Gegeven en gekregen surprise

Afgelopen maandag vierde ik met een paar vrienden SinterKerstenNieuw (aangezien we een beetje laat waren met lootjes trekken en surprises maken voor Sinterklaas…), waarbij we lootjes hadden getrokken en surprises met gedichten hadden gemaakt. Ik had zelf een lootje getrokken van een meisje die helemaal gek is van The Hunger Games (ons eerste gesprek waarbij ik haar heel cool begon te vinden ging ook over The Hunger Games), dus een surprise in het teken van The Hunger Games leek me wel gepast. Ik ben niet echt de meest ideale persoon wat knutselen betreft, dus ik was wel benieuwd of ik wel een leuke surprise kon maken. Ik ging aan de slag met een TV met het thema The Hunger Games.

Ik had een schoenendoos gehaald van mijn vaders werk (die werkt bij een schoenenbedrijf), ik printte een hoop Hunger Games foto’s uit, tekende rode gordijnen (als een luxe bioscoopscherm) en plakte alle afbeeldingen op de bovenkant van de doos. Ik tapete de doos dicht (daarvoor vulde ik de doos uiteraard met papier en het cadeau, een Mockinjay-ketting) en de zijkant heb ik beplakt met omhoogrijzende vlammen, die ik met pastelkrijt heb gemaakt (lichtjes de lijnen aanbrengen en dan alles uitwrijven). Het was onwijs veel knip en plakwerk, maar uiteindelijk had ik mijn suprise bijna af!

Na de voorkant en zijkant te hebben gemaakt, was het tijd voor de achterkant van mijn surprise. Ik koos ervoor om The Hanging Tree te maken (afgeleid van het lied in Mockinjay part 1). Eerst heb ik een boom getekend met potlood, daarna de boom en dergelijke ingekleurd met zwarte verf en daarna weer met pastelkrijt De oranje achtergrond ingekleurd. Mijn surprise was af en het gedicht maken ging ook met gemak. Ik ben er in ieder geval erg tevreden mee voor mijn doen, zeker aangezien ik alles zelf heb gemaakt en ik nog maar weinig surprises heb gemaakt.
De surprise was goed bevallen bij Larissa (degene voor wie de surprise was) en ze was onwijs blij met de ketting. Ze herkende ook gelijk The Hanging Tree op de achterkant, dus dat was een goed teken!

Ik was erg benieuwd naar de surprise die ik zou krijgen. Ik denk dat mensen wel met gemak een surprise zouden kunnen bedenken (je neemt een kijkje op mijn blog en je kan genoeg Fandoms uitkiezen om inspiratie op te doen!). Ik had als cadeau voornamelijk tekenmateriaal aangevraagd aangezien ik weer wat wil gaan tekenen.
Maar ik had nooit verwacht dat het zo mooi zou worden… Larissa en ik hadden elkaar getrokken en zij heeft zojuist de mooiste surprise gemaakt die ik ooit heb gekregen. Het verdient een mooie plek op mijn kamer, want zij maakte namelijk een echte NerdyGeekyFanboy surprise voor mij 🙂 Ik denk dat ik haar niet vaak genoeg kan bedanken, want dit is echt een geweldig geschenk.

Bij de opgestapelde boeken zit onder andere de ketting van Katara uit Avatar, een Pokéball, de dino uit Toy Story, de levensbeker uit The Mortal Instruments, de Elder Wand uit Harry Potter en de drietand van Percy Jackson. Je raadt het al, ik heb veel Fanboyaanvallen gehad terwijl ik constant schreeuwde: I JUST… I CAN’T… AARRGHHH THE FEELS!

Larissa had verschillende boeken opnieuw beschilderd en op elkaar gestapeld. Boven staat Mockinjay, die je open kan klappen waarbij een ruimte verschijnt waar het gedicht in zat. Daaronder zit een echt boek, De Twee Torens in The Lord of The Rings (gelukkig dat ik zelf al een exemplaar had, anders zou ik het echt zonde vinden haha), daaronder Endgame en The Perks of being a Wallflower (die ze zelf had beschilderd en compleet had nagemaakt wat de zijkant betreft. Het onderste dikke boek is van hout gemaakt (de bovenkant kan je er af halen en aan de zijkant staat Fanboy Diaries (een ideale titel voor mijn autobiografie mocht iemand die ooit van mij willen maken) en het Fandom teken van verschillende boeken 🙂

In het onderste ”boek” zaten al mijn cadeautjes, en alles op mijn lijst zat erin! Op de onderkant van de binnenkant staan ook quotes van The Hunger Games, The Perks of being a Wallflower, Harry Potter en The Mortal Instruments.

 Het gedicht wat voor me was gemaakt was ronduit fantastisch. Op de bovenkant staat het Hogwarts teken en het is ondertekend door Albus Dumbledore.
 Benieuwd wat erin stond? Nou, ik vind het wel een geweldig gedicht die ik moet delen, dus hier komt hij:

To: Mr. Joost Zuijderduijn
The room above the living room
(mijn adres, dat hoeven jullie niet te weten stelletje stalkers! 🙂 )
Dear Mr Joost,
Een echte fanboy dat ben jij,
En van boeken word jij ook erg blij.
Fandoms is dan ook een woord,
Dat jij maar al te vaak hoort.
Hunger Games, Percy Jackson en Avatar,
Weet je, het is best bizar,
Want het is jou wel bekend,
Dat je als Fanboy vaak de enige bent.
Met je blog carrière gaat het ook erg goed,
Het schrijven zit in je bloed.
Maar ondanks dat het met jouw gezondheid momenteel wat minder gaat,
Blijf jij een echte lees en blog fanaat.
In denk dat het je vast niet ontging,
Maar iemand zei ooit deze zin:
”I’m on a rollercoaster that only goes up, my friend”,
En het kan zijn dat je jezelf er niet helemaal in herkent, 
Maar dit is vandaag mijn boodschap aan jou,
Blijf altijd positief, maar blijf vooral je fandoms trouw 😉
Your sincerely,
Professor Dumbledore

Dat gaat me nu wel lukken Larissa 🙂

3 reacties

  1. Wat leuk! Je hebt echt een toffe surprise gemaakt. Beter dan die van mij haha, ik knutselde een stoomboot voor een vriendin een paar weken geleden. Ik zweer dat ik nog beter stoomboten kon maken toen ik 10 was dan nu :p
    En je hebt ook een super leuke surprise gekregen!
    PS, je kunt op de foto van het gedicht je adres lezen, misschien kun je dat beter even wazig maken. Niet dat ik denk dat mensen je echt gaan stalken, maar je weet het maar nooit met het internet :p

    1. Haha, een stoomboot is nog wel behoorlijk moeilijk om te maken lijkt me 😛 Heb het meteen aangepast… Nooit het internet vertrouwen 😛

  2. Coool! Doet me denken aan de surprise die ik op de basisschool kreeg: een worm die zich door allerlei boeken vrat (boekenwurm!)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.