Het leven van een Fanboy: Wij Fanboys zijn blijkbaar flirterig

Het leven van een Fanboy, het is een hele uitdaging. Je bent niet alleen verslaafd aan boeken en series, ook krijg je uiteindelijk te horen dat je persoonlijkheid flink afwijkt van de rest van de wereld. Als Fanboy ben je dus een zeldzaam geval en je verwacht al snel dat wij Fanboys eerder weggedoken in een hoekje zitten met een boek of laptop in de hand, maar het schijnt dus zo te zijn dat flirten ook iets is wat we ook goed kunnen. Juist, ik stond er ook versteld van. Laat ik het eerst even toelichten.

Een paar weken terug had mijn moeder mijn blog ”ontdekt”. Ze wist al een tijdje dat ik blogde en ze vertelde wat aan collega’s op de bibliotheek over mijn blog. De plaatselijke boekhandel kent ook mijn blog. Van haar collega’s kreeg ze vaak te horen dat mijn blog zo leuk is, dus mijn moeder ging maar mijn blog bekijken en veel lezen, en sindsdien is ze verkocht. Toen ik op een ochtend uitgeput wakker werd met slaperige oogjes, kwam mijn moeder mijn kamer binnen terwijl ze vertelde over mijn blog:

Joost, ik heb je blog ontdekt. Wauw, het is zo goed! Het ziet er zo professioneel uit, en, wauw, je recensies zijn zo goed geschreven! Je schrijft ook zo grappig, echt met een knipoog enzo, echt goed man, WAUW!

Jep, het wauw-gehalte was hoog bij mijn moeder. Zelf kan ik verschrikkelijk slecht tegen complimenten (ik ben er denk te bescheiden voor en ik reageer er af en toe heel awkward op), dus ik knikte maar met mijn hoofd en plofte met mijn hoofd weer op mijn kussen, ik wilde graag verder slapen. Maar goed, ik schrijf dus met een knipoog volgens mijn moeder, wat je misschien kan zien als flirten. Ik lette er verder niet echt op, tot ik vorige week na het Best of YA-event sprak met Ellis. Blijkbaar wist een meisje niet het verschil tussen Daan en ik. Oké, we hebben dan wel beide blond haar en zijn ongeveer van dezelfde lengte, maar voor de rest verschillen we volgens mij wel van elkaar. Iemand (een anoniem persoon, geen idee wie het was) vertelde het meisje dat ik degene was ”met de flirterige opmerkingen”.

Kan ik flirterige opmerkingen maken? Wat? Heb ik iets gezegd ofzo? En is dit juist positief of negatief? Ben ik juist een echte charmante Fanboy of juist een creep zoals Edward (no offense) die na het flirten een meisje bekijkt als ze ligt te slapen? Ik vind de opmerking over het flirten wel komisch, maar ik weet dus totaal niet wat de gedachte erachter is.

Goed, laten we dan maar mijn persoonlijkheid als Fanboy wat uitspitten om te zien of er iets flirterigs schuilt achter deze jongeman. Uiteraard zal ik mijn persoonlijkheid toekennen aan verschillende karakters uit boeken, want ja, dat doet een Fanboy nu eenmaal.
Ten eerste kan ik al vertellen dat ik een INFJ ben. Hier de link naar meer informatie over dit soort persoonlijkheids-type. Ik ben dus vergelijkbaar met onder andere Aang, Zuko, Edward (dus we hebben toch dingen gemeen, ik zou dus een creep kunnen zijn), Peeta, Frodo, Harry Potter, Percy Jackson en meer. Ik ben het wel met de meeste eens, maar hier mijn interpretatie welke character-combi ik ben. Misschien is de flirt-kant dan wel te vinden.

– Simon (The Mortal Instruments). Simon is wel echt iemand waarmee ik mezelf af en toe kan vergelijken. Het is ook een flinke nerd en hij houdt ook van games en manga. We bezitten wel dezelfde vorm van humor en we kunnen allebei teksten uit fandoms quoten. In deel 3 van The Mortal Instruments gebeurt er ook iets met Clary (ik ben voorzichtig, dit is geen spoiler) waarna Simon een grappige opmerking van maakt. Deze opmerking had ik ook precies in gedachte op het moment dat Clary die bepaalde gebeurtenis had meegemaakt. Zelf ben ik niet de persoon die kan beoordelen of Simon charmant is, maar uiteindelijk zijn er wel dames die aan zijn voeten hangen, waaronder genoeg fans, dus misschien heb ik zijn charme ook?
– Peeta (The Hunger Games). Peeta is af en toe best stil, maar geeft wel enorm veel om zijn dierbaren en hij kan echt voor Katniss sterven als het nodig is. Ook ik kan af en toe wel zulke sterke gevoelens hebben, en ook ik ben vaak erg rustig in gezelschap. Peeta kan daarentegen voor een groot publiek zichzelf wel open stellen. Ikzelf speel toneel, dus voor een groot publiek spelen vind ik ook geen probleem. Dus in dat opzicht lijken we inderdaad op elkaar. Maar van de meeste HG-fans hoor ik vooral dat Peeta erg lief is, en dat kan ik dan weer niet zien als flirten. Dus nee, ik heb het blijkbaar ”flirterige” niet van Peeta. En met lief zijn krijg je nou niet echt de aandacht van de dames, eerder een aai over je bol of een knuffel.
– Loena Leeflang (Harry Potter). Deze gekke aparte meid is ook een speciaal geval op Zweinstein, het buitenbeentje van de groep. Hoewel ik wel genoeg vriendengroepen heb en totaal niet buitengesloten ben, is dat zeldzame-gevalletje-gedoe wel typerend voor mij. En nee, zij is nou niet echt van het flirten.
– Charlie (The Perks of being a Wallflower). In mijn lovende recensie heb ik al verteld dat ik mezelf vergelijk met Charlie, maar Charlie bevat ook wel een karaktereigenschap die elke Fangirl/Fanboy bezit, hij denkt namelijk VEEL. En ook wij Fangirls/Fanboys denken veel, aangezien alle Fandoms exploderen in ons hoofd. Zo veel karakters die we leuk vinden, haten, shippen, adoreren, en zo veel fan fiction die we bedenken, zo veel plekken die we zouden willen bezoeken en nog veel meer. Charlie is daarbij ook enorm bescheiden en stilletjes, dus zijn charme is wel moeilijk te vinden.
– Als laatste ben ik vergeleken met Augustus Waters uit the Fault in our stars door mijn tante. Ik word dus vergeleken met de spontante gast, die wel ziek is en uiteindelijk wel het meisje krijgt waar hij van houdt door zijn doorzettingsvermogen en charme? Ik word vergeleken met de gast die wordt geadoreerd door duizenden Fangirls? Hmmm we hebben onze winnaar gevonden!

Nu lijkt het dan dat Fanboys/ik onwijs flirterig zijn/is, maar dit is dus niet zo naar mijn idee. Flirten is sowieso voor de meeste mensen wel lastig, en ik slik meestal mijn woorden in als ik iets wil zeggen wat op de verste verte lijkt op een flirterige opmerking. Wel bedankt voor het compliment, anonieme jongedame, het lijkt me zeer aangenaam om eens af te spreken en het wat meer te hebben over mijn flirterigheid… 😉  (Hè, wat, ik doe het, ik flirt! Wooowwwww!)

Ik heb geen idee of er meisjes zijn die op Fanboys vallen, maar ik waarschuw je alvast: wij Fanboys zitten in de avond met een goed boek in de hand of we kijken series, we snuiven aan bepaalde boeken als ze erg goed zijn en terwijl jij als meisje loopt te shoppen, gaat de Fanboy gewoon naar de boekenwinkel of gamewinkel waar de Fanboy zich uren kan vermaken. Ook krijg je geen normale cadeautjes, maar in plaats daarvan krijg je cadeautjes in de trant van een bepaalde Fandom die je misschien nog niet eens kent. Ook moet je rekening houden met de nodige quotes uit boeken die we uitspreken en de slechte woordgrappen die gaan over een bepaald boek of serie. En geef ons vooral niet de schuld als we tijdens het zoenen stiekem fantaseren over een Fictional Character zoals Celaena Sardothien of als we spullen naar je gooien als je ons stoort tijdens het lezen van een goed boek…
Maar voor de rest zijn we wel aardig hoor!…..

Zijn de Fangirls wel goed in het maken van flirterige opmerkingen?

P.S. De reden waarom ik deze post maak, is dat:
a) ik hou van zelfspot
b) de medicijnen die ik krijg zijn stiekem drugs waardoor ik een beetje gek ben

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hahah, Joost, je bent grappig xD

 2. Hahaha. Ik ga voor de Edward creep 😉

 3. HAHAHAHAH ik moest zo hard mijn best doen niet al die kinders hun biologie toets te verpesten toen ik dit las. Je bent geweldig, Joost.

 4. Dit. Was hilarisch 😉

 5. Haha zalig 😀

 6. Omg :””)
  Geweldig!
  En joost, geloof me. Veel fangirls zoeken een fanboy.

  1. Veel fangirls zoeken een fanboy? Oke, hallo dames… *probeert charmante blik op te zetten, maar eindigt in een ongemakkelijk glimlach*…

 7. Hahahaha geweldig, maar ook zo herkenbaar (ook al ben ik een meisje haha)
  Mij lijkt het juist geweldig om te daten met een ‘fanboy’. Nooit geïrriteerde blikken als ik zeg dat ik gewoon een avondje wil lezen, of rollende ogen wanneer ik een dagje down ben door een bookhangover: iemand van hetzelfde ‘soort’ begrijpt me dan gewoon helemaal! Ook als ik aan het zwijmelen ben over leuke personages.
  En ohja, ik heb de irritante eigenschap om, wanneer ik flirt (of als ik dat tenminste probeer) dingen te quoten of na te doen uit boeken, maar niemand begrijpt me ooit en ik krijg dan vaak hele awkward blikken toegeworpen!
  Tsja, het (liefdes)leven van een fangirl is ook niet makkelijk.

  1. Dit dus. Ik ben denk ook fangirlseksueel, dat zijn toch wel de leukste dames op de hele wereld die mij gewoon begrijpen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.