Hoe ik Twitter liet exploderen door een simpel spelletje

Een paar weken geleden had ik een avondje dat ik weinig te doen had. Ik was niet zo lekker, had plannen afgezegd die ik die dag had en zat simpelweg in bed. Aangezien ik toch weinig te doen had, deed ik een anoniem Twitter spel. De personen die mijn tweet over het Twitterspel een like gaven, kregen van mij een boodschap. Deze krijgen ze niet direct, ik ging namelijk telkens anoniem een tweet online zetten waarbij de mensen moesten raden of de boodschap voor hem/haar bestemd was. In het begin leek mij dit een simpel spel, maar al snel werd het al groter en deden vele mensen hysterisch mee. Wiens tweet ging over wie? Er werd heftig gediscussieerd en hoewel ik nogal ziekjes in bed lag, had ik toch een geweldige avond met dit spel. Hoe het begin eruit zag:

IMG_5710

Uiteindelijk deden er meer dan 40 mensen mee met het spel, dus ik kon flink los gaan! Ik beloofde een blogpost te maken van alle tweets die goed zijn geraden door verschillende Twitteraars, met een kleine uitleg erbij. Hoef je dat niet te lezen of sta je er niet bij? Onderaan deze blogpost kondig ik de tweede keer aan dat ik dit spel ga doen, want ik heb nog zat geinige/malse/pikante anonieme tweets die ik op verschillende personen kan gebruiken… Hier alvast een overzicht met de tweets die ik heb gemaakt! En ja ik gebruik vaak die sarcastische zonnetjes, puur om iedereen nog gekker te maken.

Ik probeerde bij iedereen wel wat te bedenken. Sommige mensen waren moeilijk (die kende ik namelijk alleen van Twitter of volgde ik zelf niet), dus soms moest ik hele profielen afgaan om wat te bedenken. Mensen die ik al wat langer kende waren makkelijker, maar af en toe probeerde ik wel zo anoniem te tweeten dat ze niet zo snel hun eigen tweet konden raden.

IMG_5711

@TweetsvanTess was er op de avond bij dat mijn chipsverslaving over begon te slaan op mijn Twitteraccount. Ze deed enthousiast mee met mijn chipstirades en liefkozingen (normale dates? Daar doe ik niet aan, ik doe aan chipsdates) en dat deed mij goed! Vandaar deze anonieme tweet aan haar.

@fleurinexx ken je waarschijnlijk van haar BookTube-kanaal die enorm gegroeid is in haar abonneeaantallen! Dit gun ik haar ook ten harte, lekker bezig Fleurine! En ja, we moeten echt eens samen chips eten aangezien Fleurine ook verslaafd is aan overheerlijke chippies.

De eerste tweet gaat over @sletkat, aangezien zij graag mensen aan elkaar koppelt. Als tweede heb ik het over @supnora, aangezien ik haar ooit heb geknuffeld in een aardbeienonesie en ze dat haar meest geweldige knuffel ooit vond in haar leven. Nadat mijn tentamens over zijn, wil ik zeker de trein pakken naar het hoge Noorden om Nora eens te bezoeken!

IMG_5714

@Angievdbroeck had eens een avondje een kampvuurfeestje waar ik van kon meegenieten via Snapchat. Zelf lag ik al saai in bed, dus ik vond het geweldig om de snaps te zien van een geinig feestje.

IMG_5715

Tessa zag ik voor het eerst op Dutch Comic Con waar we een gigantische Pokémonbattle houden. Meerdere plekken werden verwoest door mijn Charizard en haar Mewtwo, best spannend. Ik heb weer hard getraind dus een volgende battle moeten we maar plannen. Ze heeft trouwens ook een lekker blogje, die je hier kan bezoeken.

IMG_5717

@LisaPlunkje deed mee aan de winactie van Lisa (Lisa Loves) toen ik haar winactie deelde op Twitter, zo wist ik meteen dat mijn shoutout daadwerkelijk hielp!

IMG_5718

De Lisa die ik zojuist noemde (degene met de winactie), hoort bij deze tweet. Wij kunnen het maar vaak genoeg hebben over onze voorbereidingen op feestjes waar we het anders ongemakkelijk zouden hebben en ze heeft ook een prachtig talent om naar huis te gaan zonder mij gedag te zeggen, goed bezig hoor Lisa.

IMG_5719

Reza hoort bij het Best of YA Promoteam, net als ik. Als wij ooit ruzie zouden krijgen kan dat vet awkward worden, maar dit mannetje is juist ontzettend aardig en heeft een talent om nooit onbeleefd te doen, ik heb dus niet een idee dat dat nooit gaat gebeuren, haha!

IMG_5720

Steffie van Yakibooki was een tijdje weg uit blogland, maar nu is ze weer terug! Volgens mij zit ze weer lekker in haar vel, ga zo door Steffie!

Esmee (Leesmee) had laatst haar verjaardag en ze wenste een lekkere vent als cadeau, terwijl ik gewoon naar de verjaardag kwam! Een lekkere vent was dus zeker aanwezig op het feestje maar dat had ze op dat moment niet door… Sad.

IMG_5721

Twittervolger Anne is soms nog steeds een raadsel voor me, dus vandaar deze tweet (daarbij wilde ik het haar niet gemakkelijk maken met een overduidelijke tweet). Degene die ik cool, tof, verlegen en cool noem is Sophie (Dande Leander), aangezien haar roze haar echt een feestje is om te zien.

IMG_5722

Deze Tweet is bedoeld voor @lovelyoffflower, Maud is namelijk wel de grootste fangirl die ik ken! Ze vroeg me zelfs om een handtekening, dus dat zegt wel wat. Ze heeft trouwens ook een blog aangemaakt, bekijk hem hier.

IMG_5723

Deze tweet is voor Nikki (die een BookTube-kanaal heeft), die al een lange tijd video’s maakt in het Nederlands over verschillende boeken. Ze leest vaak verschillende boeken (ook veel boeken die ik zelf niet lees) en ze draagt zeker wat bij in het boekenwereldje!

IMG_5724

Emmy (Zon en Maan) noemt mij altijd malse makker en dat voelt maar al te goed.

IMG_5726

Inge kwam ik tegen bij de YA-middag in Boekhandel van der Meer in Noordwijk en ze zei dat ze de community van bloggers best intimiderend vond, maar al snel vond ze ons bloggers heel gezellig en leuk. Gelukkig is dat gevoel wederzijds!

IMG_5730

@Inge157 weet vele woordspelingen te maken om NerdyGeekyFanboy, de term JenniferLawrenceToyboy is bijvoorbeeld bedacht door haar, hoe geniaal! Ik kan ook altijd lachen om haar tweets over haar nichtje die voor de eerste keer Harry Potter leest en geniale opmerkingen erbij maakt.

IMG_5731

Anouk van de Reading Traveller heeft (zoals je aan de naam kan zien) een blog over boeken en over reizen. Een geweldige combinatie en haar artikelen vind ik altijd erg leuk om te lezen!

IMG_5731-2

Uiteraard moet een tweet die voor mij awkward is geraden worden hoor… Ajita (die ook een eigen Tumblr-blogje heeft) komt altijd goed voor de dag en als ik haar zie heb ik altijd het idee dat ik er zo onverzorgd uitzie of een debiele tourist ben met sokken in sandalen.

 

Zo, dat was een heus Twitteravontuur! Ik ga niet alle reacties laten zien, aangezien ik elke minuut soms wel 10 meldingen kreeg van mensen die het over mijn anonieme tweets hadden. Sommige mensen weten zelfs nog steeds niet welke tweet voor hen bedoeld was! Toen ik vroeg of ik dit nog een keertje moest doen, zei iedereen volmondig JA. Nou, dat ga ik dus doen. Morgen (zaterdag 18 juni 2016) zal ik in de avond (ik hoop het rond 18.00 te doen) het anonieme tweetspel te plaatsen op Twitter (dus die eerste afbeelding met de regels) die je een like kan geven. Als je het een like geeft, doe je dus mee en zal ik uiteindelijk een anonieme tweet over je plaatsen! Je hebt alle tijd om mee te doen, pas zondag 19 juni zal ik in de avond ELKE persoon behandelen in een anonieme tweet, waarvan sommige nog heel moeilijk gaan worden. Ik heb al verschillende tweetjes en bedacht, dat wordt spannend… Die zondagavond en de dag erna kan je proberen de tweet te raden die voor jou is bedoeld! Ook Eline (@thebookaneers29) van All The Feels gaat dit spel ook spelen, dus ook bij haar kan je behoorlijk wat mysterie en hysterie verwachten! Op de zondag zelf zal ik af en toe een reminder plaatsen voor het spel, zodat je die dag zeker niet vergeet even een like te geven zodat je mee kan doen. Ik ben benieuwd hoe hard deze keer Twitter los gaat barsten…

Deed jij de vorige keer mee en ga je dit weekend weer meedoen?

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Haha oh god dit was echt hilarisch! Ben blij dat ik gelijk meedeed en mijn tweet vond, die super lief was!! Ik ga zeker weer proberen mee te doen haha!

 2. Ik kijk nu al uit naar de volgende ronde.. en naar die van Eline.

 3. Dit was echt zo’n leuk spel!! Ik kijk uit naar de volgende ronde 😀

  • Inge op juni 17, 2016 om 10:31 am
  • Reageer

  SarcastischeTwitterZonboy en Eli. B. Dit wordt nog wat.

  (Seriously though, dit wordt weer enig. Zolang ik dit keer ook een sarcastische zon krijg dan.)

  1. Heb wel een groot vermoeden dat dat zonnetje elke keer verschijnt

 4. Dit klinkt echt super leuk! *gaat maar eens opletten* 😉

  • angela op juni 18, 2016 om 11:57 am
  • Reageer

  Ah, dit keer ga ik wel meedoen! Ik ben benieuwd wat je over mij te zeggen hebt… 😀

  1. Hihi ik heb genoeg leuke ideetjes *zonnetje-emoticon*

 5. Ik kreeg dit half mee, maar snapte het niet zo goed. Nu ik dit zo lees vind ik het ONWIJS leuk en ik heb je natuurlijk even een like gegeven, ben heeeeel benieuwd! Haha!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.