Gezondheidsupdate: Nieuwe medicijnen, mijn nieuwe drugs

Aangezien ik een tijdje stil ben geweest over mijn gezondheid, leek het me wel weer tijd om een update te geven over hoe het nu gaat. Ik heb nog een uitslag gekregen van de rest van de onderzoeken van het ziekenhuis en nieuwe medicijnen gaan er nu ook in.

Ten eerste wil ik alvast zeggen dat het wel ietsje beter gaat. De nieuwe medicijnen voor mijn misselijkheid lijken wel te werken, alleen heb ik wel als bijwerking dat ik vaak duizelig ben en hoofdpijn heb. Ook is mijn conditie compleet gedaald, dus zelfs een trap oplopen is vermoeiend (echt waar, ik ben blij als ik een lift in kan). De buikpijn blijft nog wel zitten, maar gelukkig heb ik daar nu pijnstillers voor, die ik mag gebruiken als het echt te pijnlijk is. Die medicijnen heb ik tot nu toe maar 2 keer genomen en hielpen best goed, dus ik ben bang dat ik er verslaafd aan ga raken haha! In plaats van de gebruikelijke 4 pillen per dag, zit ik nu gauw aan de 18 pillen!
Ik ben gelukkig wel wat aangekomen, de diëtiste heeft me flink wat lekkere dingen voorgeschreven (poffertjes, hmmm….) dus ik vermoed dat ik mijn originele gewicht wel weer kan krijgen over een paar weken als het goed gaat. Eten gaat nog wel moeizaam, maar ik neem nu gespreid over de dag kleine porties, wat wel helpt.
Ik probeer binnenkort wel mijn medicijnen tegen de misselijkheid te gaan afbouwen, want dan kan ik weer rijlessen nemen (met mijn medicijnen in word ik dus duizelig waardoor ik geen auto mag rijden). Ik probeer sinds vorige week weer alles te doen, dus ik ga weer naar college, naar toneel en leuke evenementen.  Het is wel erg vermoeiend (ben elke avond rond 8 uur  al best moe) en ik heb weinig slaap, maar ik wil gewoon weer alles kunnen doen en niet ziek thuis blijven. Gelukkig kan ik deze weken onwijs veel schrijvers ontmoeten, en daar word ik erg vrolijk en energiek van. Soms gebeuren er minder leuke dingen in het leven zoals deze buikpijn en misselijkheid, maar daardoor kan je wel de fijne dingen in het leven waarderen, en geloof me, ik waardeer het enorm dat ik naar al die leuke evenementen kan gaan. Ik was vrijdag jarig, heb het zaterdagmiddag gevierd met wat vrienden, en zondag ging ik naar het Best of YA event waar ook nog een verslag van komt. Soms heb ik het idee dat ik veel vrolijker ben dan normaal, puur door al deze toffe gebeurtenissen, dus het ziek zijn heeft ook zo zijn voordelen.

En de uitslagen betreft? Voor de rest hebben ze niks kunnen vinden. De buikpijn is waarschijnlijk van de bacterie die in een enorm traag tempo mijn darmen verlaat. Over een paar weken heb ik weer een afspraak met de maagarts voor controle. Ik hoop eigenlijk dat ze verder gaan kijken naar andere opties voor onderzoek, want dit word ik zo langzamerhand wel een beetje zat.

Dus, een kleine tegenslag, maar wel leuke dingen in het vooruitzicht en een lichte vooruitgang met de misselijkheid. Ik ga me dus gewoon focussen op alle leuke dingen die ik nog ga doen 🙂 En morgen het Sprookjesfeest van Clavis en mijn kostuum is af! En reken maar van yes dat ik morgen flink wat foto’s ga maken!

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Heel veel beterschap 🙂

  • Thyrze op november 4, 2014 om 8:55 pm
  • Reageer

  Pfoe Joost, heftig! Heel veel beterschap! Ik hoop dat je je morgen goed voelt, want het sprookjesfeest gaat denk ik sowieso heel leuk worden!

  1. Gelukkig viel de buikpijn mee gisteren, want het was inderdaad erg leuk!

 2. Wat vervelend zeg ��, maar goed dan dat je ook al die leuke dingen hebt! Heel veel plezier morgen!

 3. Heftig zeg! Gelukkig gaat het wel weer een stuk beter. Veel plezier op het feest vanavond

 4. Hé Joost, ik ben solidair met je. De afgelopen jaren heb ik al enkele keren nieuwe pillendoosjes moeten kopen omdat mijn dagelijkste hoeveelheid (momenteel 20, anders 18) er gewoon niet in passen. 🙂

  Tof dat die leuke evenementen voor afleiding kunnen zorgen. Ik ben alvast heel benieuwd naar je outfit. Deze namiddag ga ik zelf naar de Boekenbeurs. Heel vermoeiend natuurlijk, maar ik kijk er wel naar uit.

  1. Hopelijk heb je het leuk gehad op de Boekenbeurs, ik ga er zondag naartoe! Volgens mij is het echt gigantisch, ben benieuwd, kijk vast mijn ogen uit 🙂

  2. Blijkbaar gaan we elkaar dan ook eens in het echt ontmoeten. Ik heb immers een uitnodiging gekregen voor het Bookbloggers-event met Cassandra Clare en Holly Black. Nu maar hopen dat mijn digitaal toegangsticket nog op tijd toekomt. Ik heb er gelukkig nog eentje liggen dat ik van een vriendin kreeg, mocht dit niet het geval zijn.

 5. Wat vervelend allemaal :S, heel veel beterschap!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.