Het leven van een Fanboy: Die verdraaide Dreuzels…

Een Fanboy zijn is af en toe best wel fijn, maar soms doet het een beetje pijn (dat rijmt). Er valt veel te zeggen over Fanboys: ze zijn aardig, kunnen enthousiast kletsen over hun favoriete fandoms, kunnen echt goed flirten *uche uche* en zijn verslaafd aan boeken, films, series, muziek, games en vele andere eigenaardige dingen waar Fanboys verslaafd aan kunnen zijn. Fanboys kunnen elkaar met gemak begrijpen, maar mensen die totaal geen weet hebben van Fandoms vinden ons maar een rare bedreigde diersoort. De Fanboys vinden deze onwetende mensen, de Dreuzels, maar een onbegrijpelijke bevolkingsgroep. Die verdraaide Dreuzels…

Als kleuter was ik gek op Pokémon, en gelukkig voor mij was bijna de hele kleuterklas weg van deze serie en games. Je kon wel met elk klasgenootje praten over Ash Ketchum en je favoriete Pokémon. De jaren verstreken en telkens kon ik het wel met vrienden hebben over Pokémon (en ja we waren allemaal van plan om op reis te gaan als we 10 waren). Alles was perfect, totdat je iemand de duistere woorden hoorde spreken waardoor alles veranderde: ”Pokémon? Dat is stom!”

Ja, de oorlog was geopend! Wat, iemand die niet hield van een geweldige serie? Wat? WAT? Dat kon niet waar zijn!
Toch, deze mensen bestaan. Mensen die geen weet hebben wat voor geweldige Fandom ze wel niet missen, die zich afkeren tegen geweldige cultuur, die ”THE FEELS” niet voelen, die niet zwijmelen bij fictieve karakters, oftewel: mensen zonder ziel (oké, misschien wat overdreven, maar je snapt mijn punt… denk ik…).

Wat doe je ertegen? Val aan! SHOW YOUR EPIC FANDOMNESS! Laat je niet uit het veld slaan en vecht tegen deze barbaren! Ga door met je fanposts op Tumblr, je blog, Facebook, Twitter en andere sites, schrijf honderden fanfics waarin je trouwt met je favoriete karakter uit een boek, ga elke dag verkleed in de trant van je fandoms. Doe dit totdat je deze barbaren hebt bekeerd tot jouw eigen Fandom. En mochten ze zich niet willen overgeven, je kan ze altijd nog beledigen op je eigen Fandom-manier… 🙂

Hoe vecht jij tegen die verdraaide Dreuzels?

 

P.S. Ik doe deze week niet mee met de TTT Covers van 2014 omdat ik deze al heb behandeld in de SSS een paar weken geleden, die je hier kan vinden.

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik zal toegeven ik heb ooit wel eens tegen iemand de opmerking van Sherlock gezegd en ik verzeker dat die persoon er niks van snapte, haha.

    1. Haha, dat zal ze leren!

  2. Haha leuk artikel! Ik heb me er maar bij neergelegd dat sommige mensen het niet de moeite vinden om een mooi boek op te pakken. Mijn favoriete belediging komt niet uit een boek maar uit een tv serie ( kom ik weer aan met mijn Supernatural haha ) maar ik zeg of Idjits of Assbutt.

  3. Ik ga tegenwoordig alleen maar met nerdy/geeky mensen om, dus ik heb er niet zoveel last van :p Vroeger wel altijd – vooral toen Twilight net uitkwam. Voordat de hele Twilight hype begon had ik de eerste twee delen al gelezen, dus ik wilde mensen aansporen om de boeken te lezen en toen was het van ‘Meh, boeken, stom – blabla’. En toen uiteindelijk de film uit kwam was het zo van; ‘Hee Lieke, heb je gehoord van Twilight? ZOOOOOOOO GAAF!” …… Ja >_>

    1. Dat had ik dus ook bij The Hunger Games! Had de boeken gelezen voordat bekend werd dat er een film van kwam. En nee, niemand die toen de boeken leuk vond, maar toen het was verfilmd… -_-”

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.