Interview met Laure Eve

Afgelopen vrijdag kon ik twee keer naar Amsterdam. Naast YALBAL kon ik in de middag Laure Eve interviewen samen met Emmy (Zon en Maan). Laure Eve is de schrijfster van het mysterieuze en geweldige boek De Graces, die nu ook voor maar 10 euro in de winkel ligt! Als voorbereiding op het interview zette ik De Graces-tattoo’s op mijn arm die ik bij YALC had meegenomen uit Londen. We hadden een kwartiertje de tijd om vragen te stellen aan Laure, daar maakten we zeker gebruik van!

 

img_7843

De Graces is gebaseerd op heksen en Emmy vroeg als eerste hoe Laure Eve daarop geïnspireerd raakte. Ze vertelde dat ze was opgegroeid in Engeland in een gebied waar veel aan Wicca en andere alternatieve godsdiensten werd gedaan. Laure was vroeger altijd een beetje rebels, dus ze was erg geïnteresseerd in deze levensstijl. Ze deed veel research tijdens het schrijven en probeerde de hekserij in De Graces niet al te veel te laten lijken op Wicca-rituelen. 

Als tweede vroeg Emmy waarom de naam van River niet bekend wordt gemaakt in het boek (de hoofdpersoon verandert haar naam namelijk in River). Laure vertelde dat bijna elke tiener wel een andere naam of identiteit wilde aannemen, waardoor mensen makkelijker kunnen inleven in het personage. Ook wilde ze River een frisse start geven, zonder dat je wist over het verleden van River.

Daarna vroeg ik welke starter-Pokémon River zou nemen als ze een Pokémontrainer zou worden. Laure vond dat River een Pikachu zou uitkiezen, aangezien de drie starters te veel verbonden zijn aan een element, terwijl River juist niet weet tot wat voor element ze toebehoort. Pikachu zou volgens haar ook de meest dramatische Pokémon zijn die River goed zou kunnen gebruiken.

Emmy vroeg welk type Laure voor heks is. Laure vindt zichzelf een type voor aarde, aangezien die wat meer nuchter zijn en open kunnen zijn. Laure houdt absoluut niet van mensen die geheimen achterhouden, dus het type aarde is wat voor haar. Als ze iemand van de Graces als vriend zou kunnen hebben, wil ze Summer als vriendin, aangezien zij erg open is en heel trouw kan zijn.

Ten slot vroeg Emmy nog een hele interessante vraag, maar welke dat is? Dan moet je even op haar blog kijken. Als afsluiter gaf ik een zak paprikachips aan Laure (het lekkerste eten op deze planeet) en vroeg ik nog aan haar wat voor chips zij het lekkerst vindt. Ze zei meteen dat ze ”smokey”-smaken lekker vindt, waaronder paprika en ham. Na het interview signeerde ze onze boeken (ze herinnerde nog mijn Peeta-cosplay) en maakten we een foto. Laure Eve is een hele leuke vrouw die De Graces uitstraalt, ze is echt een magische verschijning!

 

img_7848

Hoe vind jij Laure Eve en haar boek De Graces?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.