Gezondheidsupdate: Alle remmen los!

Zo, het is al een tijdje geleden dat ik een update gaf over mijn gezondheid en ik heb weer wat afspraken gehad met de maagarts, dus er zijn weer wat veranderingen geweest.

Oké laten we beginnen met mijn klachten. De buikpijn is er nog steeds (soms pijnlijker dan normaal, soms is het dan weer redelijk rustig), en daarnaast is ontbijten ook nog best moeilijk. Dinsdagavond ging ik nog met mijn jaarclub uit Rotterdam naar Leiden, maar daarna had ik heel veel last van mijn buik en de ochtend erna zat ik met 40 graden koorts in bed, gelukkig hoefde ik niet naar het ziekenhuis voor een opname, maar het was kantje boord.

 

Maandag had ik weer een gesprek met de maagarts. Ik had nog een MRI-scan gehad van mijn dunne darm, maar daar was niks mis mee. Ik heb dus een functionele dyspeptie (prikkelbare darm syndroom), oftewel: ik heb buikpijn maar ze weten niet waardoor. Ze hebben niks kunnen vinden. Wat nu? Tsja, alle remmen los en proberen met verschillende manieren me beter te laten voelen. Mijn pijnstillers zijn wat veranderd (sommige ga ik stoppen, met andere krijg ik een wat hogere dosis), en daarnaast ga ik een dieet proberen waarin ik sommige dingen niet mag eten omdat die misschien niet goed kunnen zijn voor mijn darmen. We gaan dus alle dingen proberen die mogelijk kunnen helpen, in de hoop dat in september het weer beter gaat en ik weer kan studeren.

 

Ik heb goede en slechte dagen, maar ik wil echt proberen snel beter te worden en gewoon weer alles te kunnen doen! In de tussentijd jullie lezers maar verwennen met veel blogposts 🙂 !

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik heb ook vaak last van het prikkelbare darm syndroom. Is vooral als ik stress heb of even geen tijd voor mezelf neem. Gelukkig zijn er wel wat medicijnen, maar het duurt best lang voor die beginnen te werken. Gewoon rustig aan doen.

 2. Bah, wat vervelend allemaal! Ik hoop dat ze snel iets kunnen vinden waardoor je er minder last van hebt!

  • Gaia Steinbuch op februari 15, 2015 om 10:41 am
  • Reageer

  Ik hoop dat je je snel wat beter voelt!

 3. Jammer hé. Elke dag leren ze zoveel nieuwe dingen bij op medisch gebied, maar af en toe heb je dan toch de pech dat ze wel weten
  wat de oorzaak van je pijnklachten is, maar dat men er niet echt iets aan kan doen. Hopelijk lukt dat met het darmsparende dieet en de
  nieuwe medicatie in orde.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.