Het leven van een fanboy: Een marathon voor een serie is redelijk normaal…

Het leven van een fanboy: het is complex, komisch, tragisch en veelzijdig. Een fanboy als ik kan zich uren (wat zeg ik, een uurtje mijn leestempo kennende) vermaken met een goed boek. Mijn verslaving voor lezen kennen jullie nu dus al. Je zal nu misschien denken dat deze verslaving al genoeg tijd van me afpakt zodat ik nergens anders tijd voor heb… Nou, dat is dus niet het geval. Naast boeken vind ik series ook erg leuk en ben ik verbaasd dat ik nog geen abonnement op Netflix heb. Maak kennis met mijn andere verslaving, namelijk series kijken.

Als klein jochie was mijn eerste ”serie” wel Pokémon. Elke middag om 17.10 zat ik trouw op de bank om Pokémon te kijken (ja jongens en meisjes, mijn allereerste aflevering die ik keek was ook de allereerste aflevering van Pokémon, ik ben van die oude generatie die als een hipster vanaf het begin erbij was). Ik was enorm verdrietig als ik ooit een aflevering zou kunnen missen en ik keek elke dag uit naar de avonturen van Ash, Brock en Misty. Ik vertelde al op vijfjarige leeftijd tegen mijn moeder dat als ik tien zou worden, ik uiteraard op reis ging om Pokémonmeester te worden. Ja, dat is natuurlijk legaal, je kind op zijn tiende de wereld te laten verkennen. Ik keurde het in ieder geval goed. Mijn moeder daarentegen niet.

En dus, toen ik tien was mocht ik niet de wereld gaan verkennen. En wat doe je dan? Thuis blijven? Ja, en dan ga je maar veel televisie kijken en krijg je veel meer kinderseries te zien. Al snel keek ik Digimon, Medabots, Fairly Odd Parents, My Life As A Teenage Robot en vele andere kinderseries. Het werd af en toe zelfs een kunst om in de eerste seconden van een aflevering te raden of ik de aflevering al had gezien en waar die over ging. Als kind was dit natuurlijk niet erg. Ik speelde ook vaak buiten met vriendjes en vriendinnetjes dus van een verslaving kan je niet spreken. Ik was ”normaal”, voor zover ik dat kon zijn dan.

Toen ik overstapte van HAVO naar VWO kreeg ik een omslagpunt als het om series ging. In de tijd dat ik op de HAVO zat, keek ik niet heel veel televisie, en als ik keek, waren het wel comedy’s zoals Everybody Loves Raymond (aanrader trouwens) en Two And A Half Men. Af en toe keek ik met iemand wel een serie, maar was dit niet zo extreem. Want toen ik naar VWO ging, kwam ik in aanmerking met het online kijken van series (ik deed er dus ongeveer 8 jaar voor om te ontdekken dat het internet ook genoeg series biedt om te zien, hoezo dom?). Ja hoor, dan komt het gevaar van een verslaving, want nu kon ik op elk willekeurig moment een serie gaan kijken. En laat mijn vader nou net de laptop van zijn werk vaak thuis laten zodat ik stiekem in mijn kamer een serie kon kijken.

Zo geschiedde. meneer sloot zichzelf af en toe op in zijn kamer en zelfs tijdens toetsweken kon ik het niet laten om toch even een marathon te houden van de animéserie Fullmetal Alchemist Brotherhood. Wat boeken deden met mijn fantasie, deden series met mijn gezichtsvermogen. Ik kon kijken naar fictieve werelden met af en toe behoorlijk knappe personages (er zijn behoorlijk veel actrices uit series waarvan ik de naam toch even ergens op had geschreven…). Ik had ook tijdens mijn examens marathons gehouden van Breaking Bad, want ja, dat kon toen blijkbaar. Ook keek ik altijd er naar uit als er nieuwe series verschenen op televisie en heb ik mijn moeder vaak overtuigd om ”maar één aflevering te kijken”, om dan vervolgens de hele serie te gaan volgen. Mijn ouders en ik zaten bijna elke avond voor de televisie voor Two And A Half Men en The Big Bang Theory, en achteraf gooide ik er zelf dan nog een andere serie er tegenaan als de laptop aanstond.

Dus, aan series ben ik dus ook verslaafd en kijk ik altijd uit naar een leuke marathon van een serie (en dan bedoel ik echt minimaal 6 uur lang doorkijken, ik ben geen amateur die het houdt bij 3 uurtjes hoor…). Via je beeldscherm in het leven van iemand anders kruipen en in een andere wereld stappen is geweldig, en daarom kan mag ik met trots zeggen dat ik ook een obsessie heb met series. Mag ik gewoon een keertje naar het Avatar-universum of die van Fullmetal Alchemist, of beter, die van Pokémon? Ik heb mijn spullen al ingepakt…

En uiteraard heb ik jullie hulp nodig, want ik wil namelijk niet dat ik geen beeldmateriaal meer heb. Ik wil genoeg series hebben die ik nog zou kunnen gaan volgen. Ik heb pas The Walking Dead seizoen 1 gezien en ga hier wel mee verder, en ik wil nog beginnen in Doctor Who. maar goed, mij kennende kan ik hier snel mee klaar zijn, dus…
Welke serie raad jij mij nou zeker aan?

14 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Daar ga ik weer maar….. Supernatural, ik ben echt verslaafd aan die serie! Heb je Once upon a time ook al gezien? Ik zou er nog meer kunnen noemen, ik ben ook echt een serie junkie haha

  1. Supernatural, ik heb daarvan de eerste aflevering gezien. Ik vond het wel leuk, maar niet heel bijzonder. En daar zijn ook al zo veel seizoenen van, dan ben ik wel heel lang bezig… Once Upon A Time wordt door heel veel mensen uit mijn toneelgroep gekeken maar ik weet niet of het echt iets voor mij is.

 2. Merlin!!!! Echt ge-wel-dig!

  1. Ik heb een paar afleveringen random gekeken van Merlin omdat mijn moeder het volgde, het lijkt me best leuk! 🙂

 3. Once Upon a Time heb ik heel erg graag gezien. Andere series die ik ook graag volg (ik beken dat ik even gaan spieken ben bij een eerder geplaatste blogpost) : Agents of SHIELD, Being Human, Fringe, Castle, Supernatural, Bones, Firefly, Flashforward, Sleepy Hollow, True Blood, Charmed, …

  1. Dat is een flink lijstje! 😉

  2. FlashForward vond ik ook erg goed, maar raad hem nooit aan iemand aan doordat het een open eind heeft. Zelf heb ik ook Alphas gekeken. Enorm open eind, maar wel een serie die je gewoon gezien moet hebben ondanks het open eind. Ryan Cartwright acteert daar geweldig!
   Agents of S.H.I.E.L.D. kijk ik ook ^^. Leuke serie! Supernatural en Sleepy Hollow volg ik ook en Charmed heb ik vroeger ook actief gevolgd. Fringe en Firefly staan nog steeds op mijn to-watch-list.

  • Anonymous op oktober 23, 2014 om 1:16 pm
  • Reageer

  Oh ik ben op het moment echt helemaal verslaafd aan Avatar. En dan vooral de legende van Aang, uiteraard, maar de legende van Korra vind ik tot nu toe ook heel goed! Ooit wel eens gekeken? Ja vast wel. Een fanboy zoals jij kijkt vast AL die series… 😉

  1. AVATAR!!!! Haha ik ben echt een diehardfan van Avatar, keek het al vanaf seizoen 1. Korra vind ik ook wel leuk, alleen is dat wel heel anders dan Aang. Ik ben heel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren in seizoen 4 van Korra! Ik ga toevallig ook morgen met vrienden een Avatar marathon houden waarin we de leukste afleveringen van Aang gaan zien. Ook heb ik veel boeken van Avatar. Ja, een grote fan dus haha!

   • Anonymous op oktober 23, 2014 om 3:20 pm
   • Reageer

   Oh wat toevallig! Ik ga morgen ook een avatar marathon houden…

 4. Oeh serie-aanraders! Er zijn zoveel leuke series! Heb je een MijnSerie account? (zo nee, hup maak 1 aan :P) en voeg mij als vriend toe (JessicaD) en als je dan ff de series die je kijkt aan jouw profiel toevoegt dan kan ik wel ff kijken welke series jij mogelijk nog meer leuk zou kunnen vinden en jou aanraden :).

  Welke ik in elk geval graag mee wil geven: The Flash (2014), special effects kunnen soms iets beter, maar verder is het echt een superserie :).

  1. Ik heb een MijnSerie account! Ik zal je even toevoegen 🙂 The Flash lijkt me wel leuk ja, die voeg ik even toe!

  2. Leuk, ik heb geaccepteerd! 🙂 Zie al wel dat je een aantal wel in het lijstje hebt, maar niks van gezien. Daarvan wil ik aanraden dat je begint met het kijken van Arrow, Agents of S.H.I.E.L.D. en Witches of East End. Misschien dat Bitten ook wel wat voor jou is. Je bent ook wel wat van sci-fi fantasy enzo he? Dan is Defiance misschien ook wel wat voor je. Ben je ook van Aliens? Dan is misschien Falling Skies wel wat voor je. Iets met een historisch tintje is Reign. Hoewel het over een seriemoordenaar gaat vind ik The Following ook goed. Ikzelf ben bezig met alles van Smallville nog te kijken. Persoonlijk vind ik Forever, Gotham, Kyle XY, New Girl, Suits, The 100, The Night Shift, Veronica Mars, White Collar, The O.C., The Fosters en Sleepy Hollow ook leuk.En series waarvan ik vind dat iedereen die gezien moet hebben zijn One Tree Hill, Brothers & Sisters en Parenthood. En 1 van mijn favorieten is Teen Wolf. OMG er zijn zoveel leuke series en dit is nog maar een kleine greep eruit, haha :p.

 5. Ben je klaar voor mijn serielijst? Want die is lang, heel lang haha. Ik kijk Star Trek: The Next Generation (ja, de serie uit 1987, het is geweldig), NCIS, Agents of Shield, The Following, Arrow, The Last Ship, Stalker en Hannibal. Waarschijnlijk vergeet ik nu nog een heleboel maar dit lijkt me wel genoeg kijkplezier voor een tijdje 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.