Gezondheid-update: Ik heb een abonnement op het ziekenhuis

Hallo iedereen,

Zondag hadden jullie al mijn post kunnen lezen, waarin ik vertelde dat ik moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Sinds zondag zijn er weer wat dingen gebeurd en komen er weer wat medische dingen aan in de toekomst, en ik wil jullie even op de hoogte brengen en vertellen hoe het er voor staat.

Ten eerste is de buikpijn en de misselijkheid niet over gegaan. Ik kan elke dag 20 keer mijn kruik wat opwarmen en heel veel eten doe ik nog niet. Gelukkig heb ik wel genoeg dingen te doen, zoals bloggen (ik loop echt al een stuk of 10 posts voor, niet normaal), lezen (ik lees bijna elke dag een boek uit), tekenen (ik ben flink bezig met mijn tekening van Cara Delevigne waar ik binnenkort weer een post van online zet met het proces) en muziek luisteren (ik heb weer een hoop bands gevonden waarvan ik fan van ben geworden). Aan mijn studie zitten gaat niet echt, de buikpijn zorgt ervoor dat ik mijn aandacht er totaal niet bij kan houden.

Dan de maandag. Maandag kon ik voor een afspraak naar het ziekenhuis komen voor een afspraak met de diëtiste. Aangezien ik dus al 1/10 van mijn gewicht kwijt ben moet ik niet meer afvallen, maar veel kan de diëtiste er niet aan doen. Ik moet voornamelijk kleine porties eten/drinken met veel eiwitten. Ik heb ook Nutridrink waar veel voedingsstoffen inzitten, maar dat drink ik nu langzaam. Gelukkig kan ik met behulp van nieuwe medicijnen tegen de misselijkheid wel in de ochtend (11 uur) een broodje als ontbijt nemen, maar veel extra eten gaat nog steeds niet.

Gisteren kreeg ik een belafspraak met de maag-, darm- en leverarts. En hier komt het wat minder leuke nieuws, want ik moet namelijk voor 3 à 4 dagen opgenomen worden in het ziekenhuis voor verschillende onderzoeken (maagonderzoek, darmonderzoek, onderzoek naar diverse uitwerpselen – ook wel bekend als poep en pies – en andere onderzoeken). Ik kijk er niet bepaald naar uit, maar hopelijk weten de dokters wat te kunnen vinden waardoor mijn buikpijn en misselijkheid kan worden genezen.
Voor een bepaald onderzoek bij mijn maag mag ik mijn medicijnen voor de misselijkheid 3 dagen van tevoren niet meer slikken, dus de misselijkheid zal denk wel weer in wat hogere mate terugkomen.

Wat wel enorm jammer is, is dat ik zondag dan niet bij de Kinderboekenmarkt in Den Haag aanwezig kan zijn, net wanneer ik juist zoveel boekenbloggers enthousiast heb gemaakt voor dit evenement! Dus, als jullie zo vriendelijk willen zijn om mijn blog een beetje bekend te maken bij alle YA-standjes, zou dat fantastisch zijn 🙂

Waar ik me wel nog erg zorgen om maak, is mijn studie. Deze week zijn er namelijk tussentoetsen waar ik sowieso niet bij kan zijn, dus deze kan ik niet maken. Over twee weken zijn al tentamens en door het ziekenhuis loop ik wel aardig achter. Ik hoop maar dat ik er snel overheen ben en toch voldoendes kan halen voor mijn tentamens, want de tentamens van de eerste twee blokken zijn het lastigst, dus als je die hebt gehaald, heb je eigenlijk al bijna je propedeuse binnen. Ik denk wel dat de Eramus wel iets voor me kan regelen als ik geluk heb, dus ik wacht het maar af. Gezondheid gaat nu even voor.

Wanneer ik kan worden opgenomen is nog niet zeker, nu is er nog geen plek vrij op de afdeling, maar zodra er plek is, kan ik gelijk komen. Ik heb dus al wat vooruit gewerkt voor blogposts en kan vast de laptop weer meenemen, dus jullie zullen NerdyGeekyFanboy niet hoeven te missen. Mocht ik in het ziekenhuis zet ik af en toe wel een P.S. bij mijn posts met eventueel een kleine update.

Nog bedankt iedereen voor alle berichtjes. Elke dag krijg ik wel weer van een stuk of 10 mensen de vraag hoe het met me gaat en de ”Beterschapjes” komen in grote getale binnen. Ik knap daar best van op 🙂

Ik hou jullie op de hoogte!

3 reacties

  1. Succes en beterschap Joost!

  2. Heftige shit, Joost! Gelukkig maar dat je nog een beetje die dingen hebt om de dag door te komen. Het lijkt me op den duur best irritant worden. Hopelijk is er gauw een plekkie vrij in het ziekenhuis, dan heb je dat maar weer gehad. Ik hoop dat ze wat kunnen gaan vinden. Zal toch haast moeten! Of is er een kans dat ze alsnog niks kunnen vinden? En hé, als je weer ‘ns toe bent aan nieuwe muziek: Geef maar een gil! Dan trek ik de platencollectie wel tevoorschijn. =)

    1. Er is wel een kans dat ze niks kunnen vinden, maar ze halen nu echt alles uit de kast, elk soort onderzoek dat ze kunnen bedenken gaat plaats vinden, dus neem aan dat ze wel verder komen. Goed, ik roep het als ik zonder muziek zit!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.