Fangirl/Fanboy-factor, de beste talentenjacht in fandomgeschiedenis

Als fanboy bedenk ik de laatste tijd leuke dingen die echt bedoeld zijn voor de fanboys en fangirls onder ons. Ik heb het al eens gehad over een kroeg speciaal voor fanboys/fangirls, een datingssite voor fanboys/fangirls en nu heb ik weer een nieuwe uitvinding. Fanboys en Fangirls heb je in verschillende maten. De één is meer een fangirl/fanboy wat muziek betreft, anderen zijn meer gericht op bepaalde series en anderen zijn vooral van de boeken. Zelfs in deze categorieën zijn er allemaal subcategorieën, want de muziekfanboy/fangirl kan een metalfan zijn, of juist gek zijn op boybands. Ook in series en boeken is er een gevarieerd aanbod, maar de beste fanboys en fangirls zijn fan van vele fandoms en blinken uit in het fanboy/fangirl-zijn. Zulke mensen zouden eens in de schijnwerpers moeten staan, zodat ze kunnen zien hoe Fanvergent (afgeleid van Divergent, dus dat je in verschillende fandoms zit) ze zijn en hoeveel ze houden van hun fandoms! Hierbij presenteer ik: De Fangirl/Fanboy-factor, de talenjacht voor fanboys en fangirls!

Laten we eerst even een onderscheid maken tussen de dames en de heren, want die zijn soms niet goed met elkaar te vergelijken. Is elke fangirl dol op The Walking Dead, gewelddadige series of ruige rockbands? Vindt elke fanboy een romantische komedie-marathon fantastisch en gaat elke fanboy naar elk concert van een boyband? Het is natuurlijk wat generaliseren, maar de dames en heren zullen waarschijnlijk een andere smaak hebben, waardoor ze in andere fandoms zitten. Hierbij komen er dus twee winnaars bij deze talentenjacht, een fanboy en een fangirl!

 

Maar Joost, hoe stel je je zo’n talentenjacht voor? Goed, ik heb al een aardig plan bedacht hiervoor. Uiteraard moeten alle kandidaten een auditie doen om verder te komen in de show. Als eerste moet je als kandidaat op je inschrijfformulier melden in welke fandoms je zit. Hierbij weet de jury meteen hoe fanatiek jij bent als fanboy/fangirl, hoe meer fandoms, hoe groter de kans dat je door mag! Als auditie vertel je kort tegen de jury wat voor kwaliteiten jij hebt als fanboy/fangirl. Heb je veel fandom merchandise aan of ga je in cosplay? Bonuspunten! Geef je een demonstratie van een bepaald gevecht uit Avatar The Last Airbender waardoor het net lijkt alsof je een element bestuurt? Noem je zo alle Pokémons op die er nu bestaan? Alles kan om indruk te maken op de jury! Je krijgt punten voor het aantal fandoms waar je in zit en hoe goed je auditie was, en vanuit dat puntenaantal gaan de beste honderd door naar de volgende rondes, dus vijftig fanboys en vijftig fangirls.

 

De tweede ronde is al wat lastiger, hierbij wordt je fandomkennis getest. Hierbij wordt de algemene fandomkennis getest, dus kandidaten die bang zijn dat ze in te weinig fandoms zitten, moeten in de tussentijd nog veel series kijken, boeken lezen, muziek luisteren en films zien, zodat ze helemaal bij zijn en veel vragen over veel fandoms kunnen beantwoorden. In een grote zaal zitten alle kandidaten en krijgen ze een groot aantal vragen voorgeschoteld. Hoe heten alle regio’s van Pokémon? Hoeveel districten zitten er in Panem? Welke vakken worden er op Zweinstein gegeven? De kandidaten krijgen vooral wat algemene vragen, zodat de jury kan zien wie de basiskennis weet over alle fandoms.

 

Nadat de dertig slechtste kandidaten afvallen, wordt er wat later een nieuwe ronde gehouden, waarbij specifieke vragen worden gesteld over fandoms. Hierbij is het de bedoeling dat alle fanboys en fangirls gedetailleerd kunnen ingaan op bepaalde fandoms. Hersens worden gekraakt, want deze test is echt niet zo gemakkelijk als het lijkt! De concurrentie is al groot, want alle kandidaten zijn al op een hoog niveau terecht gekomen. De spanning is om te snijden, maar uiteindelijk moeten er twintig kandidaten vertrekken. Zo blijven er nog vijfentwintig fanboys en vijfentwintig fangirls over.

 

De fanboys en fangirls hebben laten zien dat ze gemotiveerd, enthousiast en intelligent zijn, dit wordt beloond! De kandidaten zien voor het eerst de jury en de presentatoren voor de live-shows. De presentatoren zijn niet minder dan Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson! Ze verwelkomen alle kandidaten hartelijk, terwijl ze mogen overnachten in Walt Disney World in Florida. Het is een geweldige excursie waarbij de fanboys en fangirls een weekje hun fandomheid vieren en elkaar meteen wat beter kunnen leren kennen. Dat komt vast goed, want je stopt een boel fangirls en fanboys bij elkaar en je hebt één groot feest! De jury komt ook opdagen, deze bestaat uit drie personen: J.K. Rowling, Emilia Clarke (Daenerys Targaryen in Game of Thrones) en Ed Sheeran! Ed Sheeran geeft een privéoptreden voor alle overgebleven kandidaten, J.K. Rowling signeert alle boeken en iedereen kan kletsen en op de foto met Emilia, Jennifer en Josh. Het is een fantastische week, maar daarna kunnen alle kandidaten hard aan de bak voor de live-shows…

 

De live-shows worden groot aangepakt. Elke week krijgen de fanboys en fangirls weer een bepaalde opdracht. Dit kan variëren op het laten zien van je collectie van Fandom Merchandise, tot het laten zien van hoe awkward je bent als je omgeven bent door mensen die nergens fan van zijn. Een cosplay-uitvoering doen, een clip opnemen met je favoriete band, een presentatie geven waarin je vertelt welke eigenschappen jij van bepaalde fictieve karakters bezit, alles kan! Niets is te gek, en hoe verder je komt, hoe cooler de opdrachten worden en hoe vaker je ook in contact komt met schrijvers, acteurs en artiesten die jou zullen helpen met je opdrachten. Privéles in de vechtkunst met Jackie Chang? Een kort verhaal schrijven met Cassandra Clare of Stephen King? Het kan! De juryleden bedenken leuke opdrachten en extra’s zodat je als fangirl of fanboy extra hard je best doet om door te mogen stromen naar de finale.

Uiteindelijk, na vele leuke opdrachten, spannende live-shows en ontmoetingen met beroemdheden, is de finale dan erg dichtbij. Nog drie fangirls en drie fanboys zijn over en strijden tijdens een lange avond voor de titel van de winnaar/winnares van de fanboy/fangirl-factor. Als eenmaal de winnaars bekend zijn gemaakt, wordt er een groot feest gehouden met alle mensen die mee deden of hebben meegeholpen met deze talentenjacht. En de winnaars zelf? De allergrootste fanboy en allergrootste fangirl, die twee zijn gemaakt voor elkaar (laten we er even vanuit gaan dat alle kandidaten awkward single zijn)! Ze kennen elkaars fandoms door en door, hebben indruk op elkaar gemaakt tijdens hun opdrachten en zijn bij die tijd dolverliefd op elkaar. Uiteraard is er een jaar later een reünie van de talentenjacht, want er is een Fandom-bruiloft waarin de winnaar en winnares in het huwelijksbootje stappen. In plaats van het ja-woord geven ze elkaar het always-woord. Shadowhunters-runen voor het bruidspaar worden gezet, alle gasten in cosplay, de mooiste dag uit hun fandombestaan!

Ik denk dat we allemaal wel weten wie uiteindelijk die bruidegom zou zijn.

 

Hoe zou jij het vinden als de Fanboy/Fangirl-factor zou gehouden worden? Meld je je aan?

10 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Bring it on, bitches 😀

 2. Joost, er is een deta wat me diep teleurgesteld maakt.
  Er ks geen disneyLAND in Florida het is Walt Disney World
  Okay voor de rest is het een cool idee

  1. Ahh dat wist ik niet. Als ik foto’s van mijn nicht zie heb ik altijd het idee dat ze Disneyland zegt (ze werkt er, jaloezie tot oneindig).

 3. Jaaa, ik wil ook meedoen! Ik zou sowieso in cosplay gaan, geef die bonuspunten maar hier!

 4. Uhm. Uhm. WAAROM BESTAAT DIT NIET IK HEB DIT NODIG.
  Helemaal omdat ik gister naar Mockingjay pt 2 ging. Josh is zo’n goeie acteur omg. De feels.

 5. Die Cosplay-punten zou ik nog wel kunnen binnenhalen, maar acteren en liveshows zijn dan weer niets voor mij. En uhm … dat Fandon-huwelijk is hier al ok hoor. Harry Potter-fan + Star Wars-fan = happy ever after. 🙂

 6. Ik zou gewoon meedoen met de beste zombie-imitatie. BRAINZZ.

 7. hmm.. ik ben bang dat ik niet heel ver zal komen in deze talentenjacht.. Maar wie niet waagt wie niet wint natuurlijk 😉 haha

 8. (y)!

 9. Haha geweldig, ik zou denk ik wel meedoen, alleen geen idee met welk fandom haha!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.