Interview met Jenny Han

Afgelopen vrijdag had ik een klein tripje naar Amsterdam, ik ging namelijk Jenny Han interviewen, de schrijfster van Aan alle jongens van wie ik hield! In mijn recensie kan je lezen wat ik van het boek vond en hoewel het boek niet helemaal mijn ding was, werd ik wel nieuwsgierig naar de schrijfster achter het boek. Ik had voornamelijk veel nerdy vragen bedacht die ik aan haar ging stellen, dus dat kwartiertje met haar praten vloog voorbij!

 

Als eerste vroeg ik aan Jenny over haar avonturen in Nederland, ze was namelijk gek geworden op bitterballen (wat ze best goed wist uit te spreken) en ze kon niet wachten om naar alle verschillende bookevents te gaan. Ook had ze het Anne Frank-huis bezocht en op het bankje van The Fault in our Stars gezeten.

Als Jenny één van haar personages uit haar boek in een ander boek van een andere auteur zou moeten stoppen, zou ze maar al te graag Lara Jean naar de Harry Potter-wereld sturen, Lara zou namelijk een uitstekende Huffelpuf zijn op Zweinstein (dan mag ze mij vergezellen)! Zelf is Jenny Han een Zwadderich. Eerst vond ze dit niet zo bij haar passen, maar naarmate de jaren vorderde, vind ze het steeds meer een afdelingshuis waar ze bij zou willen horen.

Ook vroeg ik haar naar het idee achter haar boeken. Jenny vertelde dat ze vroeger net als Lara Jean brieven schreef naar jongens waar ze van hield, om die brieven vervolgens in een doos te stoppen onder haar bed. Die brieven waren niet uitgelekt of opgestuurd zoals in haar boeken, maar ze was wel benieuwd wat er dan zou gebeuren. Hier dacht ze langer over na en zo begon ze met het idee van liefdesbrieven die werden opgestuurd. Over het eerste boek deed ze iets langer dan een jaar, het tweede boek ging wat sneller. Ze schrijft niet vanaf het begin, maar schrijft juist allemaal verschillende scènes, om ze vervolgens aan elkaar te zetten.

Als Jenny een verhaal in een ander genre zou moeten schrijven, zou ze een fantasyverhaal willen schrijven. Ze heeft vier jaar lang een idee voor een verhaal wat geen contemporary is. Ze weet zelf niet precies waarin ze haar verhaal moet plaatsen, maar het is volgens haar wat sprookjesachtig. Ze kon er verder geen details over kwijt, dus dat moeten we maar afwachten!

Vervolgens kwam ik met een boel vragen die alleen een fanboy als ik zou stellen. Ten eerste liet ik haar een foto zien van Charmander, Squirtle en Bulbasaur zien, zij moest uitkiezen welke Pokémon Lara Jean zou kiezen als ze een Pokémontrainer zou zijn. Lara Jean zou gaan voor een Squirtle, precies zoals ik had verwacht!

Als de personages uit Aan alle jongens van wie ik hield mee zouden moeten doen aan de Hongerspelen, zou Kitty de winnaar zijn (zie jij het al voor je?). Lara Jean zou het eerste slachtoffer zijn, aangezien zij veel te lief is om mensen te vermoorden. Als Jenny zelf mee zou doen, zou ze wel ver komen, maar niet winnen. Als ze het wat tactisch speelt (en uiteindelijk haar bondgenoten verraadt door een mes in hun rug te steken) kan ze het ver schoppen.

Als Jenny en Lara een element uit Avatar the last airbender zouden kunnen sturen, zouden ze allebei watermeesters zijn. Als Jenny en haar personage in Game of Thrones zouden stappen, zou Jenny zonder twijfel in de familie Lannister zitten volgens haar. Over Lara Jean wist ze het eerst niet zeker. Eerst had ze het idee dat Lara Jean niet in een koningshuis zou zitten en in het noorden van de muur zou leven. Uiteindelijk bedacht ze zich, Lara Jean ziet ze wel samen met Daenerys op een draak zitten! Nou ja, waarschijnlijk zou Lara Jean al vroeg in het verhaal sterven, maar ze zou een Targaryen zijn!

Voor de laatste vraag discussieerde ik nog over chips en dat we in Nederland overheerlijke paprikachips hebben. Jenny vind zelf zout en peper de lekkerste chipssmaak (waar ik redelijk ik kan komen, maar ze heeft overduidelijk nog geen paprikachips geproefd). Als afsluiter liet ik haar mijn boek en handtekeningonderbroek signeren, wat ze erg grappig vond!

thumbnail_img_7917

Ik wil hierbij de Gouden Zebra en uitgeverij Moon bedanken voor dit interview!

Als jij een vraag aan Jenny Han zou stellen, wat zou het dan zijn?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.