Gezondheidsupdate: De smiley die mijn stemming weergeeft: :(

We zijn al weer een tijdje verder, en er is veel gebeurd de afgelopen weken. Ik heb veel leuke dingen gedaan, maar daarnaast is er helaas minder goed nieuws op mijn pad gekomen.

Laten we starten bij het begin. Mijn eerste tentamens had ik gemist, maar ik wilde in blok 2 gewoon van start gaan en alle colleges volgen op de universiteit. Dit was behoorlijk zwaar. Ik raakte uitgeput toen ik eenmaal aankwam bij de universiteit, en trappen waren mijn grootste vijand. Ik deed heel erg mijn best om bij te blijven, maar geconcentreerd blijven was ontzettend lastig.

Vorige week kreeg ik weer behoorlijke buikpijn en sindsdien ben ik ziek thuis. Ik ben gestopt met de dagelijkse paracetamollen en pijnstillers omdat die eerlijk gezegd niet goed helpen, want de pijn blijft aanwezig. Ik heb met mijn ouders gepraat en we kwamen tot de conclusie dat ik maar ga stoppen met mijn studie, omdat ik met mijn gezondheid niet alles uit mijn opleiding kan halen. Daarnaast heb ik alleen maar stress of ik dit jaar wel ga halen of niet, dus wil ik liever voor de veilige weg gaan en volgend jaar het opnieuw proberen.

Dat ik ga stoppen vind ik echt ontzettend jammer. Ik hoopte echt dit jaar als een enthousiaste student te beginnen en veel vrienden te maken, maar die kan ik nu maanden niet meer zien. De komende maanden ben ik dus ziek thuis (hoop dat het eerder over gaat, maar dat dacht ik 3 maanden geleden ook, dus je weet het maar nooit). Binnenkort heb ik een afspraak met de maagarts om te kijken wat ze kunnen doen. Verder zijn deze gezondheidsdingen aan de gang:
– Het schijnt dat het medicijn wat ik normaal al slik te goed werkt doordat ze een andere verpakking hebben. Dit was gebeurd in de zomer en bijwerkingen zijn MISSELIJKHEID. Dit was rond de tijd dat ik last kreeg van mijn maag, dus dit kan eventueel een oorzaak zijn als de bloedonderzoeken dit laten zien.
– Ik heb een afspraak gehad bij een osteopaat. Dit is een wat alternatieve dokter die door middel van aanraking het bindweefsel en organen weer goed kan laten bewegen. Ze zei dat er wat plekken bij mijn hoofd zijn die wat blokkades hebben, waardoor de misselijkheid en buikpijn er zijn. Het zal lang duren, maar dan kan ik misschien resultaat zien. Ze heeft de afgelopen keer bijvoorbeeld 5 minuten aan mijn hoofd gezeten, en achteraf werd ik wat suffer en was ik moe en blijkbaar had dat wat werking op me. Over een paar weken moet ik terugkomen, en ik hoop dat het inderdaad een beetje gaat werken.

De komende maanden ben ik dus thuis, en daarom wil ik nog wel flink wat dingen doen. Ik heb al een lijstje waar ik mijn tijd aan ga besteden. Ik ga onder andere veel lezen, bloggen, tekenen, series kijken (ik wil misschien Netflix aanschaffen), gamen en uiteraard ga ik nog wel naar wat leuke evenementen voor afleiding. Misschien willen vrienden ook af en toe langskomen voor ziekenbezoek. Ik dwing ze niet, ze hebben natuurlijk allemaal wel een normaal leventje, maar het zou fijn zijn als ik nog enige sociale interactie heb met mensen. Telkens thuis zitten is namelijk nou niet heel spannend. Als het lukt probeer ik ook weer te gaan werken en rijlessen te nemen, maar mijn gezondheid gaat voor. Ik ga er maar van uit dat het over een paar weken weer wat beter gaat en dat ik weer normale dingen kan gaan doen hoor, maar voorlopig doe ik het rustig aan.

Zo staat het leven er voor op dit moment. Het is wat vervelend en saai en ik kan er niks aan doen, maar nu heb ik wel veel vrije tijd. Binnenkort ga ik mijn blog maar aan meer uitgeverijen bekend maken, wie weet komt er wat leuks uit.  Ik heb ook mijn verjaardag gevierd voor familie (wat best slopend was met buikpijn), maar ik heb nu wel weer wat boekenbonnen, bioscoopbonnen en geld. Ik probeer vooral veel afleiding te zoeken van die buikpijn…

Wat kan jou afleiden van buikpijn?

15 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Je hebt een verstandige keuze gemaakt. Ik hoop dat dit ”tussenjaartje” volgend jaar in je voordeel is. En dit jaar natuurlijk op het gebied van afleiding, zoals lezen!

  1. Dank je. Gelukkig heb ik wel een kleine voorsprong voor volgend jaar, ik ken al veel van Wiskunde, dus ik vermoed wel gelijk hoge cijfers te halen 🙂 Ook is dit jaar wel een mooie gelegenheid om al die ongelezen boeken in mijn boekenkasten te gaan lezen, heb genoeg te doen! Een tussenjaar vind ik alleen zonde, had liever gewoon verder gestudeerd, maar volgend jaar beter!

 2. Wat vervelend allemaal voor je Joost! Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt. Probeer inderdaad maar zoveel mogelijk leuke dingen te doen en er het beste eruit te halen 🙂

  1. Bedankt, gelukkig zijn er nog wat leuke concerten en evenementen in aantocht 🙂

 3. Wat vervelend allemaal Joost, maar ook ontzettend knap dat je de keuze hebt kunnen maken om nu even rust te nemen. Luister goed naar je lichaam en geniet van de leuke dingen de aankomende tijd. Als je je verveeld, kan je me altijd stalken op twitter! <3

  1. Gaat goed komen, zie je Twitter berichtjes zeker voorbij komen haha 🙂

 4. Jeetje. Wat een pech. Ik zou zeggen warme kruik en kopje thee. Tenminste dat helpt bij mijn buikpijn 😉 heel veel sterkte maar je komt hier sowieso doorheen! X

  1. De kruik zit 24/7 op mijn buikkie, en een kopje thee begin ik steeds meer te waarderen 🙂 Helemaal met het weer deze dagen!

 5. Dan moet je me toch meer eens dat Katwijkse strand gaan laten zien.

  1. Jaaaaa! Moeten we wel oppassen voor de Kattukse meeuwen, die zijn de laatste tijd veel te brutaal!

 6. Sterkte! Ik weet hoe het is om constant pijn te hebben. Doorstaan zeggen ze maar dat ia helemaal niet zo makkelijk. Ik hoop voor je dat het snel beter gaat!

  1. Bedankt Jaike! Gelukkig kan ik ook nog genoeg leuke blogs lezen als afleiding 🙂

 7. Wat een tegenvaller. Ik probeer mezelf altijd af te leiden door bezig te blijven. Dat lukt natuurlijk niet altijd op een actieve manier. Na een leuke actieve dag moet ik het immers meteen bekopen. Gelukkig lukt het meestal wel door één van mijn vele passieve hobby’s. Lezen én bloggen natuurlijk, maar ook haken, breien, kruisjessteek, kaarten maken, iets bakken, een film zien, … Ik heb door de jaren heen steeds beter geleerd om mezelf op een rustige manier bezig te houden. Misschien ontdek je binnenkort ook wel een deel nieuwe rustige hobby’s naast lezen

  1. Wie weet 🙂 Heb er in ieder geval veel tijd voor 🙂

  • Anonymous op november 18, 2014 om 3:16 pm
  • Reageer

  Wat vervelend en naar voor je! Hoop dat je een beetje afleiding kunt vinden in je boeken, heel veel sterkte!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.