Het leven van een Fanboy: Spotify, bedankt voor de muziekverslaving!

Het leven van een Fanboy is uniek, bizar, zwaar en af en toe best komisch. In het leven van een Fanboy neem ik je mee naar een aspect uit mijn leven die typerend is voor Fanboys. Je hebt misschien al gelezen over mijn leesverslavingserieverslaving en Fanboy-flirtgedrag, maar je hebt nog niks gehoord over mijn muziekverslaving. Deze week dus een kijkje in mijn muziekwereldje waar ik weer goed in verzeild ben geraakt.

Op de basisschool begon in groep 6 de ”populaire” of ”stoere” kinderen een echte groep te vormen. Deze klasgenoten hielden opeens enorm veel van de Top 40 en luisterden dit elke dag, terwijl ze af en toe gingen ”hangen” op straat. Laat ik net nou net het joch zijn die wel redelijk met ze omging, maar ook het goed kon vinden met andere klasgenootjes en de term ”cool” voor mij altijd gelinkt zou zijn aan Pokémon en de Last Airbender, want dat vond ik pas écht gaaf!
Op een avond vroeg een jongen van het ”populaire” groepje aan mij wat voor muziek ik luisterde, en als 10-jarig jochie luisterde ik nog weinig muziek. Ik wist niet wat ik moest zeggen en uiteindelijk was de jongen verbaasd dat ik niks kende van de Top 40, want ”dat is de muziek die je moet luisteren!” (oftewel de meest stomste uitspraak ooit!)
Nee, ik was geen Top 40-persoon die kon feesten op liedjes die ze in clubs draaien. Nee, als Fanboy wilde ik uiteraard wat anders zijn, en dan ook wat muzieksmaak betreft. Mijn oudere neef van 17 was zelf meer van de rock, dus toen hij eenmaal een lied van Red Hot Chili Peppers liet luisteren, was ik verkocht. Dat was pas gave muziek!
Sindsdien luisterde ik wat vaker RHCP, maar verder kende ik nog weinig echte rockbands. Aangezien al mijn klasgenoten in de middelbare het vooral hadden over popmuziek leken alle rockbands haast onzichtbaar. Totdat ik Last.fm ontdekte, een site waar je je favoriete artiesten aanvinkt en je zo aanbevelingen krijgt, wat onwijs handig is. Mijn muziekverslaving begon langzaam te starten, want er waren weer zat bandjes die ik kon luisteren en stuk voor stuk heel goed zijn! (Voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar wat ik allemaal luister, hier de link naar mijn account op Last)

Sinds de zomervakantie heb ik een aantal kaartjes gekocht voor concerten, waaronder Neon Trees, Stromae, Sheppard (dit zijn nou niet echt alternatieve rockbandjes haha, maar het komt wat in de buurt) en vele andere bandjes/artiesten. Mijn concertverslaving is ook begonnen, want concerten zijn ontzettend gaaf! Het is geweldig om dichtbij een artiest te staan en live de muziek te luisteren terwijl je helemaal uit je plaat gaat. Ook moet ik van elk concert nog merchandise hebben om de Fanboy in mij in ere te houden.

Een maandje terug zei iemand tegen me dat ik Spotify moest downloaden, een muziekapp waar je alle muziek gratis op kan luisteren, met af en toe een korte reclame tussendoor. Met een nieuwe laptop had ik Spotify gelijk gedownload en gelinkd aan mijn Last-account zodat al mijn artiesten automatisch erop kwamen. En ja hoor, mijn muziekverslaving was officieel geconstateerd, want nu luister ik telkens weer veel muziek van alternatieve bandjes! De komende tijd ben ik bezig al mijn artiesten langs te gaan en hun nummers toe te voegen aan bepaalde afspeellijsten, zodat ik een onwijs lange lijst heb aan muziek tijdens het lezen en feesten. Daarbij krijg ik telkens mailtjes als een band een nieuw nummer op Spotify heeft staan of een concert aankondigt in Nederland… En dan moet ik mezelf echt streng toespreken om niet nog een kaartje te kopen voor een concert, want het is echt zo leuk…

Naast lezen en series kijken is muziek luisteren dus ook een grote verslaving van me. Morgen kan je ook een kijkje nemen in mijn muzieksmaak, dan is er namelijk de TTT beste liedjes van 2014, waar ik mijn favoriete nummers laat zien die ik dit jaar heb geluisterd.  Misschien hoor je nog wel wat leuks 🙂

Wat voor muzieksmaak heb jij?

3 reacties

  1. Ik zit ook in de alternatieve hoek, ik ben groot fan van Halestorm en vind ook HIM heel erg goed. Mijn man is fan van Metallica. Maar ik vind bijvoorbeeld Ed Sheeran ook erg goed.

  2. Jaaah Last.fm en Spotify zijn awesome 🙂

  3. Ik ben niet zo van Spotify, ik gebruik altijd 8tracks om nieuwe muziek te vinden! Gewoon een leuke lijst met een artiest die je kent zoeken en dan kom je een heel eind. Er zijn ook een heleboel ‘fan’ lijsten van een serie of boek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.