Het leven van een Fanboy: Als er een datingssite bestond voor Fanboys/Fangirls

Mijn Fanboybrein heeft soms geniale gedachtes. Een tijdje terug bedacht ik als eens hoe tof het zou zijn als Fanboys en Fangirls een eigen kroeg zouden kunnen hebben. Een drankje doen met andere Fanboys en Fangirls, ideaal! Ik dacht al snel na over iets anders wat speciaal voor Fanboys en Fangirls zou kunnen zijn. Toen ik laatst op een feestje was en vrienden het hadden over Tinder kwam er langzaam een idee in mij op. Fanboys en Fangirls zullen het misschien lastig hebben op Tinder. Heb je een match met iemand, leest diegene bijvoorbeeld geen boeken of snapt jouw Fandomreferenties niet! Bah, dat is flink balen! Was er maar een site/app waar je gewoon veel makkelijker je ware liefde zou kunnen vinden die net als jij gek is op bepaalde series, boeken, films, games en fandoms! Dus, hoe zou het zijn…. Een datingssite voor Fanboys en Fangirls?

Nerds

Een normale datingssite omtoveren tot Fangirl/Fanboy-datingssite gaat natuurlijk niet zo makkelijk, want er zouden vele nieuwe opties erbij moeten komen. Ten eerste moet je bij aanmelding aangeven in welke Fandoms je zit. Hoe handig is dat! Mensen die je profiel bekijken, zien meteen waar je fan van bent. Als je meteen kan zien hoeveel procent van alle Fandoms jij en je potentiële partner gemeen hebben, kan je je Fandommatches bekijken. Mensen die in veel dezelfde Fandoms zitten, zien jou dan ook sneller zitten (slechte woordgrap)! De datingssite kan met gemak uitzoeken welke personen goed bij je horen door je Fandoms.

Maar wacht, wat als je juist je grote liefde wil vinden die lijkt op je fictional crush? Nou, daar zou ook een optie voor moeten komen! De datingssite bekijkt je foto’s en beoordeelt hierop hoe erg jij lijkt op bepaalde fictieve karakters. Ik kan bijvoorbeeld zoeken naar dames die lijken op Celaena Sardothien en tada, ik zie met gemak de vrouw van mijn dromen! Zwijmelende Fangirls kunnen dan eindelijk hun Warner/Maxon/Peeta ontmoeten in levenden lijve.

Fangirls-Fanboys

Ben je heel awkward op dates en weet je niet wat je moet doen tijdens je eerste date? Daar is de oplossing voor! De datingssite heeft al veel verschillende Fandomsuggesties, sommige zelfs specifiek gericht op een Fandom! Een Avatar-koppel gaat een lesje tai chi nemen, Horrorliefhebbers gaan de Amsterdam Dungeon in, Potterheads spelen een potje Zwerkbal (deze sport bestaat echt) en cosplayers kunnen elkaar ontmoeten op een conventie (waarin ze toevallig verkleed zijn als karakters die een relatie hebben). De site helpt je dus niet alleen je ideale man/vrouw te vinden, de site helpt je meteen een handje verder!

Als je eenmaal vet gelukkig bent met je soulmate/lobster en samen in het huwelijksbootje treden, wil de datingssite uiteraard wat foto’s van de Fandombruiloft voor op hun site. Dit spoort andere single Fangirls/Fanboys meteen aan om zich aan te melden, want wie wil nou niet een bruid die de jurk van Katniss Everdeen draagt?

geekisthenewsexy1

Ja, mijn hersenen laten me soms niet in de steek en kunnen best wel leuke dingen bedenken. Zou jij je aanmelden op een datingssite voor Fanboys/Fangirls?

14 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik heb mijn eigen fanman al gevonden. 🙂

 2. Dit idee is triljoen keer zo goed als tinder okay. wow. Make it happen!
  nog leuker als je ook gewoon vriendschappen kan zoeken denk ik, niet alleen gericht op daten 🙂

 3. Haha wat een super leuk artikel! Ik zou me niet aanmelden voor deze dating site aangezien ik al een hele leuk vriend heb. We zijn heel gelukkig samen, ondanks het feit dat hij totaal geen fanboy is – voordat hij mij leerde kennen wist hij niet eens wat het woord ‘spoiler’ betekende..

  1. Haha, dat moest je hem zeker eens flink wat bijleren in de Fandomkunde 😉

  • Tineke op oktober 11, 2015 om 1:54 pm
  • Reageer

  Joost, je bent een genie!

  • Marjolein op oktober 11, 2015 om 4:58 pm
  • Reageer

  Ja superleuk! Wanneer richt je hem op?

 4. Haha, masterlijk kind dat je bent! Ik vind die van die kroeg al aardig doordacht, maar dit is zelfs nog mooier. xD

 5. Hahaha, superleuk! Ik zou me aanmelden hoor. 🙂

 6. Hahahaha doe het!!

 7. Ja graag wil nu wel een leuke jongen vinden!

  En dat moet natuurlijk een fanboy zijn!!!!

 8. Ge-ni-aal. I’m in!

 9. Laat me maar weten als die datingsite in de lucht is, dan meld ik me meteen aan 😉

 10. Briljant! Ik ben alleen wel ouder dan 19, maar ik zou me alsnog wel aanmelden.

  1. Haha ik ook hoor, maar we kunnen vast wel sjoemelen met leeftijden, een Fangirl/Fanboy kan je toch jaren lang blijven 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.