Gezondheidsupdate: Lekker in mijn vel!

De wat trouwe lezers van mijn blog weten waarschijnlijk nog dat ik sinds vorig jaar misselijk werd en sinds oktober een buikpijn had die erg pijnlijk was en maar niet wilde stoppen. Ik moest stoppen met werken, stoppen met mijn studie en mijn leventje zat echt op pauze. Ik kon nauwelijks leuke dingen doen en was voornamelijk in mijn bed terwijl ik leefde op vele pijnstillers. Het enige wat nog een beetje lukte was wat bloggen en lezen, maar verder had ik een erg rustig bestaan. Sinds begin februari heeft de osteopaat mijn buikpijn genezen en heb ik er sindsdien geen last meer van. Het is al en tijdje terug dat ik een gezondheidsupdate gaf, dus vandaar nog even een berichtje hoe het daarmee gaat. En ja hoor, het gaat prima!

 

Sinds februari gaat het dus heel goed met me. De buikpijn is nauwelijks aanwezig en als ik het even voel, is het echt binnen een kwartier weer verdwenen. De osteopaat vertelde me ook dat ik een steeds betere weerstand opbouw en zo voelt het ook. Ik heb zelfs minder last van pijn dan voordat ik misselijk werd vorig jaar! Lichamelijk gaat het veel beter en hoop ook weer eens meer conditie op te gaan doen. De hitte blijft natuurlijk voor mij lastig aangezien ik niet kan zweten en oververhit kan raken, maar dat gaat naar mijn idee ook steeds beter. Ik weet steeds sneller wanneer ik moet afkoelen en hoe lang ik het kan volhouden in de warme zon. Natuurlijk ben ik niet supergezond (ik moet nog steeds mezelf prikken en medicijnen slikken voor mijn weerstand), maar dat is gewoon standaard en daar heb ik ook geen last van. Het gaat gewoon toppie!

 

Achteraf gezien was mijn periode met heftige buikpijn een hele nare periode waarbij ik geen hoop had op een goede toekomst (hoe kon ik nou gaan studeren met deze constante pijn? Hoe kan ik überhaupt redelijk functioneren met deze beperking?), maar ik heb er wel veel van geleerd. Alles komt uiteindelijk altijd goed en nu ik weet hoe slecht het toen ging, weet ik nu hoe goed het momenteel gaat en dat ik nauwelijks hoef te klagen. Ik kan gewoon weer gaan studeren, ik kan werken, ik kan leuke dingen doen met vrienden en weer zonder buikpijn het leven door. Dit is echt een hele opluchting en een fantastisch gevoel, ik geniet elke dag van het leven! Ik zit gewoon lekker in mijn vel en dat blijft hopelijk nog een hele lange tijd doorgaan.

 

Ik wil graag nog iedereen bedanken die mij heeft geholpen in de tijd dat ik erg ziek was. Iedereen die een ziekenbezoek aan me had gebracht of een dagje iets met me wilde doen of af en toe een berichtje stuurde met de vraag hoe het met me ging en me probeerde op te vrolijken. Elke lezer die tijdens die periode mijn blog aan het lezen was of erop reageerde. Iedereen die aan me dacht en hoopte dat het weer goed met me zou gaan, jullie zijn top. Ik zou geen namen noemen, want dan wordt het een aardig lange lijst, maar bedankt voor alle hulp! Ik heb pijn, verdriet en behoorlijk wat onrust gevoel en tegenslagen meegemaakt, maar nu is het tijd om positief en gelukkig te zijn! Uiteraard zullen er in de toekomst vast veel obstakels zijn, maar ik weet ik ieder geval dat ik een stuk steviger in mijn schoenen sta als een jaar geleden!

 

En wat nu? Nou, in september ga ik gewoon weer lekker beginnen met studeren in Rotterdam, weer dezelfde studie (want ik vond Economie & Bedrijfseconomie vorig jaar erg leuk en baalde enorm toen ik moest stoppen) en ik heb er zo veel zin in! Daarbij kan ik ook opnieuw meedoen aan de kennismakingstijd van mijn studentenvereniging en ga ik gewoon als eerstejaars meedoen. Ik ben ook weer op zoek naar een leuk bijbaantje en voor de rest ben ik lekker bezig met bloggen, lezen, series kijken, chillen met vrienden, feesten als een echt feestvarken en gewoon het beste uit het leven te halen! De afgelopen weken waren ook erg leuk, ik heb zo veel dingen meegemaakt en gedaan, wat een topvakantie!

 

Conclusie: sluit mijn buikpijn-dossier maar af, dat is verleden tijd! Ik heb weer een heerlijk leventje en kijk uit naar een net zo lekkere tijd in de toekomst!

Voel jij je ook zo lekker in je vel na een wat minder leuke periode?

12 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat fijn dat je je nu weer goed voelt! 🙂

 2. Wat fijn dat het weer beter met je gaat. Houden zo! 😀

 3. Super dat het weer beter gaat!

 4. Gelukkig gaat het beter nu. Succes met je studie! 🙂

 5. Nothing but a big smile. =)

 6. Wat een heerlijk positieve blogpost 😀 Fijn dat het beter gaat!!

  • Gaia Steinbuch op augustus 13, 2015 om 10:07 am
  • Reageer

  Wat fijn dat het weer goed met je gaat :)!

  • Fany op augustus 13, 2015 om 10:17 am
  • Reageer

  Super geniet maar van de leuke dingen!

  • Tessa op augustus 13, 2015 om 10:31 am
  • Reageer

  Heel fijn om te lezen 🙂

 7. Ik vroeg me inderdaad hoe het nu met je ging 🙂 Want tegenwoordig kom je zo lekker vrolijk over in je filmpjes en je merkt het ook wel aan je schrijfstijl 😀 maar super goed om te lezen dat je je weer helemaal lekker voelt :3 Succes met je opleiding alvast!

 8. Super, dat je dat pijnlijke hoofdstuk kan afsluiten. Ik vind het helemaal geweldig dat die pijn je leven niet meer overheerst én je datgene kan doen waar jij zin in hebt.

 9. Ahh Joost, echt super fijn voor je dat het zoveel beter gaat! Ik wens je een heel fijne tijd toe in je studententijd, geniet ervan dat heb je wel verdient!!!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.