Jarig! 20 jaar oud, 20 levenslessen!

Deze Fanboy is nu al 20 jaar op deze aardbol! Hoera, gefeliciteerd met mij!

20 jaar, pffff, ik ben een tigger geworden! Ik heb gewoon al 2 decennia meegemaakt, wat gaat de tijd snel voorbij! Vandaag wordt een leuke dag, want vanavond ga ik namelijk meedoen aan een theatersportwedstrijd bij mijn theatersportvereniging en speel ik met een ontzettend leuk team! Daarnaast vier ik morgenmiddag nog mijn verjaardag (genoeg geld innen voor een nieuwe boekenkast en hopelijk wat Fandom Merchandise zodat ik een Fandom Haul kan gaan houden) voor wat vrienden. De dag erna kan ik naar het Best of YA event en diezelfde week is ook het Sprookjesfeest bij Clavis! Genoeg leuke dingen in het vooruitzicht dus!

Na mijn 20 jaar bestaan heb ik toch wel wat geleerd in mijn leven, dus vandaag een special met 20 levenslessen die ik heb opgedaan! Ik heb genoeg meegemaakt (en genoeg fouten meegemaakt), dus zo moeilijk was het bedenken van deze lessen niet hoor!

1. Een obstakel in je leven is bedoeld om doorbroken te worden.
Met alle ziekenhuistoestanden die ik mijn hele leven wel heb gehad, kan ik wel zeggen dat er genoeg obstakels in mijn leven zijn die het me niet al te makkelijk maken. Tuurlijk, dat is erg vervelend, maar ik ben zo’n persoon die er toch in slaagt om deze obstakels te kunnen doorbreken. Misschien weet je al dat ik zelf niet kan zweten en bij warm weer oververhit kan raken. In dit geval kan ik zelfs bewusteloos raken. Een vakantie naar een warm land wordt me dus niet aangeraden. Wat doet meneer? Juist, op vakantie gaan naar Rome en Barcelona als het ongeveer 30 graden is. Maar weet je wat? Het ging prima en ondanks het niet-zweten en ik heb een leuke tijd gehad. De woorden ”Joost, dit kan jij NIET” neem ik dus nooit echt serieus. Dus, volgende vakantie op naar Egypte dan maar?

2. Je kinderjaren zijn één van de leukste jaren in je leven. Geniet ervan!
Ondanks dat ik vroeger vaak ziek thuis zat al kleuterjochie, heb ik toch enorm genoten van die tijd. Ik was nog onbezorgd en ALTIJD wel vrolijk en ik kon wel met elk klasgenoot gezellig spelen. Het leven bestond uit school, spelen, gevoerd worden en lange dutjes. Wat een prachtig leven!

3. Kip is het lekkerste stuk vlees.
Geloof me, na 4 jaar intensief vlees eten, weet ik zeker dat kip het lekkerste stuk vlees is. Een halve kip gaat er bij mij altijd wel in hoor! (Dit is niet zo zeer een levensles, maar meer een constatering. Ga geen discussie met me aan, ik win met mijn kippenleger!)

4. Verhalen brengen je naar andere plekken. Lezen maakt het leven gewoon zo veel leuker!
Woorden zijn een prachtige uitweg naar het onbekende. Door het lezen heb ik gevochten in Panem, als een Shadowhunter gestreden tegen demonen, het Noorderlicht gezien, Kamp Halfbloed en Zweinstein afgeweest en nog veel meer! Spannend leven toch, en dat allemaal door het lezen!

5. Roken, drinken en drugs is slecht. Gelukkig ben ik alleen maar verslaafd aan lezen/series kijken/muziek luisteren enzovoorts… Verslavingen mogen er dus zijn, zolang ze maar niet ongezond zijn 😉

6. Koop niet meer boeken dan je nodig hebt…. Grapje, gewoon lekker veel boeken kopen!

7. Luister af en toe naar je ouders!
Ik meen het! Mijn ouders zeiden jaren lang dat gewoon eten echt normaal en lekker is, terwijl ik geen echt voedsel wilde. Nu ik terugkijk had ik veel eerder moeten luisteren naar mijn ouders, ze hadden gewoon gelijk!

8. Kleine mensen zijn gemaakt zodat ze in de neuzen van de grote mensen kunnen kijken en kunnen opmerken dat ze geen hersenen hebben,
Een wijze quote van mijn oma toen ik zei dat ik de kleinste was van de klas. Ik voelde me er een stuk beter door 🙂

9. Don’t let the Muggles get you down!
Hiermee bedoel ik dat je niets moet aantrekken van mensen die je willen kleineren en je beledigen. Laat door een belediging je niet van je doel afhouden. Dokters vonden me een zwak jochie toen ik geboren was, maar zie hier, ik ben al 20 geworden, ben een student, speel toneel, lees, blog en mensen volgens de dokters en zusters ”leuk opgedroogd” (vertaling: ik ben gewoon knap. Net als in punt 3 is hier geen discussie bij beschikbaar 😉 ). Wat mensen ook over je zeggen, laat ze gewoon een poepie ruiken (en in mijn geval wil ik ze een grote poephoop laten ruiken),

10. Mensen kunnen jou veel harder kwetsen dan dat jij ze kan liefhebben.

11. Er is altijd wel iets in het leven wat het vechten waard voor is.

12. Het leven is als een boek waarvan jij het verloop bepaalt. Neem de touwtjes in handen en maak er een prachtig boek van!

13. Mensen niet kwetsen en alleen gekwetst worden is niet laf, maar juist moedig en verstandig.

14. Van elke dag een volle bak paprikachips eten kom je niet aan.
Vanaf mijn negende werd het wel de gewoonte om elke dag een bakje chips te eten. Aankomen lukte nog steeds niet.

15. Slecht nieuws is nodig zodat je de fijne dingen in het leven beter kan waarderen.

16. Als je je makkelijk kan inleven in personages uit boeken, raad ik je eigenlijk aan om weinig te lezen. Je moest eens weten hoe vaak ik wel niet ben gestorven tijdens het lezen van een boek waarin veel personages dood gaan…

17. Het leven begint aan het einde van je comfortzone.
Zelf vind ik zingen vreselijk, in ieder geval, voor een publiek. In juni tijdens een improvisatieshow van mijn vereniging werd ik ook ingedeeld bij het spel djabber-opera, waarin ik spontaan opera moest zingen in een niet-bestaande taal. Ik was enorm zenuwachtig, want ja, ik vond het vrij ongemakkelijk en ik voelde me er oncomfortabel bij. Maar wat deed ik? Ik trad gewoon op en zong uit volle borst, en het was GEWELDIG. Het publiek vond het leuk en achteraf hoorde ik nog dat ik goed kon zingen! Toen had ik echt het gevoel dat ik leefde, net wanneer alles ongemakkelijk dreigt te worden. Probeer dus een keertje buiten je comfortzone te treden, het zorgt ervoor dat je echt leeft! 🙂

18. Je begint pas dingen of personen te missen wanneer ze uit je leven verdwenen zijn…

19. … Maar er zijn ook genoeg dingen en personen die ik mis zonder dat ik ze heb meegemaakt.

20. Liefde is het grootste wapen dat je bezit. Vecht zo vaak en zo hard als je kan!

Zo, weer genoeg bijzondere/grappige/onbenullige levenslessen die ik heb opgedaan. Op naar de volgende 20 dan maar?

Welke levensles heb jij voor het laatst geleerd?

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Gefeliciteerd! Leuke post, goeie levenslessen. Vooral punt 6 natuurlijk 😉

 2. Gefeliciteeeeeerd! !
  Ik moest hatd lachen. Vooral pm die van kleine mensen

 3. Proficiat Joost! Super al die grappige levenslessen.

 4. Gefeliciteerd! Hopelijk heb je een leuke dag gehad 🙂

  • Thyrze op november 2, 2014 om 7:56 am
  • Reageer

  Gefeliciteerd met je verjaardag!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.