Het jaar 2018

Het is de laatste dag van het jaar, dus ik vond het een mooi moment om het afgelopen jaar door te nemen. Ik heb al de leuke momenten van het afgelopen jaar besproken in verschillende blogjes, maar nu wil het jaar als geheel doornemen. Er is namelijk een hoop gebeurd, maar wel in de goede zin.

Aan het begin van het jaar had ik een duidelijk beeld voor ogen: veel vakken halen van de universiteit en na de zomer op exchange. Ik wilde al jaren in het buitenland studeren en in 2018 kon ik me aanmelden ervoor. Sterker nog, ik had het afstuderen van mijn bachelor uitgesteld zodat ik naar het buitenland kon. Dit werd hem helaas niet, aangezien er veel te veel aanmeldingen waren voor het buitenland en ik niet door de selectie heen kwam. Dit was voor mij een groot dieptepunt, aangezien ik juist zo uitkeek naar een bestemming. Maar goed, uiteindelijk moet je dit nieuws oppakken en er een eigen draai aan geven. Uiteindelijk heb ik een nieuw studieschema weten te maken die ook erg fijn was. Nu doe ik allemaal vakken die passen bij mijn aankomende master en waarbij ik zelfs in aanmerking kan komen voor een post-master. Mijn studiejaar kreeg dus een enorme wending, maar ik heb me weten aan te passen en ik ben me gaan richten  op andere avonturen.

2018 was namelijk best wel een jaar van het reizen als ik er even naar kijk. Zo ging ik met mijn zusje een dag naar Parijs, bezocht ik met mijn fangirl in de zomer Londen, ging ik naar Boedapest met mijn vader en zusje en ging ik ook nog eens naar Düsseldorf voor de kerstmarkt! Ik ging dan niet studeren in het buitenland, maar maakte wel allemaal leuke tripjes mee. En dat niet alleen, ik heb ook nog plannen voor het aankomende jaar! Zo ga ik in mei naar Tokio voor een week, een droomreis waar ik al jaren naar verlang. Nu ga ik het eindelijk doen! Ik ga ook nog met mijn dispuut op vakantie in de zomer en hoewel ik geen plannen heb gemaakt, weet ik zeker dat ik ooit in de toekomst naar Ierland ga om Sarah Moore Fitzgerald (een van mijn favoriete auteurs) te ontmoeten.

 In 2018 heb ik dus gemerkt dat deuren kunnen sluiten, maar dat andere deuren zich kunnen openen. Ik heb juist door een tegenslag zo veel mooie dingen mogen meemaken. Toffe reisjes, ik zit in het bestuur van mijn dispuut (een hele hechte vriendengroep), heb al bijna mijn bachelor gehaald en doe ook nog eens extra vakken op de universiteit. Ik heb drie verschillende baantjes en ik blog nog dagelijks, dat zijn echt dingen om trots op te zijn! 2018 is zeker een bijzonder jaar geweest en 2019 zal vast nog vele bijzondere dingen te bieden hebben. Op naar het volgende avontuur!

Ik wens jou een hele fijne jaarwisseling en hopelijk kom je nog vaak mijn blog een bezoekje brengen in het komende jaar! 

1 reactie

  1. Klinkt ondanks de tegenslag als een mooi jaar. Misschien juist wel door de tegenslag. daardoor waarderen we altijd weer even hoe mooi de andere dingen in ons leven zijn. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.