Het leven van een Fanboy: Mijn fetish voor fictional characters

Ik moet toegeven, het leven hebben van een Fanboy is af en toe best pittig en bijzonder. Ten eerste word je geteisterd door verslavingen voor lezen, series kijken, muziek luisteren en andere fandomgerelateerde dingen, daarnaast twijfel je nog steeds of je Fanboycharmes wel enig effect hebben… Nou ja, ook al heeft het wel zijn effect, deze Fanboy geeft toch meer de voorkeur aan fictional characters uit boeken en series…

Waar te beginnen… Waar komt die ongelooflijke fetisj voor fictional characters vandaan (ja, ik noem het een fetisj, zo gestoord ben ik al geworden)?
Mijn fetisj begon nog rustig. Het eerste meisje uit een serie die ik wel leuk vond was Misty uit Pokémon. Als vijfjarig jochie vond ik haar echt geweldig. Ze had veel humor, was af en toe behoorlijk koppig en ze leek me een ideaal persoon die ik mee zou willen nemen op mijn Pokémonreis. Hoewel ze dus een uitstekende partner zou zijn, gunde ik haar toch meer aan Ash, want de oplettende kijker weet echt wel dat Ash en Misty redelijk verliefd op elkaar zijn! En geloof het of niet, maar in de kleuterklas was ik echt de grootste hunk van de klas, de dames waren dol op me! Misty liet ik dus met rust, maar toen kwam er weer een nieuw seizoen van Pokémon met een nieuwe trainer, May… O wauw zij was best aantrekkelijk! Daarnaast kwam ik in aanraking met de serie Avatar The Last Airbender waarbij wel elke dame wonderschoon was!

Gelukkig heb ik wel een terugval gehad waarin ik gewoon romantisch kon doen met normale meisjes (je weet wel, personen van vlees en bloed, de realistische versie van karakters uit boeken en series), totdat ik weer een enthousiaste lezer werd en weer de wonderen van de natuur vond in boeken. Ik leerde weer de vele leuke meiden uit de boeken van Rick Riordan kennen, maar ook Katniss, Tris, Lucy en CELAENA kregen weer een plek in mijn hart. Welke vrouw kan zich nou meten met deze badgirls uit boeken? Het maakt mijn verwachtingen van een meisje wel stukke groter, waardoor het bijna onmogelijk is om een antwoord te krijgen op de volgende advertentie:

Gezocht: leuke meid voor Fanboy. Moet naast een enorm knap uiterlijk goed kunnen vechten, veel lezen, tekenen en muziek spelen. Voorkeur voor een meid met magische gaven. Moet minimaal 16 jaar oud zijn, maar wel overkomen als een vrouw in de 25 die genoeg wijsheid in zich heeft en grappige opmerkingen kan maken die duizenden mensen quoten. 

Moeilijk, toch?
Maar wacht, er is toch een oplossing? Je richt je op de knappe actrices die spelen in tv-series! Juist, dan ga ik voor Jennifer Lawrence, maar kan zij ook net zo goed met pijl en boog omgaan als Katniss? Kan Lily Collins ook prachtige runen aanmaken op je lichaam? Kan Emilia Clarke ook draken temmen terwijl ze dat natuurlijke lichtblonde lang haar heeft? Kan Jemima West goed overweg met een magische zweep? Kan Chloe Moretz ook zo goed cello spelen? Oftewel, zijn de actrices net zo perfect als de personages die ze spelen?

Juist, en dat is dus de marteling die je noemt: de fetisj van een Fanboy. Mocht je een Celaena Sardothien in levende lijve zien, laat haar even contact met me opnemen, dan kan ik een ontzettend gelukkig man worden…

Heb jij zo veel last van de vele fictional characters crushes?

2 reacties

  • Mirthe op maart 23, 2015 om 8:01 pm
  • Reageer

  Super leuk blog! Heel bekend dit haha al heb ik het meer met de mannelijke karakters uit boeken.
  En dan vooral Jem uit the infernal devices <3 Als je een levende echte Jem bent let me know 😉
  Zelf weet ik niet hoe mij vecht skillz zijn, kan ik geen instrument bespelen en op mijn magische gaven oefen ik nog steeds…
  Dus als jij net als Jem bent let me know 😉

  1. Word jij dan mijn Tessa?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.