de brievenbus zou verschijnen, hoe zou mijn leven dan zijn? Laten we erachter komen!

 

Ik werd elf jaar oud in 2005, dus laten we zeggen dat ik in september 2007 naar Zweinstein zou gaan vanuit Nederland, aangezien ik eerst de basisschool af wilde maken. We gaan er even vanuit dat ik vloeiend Engels kan spreken (of dat tovenaars een spreuk hebben waardoor ik de taal met gemak kan verstaan en spreken) en dat mijn ouders instemmen met het idee dat hun zoon naar een magische toverschool gaat. Ik zou vol enthousiasme vertrekken naar Londen, want ik kon niet wachten om meer te leren over magie! Mijn toverstok zou van essenhout zijn met een haar uit de staart van een eenhoorn, 28 centimer wel te verstaan. In de trein richting Zweinstein leerde ik al wat andere eerstejaars kennen en kletsten we wat over Nederland en natuurlijk over Harry Potter, aangezien alle tovenaarsleerlingen genoeg verhalen hebben gehoord van hun ouders. 

De afdeling waar ik in zou komen? In dit blogje heb ik verteld dat ik wel in elk huis zou kunnen zitten, maar ik gok dat de Sorteerhoed mij in zal delen in Huffelpuf. Ik voelde me al snel op mijn gemak bij deze vriendelijke en gezellige mensen, Zweinstein werd al snel mijn thuis! Uiteraard stuurde ik veel brieven naar mijn ouders en zusje en wat oude vrienden van de basisschool, want die zou ik wel enorm missen. Ik was in het eerste jaar gek op Spreuken & Bezweringen (hoe meer spreuken leren, hoe beter!), vliegles (ik was geen natuurtalent, maar ik werd in de loop van het jaar steeds beter) en astronomie. Ik had wat moeite mijn Geschiedenis van de Toverkunst (al die feitjes stampen was behoorlijk lastig) en Transfiguratie. Verweer tegen de Zwarte Kunsten en Toverdranken vond ik nogal spannend, maar uiteindelijk wist ik mij er doorheen te worstelen. Ik had gelukkig al een leuke groep vrienden om mij heen en wist af en toe wat punten te sprokkelen voor mijn afdeling.

In het tweede jaar moeten alle leerlingen hun vakkenpakket uit gaan kiezen. Ik koos voor Voorspellend Rekenen (wiskunde met magie leek mij een goede combi), Waarzeggerij en Verzorging van Fabeldieren. Voorspellend Rekenen was in ieder geval een groot succes, daar blonk ik echt in uit! De andere twee vakken waren wat moeilijker dan verwacht (ik zag altijd Pokémon in mijn theekopjes en in de waarzeggersbollen, maar dat hoort natuurlijk niet), maar ik sleepte mij er wel doorheen.

In het derde jaar kreeg ik wel groot nieuws te horen, mijn zusje kon namelijk ook toveren en zou naar Zweinstein komen! Ik hield mijn hart vast, want ik wilde mijn zusje eigenlijk beschermen tegen alle gevaren van de tovenaarswereld. Gelukkig deed mijn zusje het juist goed op Zweinstein, ze kwam namelijk in Griffoendor te zitten (mijn zusje had toch wel wat stoers in zich en wist flink veel lol te trappen met andere mensen van Griffoendor. Mijn vierde jaar was ook leuker dan verwacht, ik mocht namelijk Zoeker worden in het Zwerkbalteam van Huffelpuf! Mijn lichaamsbouw was perfect voor een Zoeker, dus wist ik tijdens een wedstrijd vaak de winst te behalen (hoewel Zwadderich en Griffoendor nog aardig sterke tegenstanders waren). 

Het vijfde jaar, op naar het behalen van mijn S.L.I.J.M.B.A.L.L.E.N.! Met veel studeren (en af en toe trainen met het Zwerkbalteam) wist ik dat jaar het nog aardig goed te doen. Voor de laatste twee jaren op Zweinstein koos ik voor de vakken Spreuken & Bezweringen, Toverdranken, Kruidenkunde, Verweer tegen de Zwarte Kunsten, Transfiguratie en Voorspellend Rekenen. In het zesde jaar werd mijn zusje de Zoeker in het Zwerkbalteam van Griffoendor, we werden elkaars rivalen! Ik zal niks zeggen over de wedstrijden tussen Griffoendor en Huffelpuf, maar het zou kunnen dat ik een week lang na een wedstrijd te horen kreeg dat ik de sul was die verloor van zijn eigen zusje (wat mijn zusje nog jaren later nog in mijn gezicht wrijft). Het laatste jaar was enorm vele werk, maar uiteindelijk wist ik voor al mijn vakken te slagen en ging ik werken op de Wegisweg, waarin ik alle winkels adviseerde (een echte tovenaarseconoom!) met hun marketing, inkopen en verkooptechnieken. Mijn zusje had ook nog vele leuke jaren op Zweinstein, ze ontmoette zelfs de oudste zoon van de heer Potter, die later misschien nog wel een leuk koppel kunnen vormen… Op mijn negentiende had ik een appartement bemachtigd bij de Wegisweg. In één van de andere appartementjes woont nog een mede-afgestudeerde van Zweinstein met Dreuzelouders die ik spotte met een trui van Deadpool, maar dat is een heel ander verhaal…

 

Dit zou mijn avontuur zijn op Zweinstein! Ik weet mijn jaren op Zweinstein zo levendig voor te stellen, het is bijna alsof ik er echt heb gezeten (of wie weet heb ik er wel op gezeten, maar hoop ik dat jij als Dreuzel dat niet doorhebt en er gewoon vanuit gaat dat dit fictie is)! Ik probeer eens in de week een nieuwe Fandomavonturen te maken, waarbij ik in een andere fandom duik en daar avonturen beleef! Mocht je een suggestie hebben voor een bepaalde fandom, laat het mij vooral weten! Ook hoor ik graag jouw avonturen op Zweinstein, voel je vrij om jouw versie achter te laten in de reacties (of als je een eigen blog hebt, geef ik je toestemming om een blogje erover te schrijven)!

Hoe zouden jouw jaren op Zweinstein zijn?

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Dit is echt een heel leuk blogje, echt leuk om zo te lezen! En misschien ga ik er ook wel over schrijven 🙂

  1. Jaaaaa, ik kijk er naar uit! 😀

 2. haha super leuk geschreven! je kan het wel echt super levendig vertellen hoor 🙂

 3. Leuk om te lezen! Ik heb er nog nooit zo erg over na gedacht

 4. Wat super leuk om hierover na te denken! Ben benieuwd naar je fandomavonturen in de Pokémonwereld. Of je dan graag de Pokémonleague wilt halen of breeder wordt bijvoorbeeld.

  1. Haha, de Pokémonwereld staat uiteraard in de planning 😀

 5. Team Hufflepuf!

  1. Whoop whoop!

 6. Team Slytherin! Whoop whoop! Maar ik ging al eerder naar Zweinstein, in 2002 al.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.