Manuscripta!

Zondag was het dan eindelijk zover, ik ging naar Manuscripta in Utrecht! Manuscripta is het openingsevenement voor het nieuwe boekenseizoen waarbij je schrijvers kan ontmoeten, boeken kan laten signeren en vele uitgeverijen kan spreken. Een must voor elke boekenliefhebber en boekenblogger, dus ik moest hier uiteraard naar toe!

In de ochtend stond ik vroeg op, pakte ik mijn boeken die ik wilde laten signeren (boeken van Mel Wallis de Vries en John Boyne) en fietste ik naar Leiden Centraal om de trein te pakken naar Utrecht. Het was al goed weer, dus een stralende dag voor Manuscripta!

Eenmaal in Utrecht aangekomen sprak ik af met Ilse ten Have en liepen we half verdwaald door Utrecht, maar ons innerlijke navigatiesysteem liet ons niet in de steek, want we hadden Manuscripta bereikt! We liepen eerst simpelweg een rondje om een paar stands van uitgeverijen, en al snel had Ilse een schrijfster gevonden die ze kende van young-adults.nl, namelijk Marijke F. Jansen! Ze kocht gelijk een boek en liet het door haar signeren.
Na Marijke F. Jansen kwam een andere schrijfster aan de beurt die we zagen, namelijk Mel Wallis de Vries! Er stond al een behoorlijk groepje om haar heen, maar wij hadden geduldig gewacht en uiteindelijk konden we onze boeken laten signeren. Mel Wallis de Vries is echt een ontzettend leuke vrouw, ze vond het geweldig dat ik blogde en een mannelijke boekenwurm was en we hebben gezellig gekletst (de inhoud van dit gesprek verklap ik nog niet, Wie weet wel in de toekomst…). Ze vond het echt jammer dat er weinig mannelijke boekenwurmen zijn, dus maar aan mij de taak om voor meer mannelijke boekenwurmen te zorgen!

Nadat we wat stands waren langs geweest was het tijd om andere boekenbloggers te vinden, die te vinden waren bij Best of YA! Een paar van deze bloggers zitten bij het Promoteam van YA-boeken en het was erg leuk om iedereen te zien (Emmy, Ellis, Daan, Joanne, Lilian, Laura, Esmee, Katja… waarschijnlijk mis ik er nog een heleboel. Wel een speciale shoutout naar Berthe van Berthe reads books, een beginnende boekenblogster! Neem vooral even een kijkje op haar blog!). Zelf kon ik nog aan het rad draaien maar helaas, geen prijs (Ilse daarentegen wel!).

Daarna liepen we snel naar de centrale hal, want daar werden 3 YA-auteurs ondervraagd, namelijk Marleen Ekelmans, Jen Minkman en Mel Wallis de Vries. Marleen Ekelmans schrijft vooral jeugdthrillers en ze was hier voor haar nieuwe boek Fatale Klik, wat wel spannend klonk. Jen Minkman had het over haar romantische verhaal De jongen uit het woud. Mel Wallis de Vries had het over haar tiende boek, Shock. Uit het interview met Mel Wallis de Vries kwam er vooral uit dat ze het erg leuk vindt om met lezers contact te houden en is ze daarnaast nog een echte angsthaas, terwijl ze al die thrillers schrijft! De interviews hebben me wel nieuwsgierig gemaakt, dus wie weet ga ik ook naast Mels boeken de boeken van de andere twee dames lezen. De interviews waren in ieder geval leuk om naar te luisteren!

Ook was er een kraampje waar je een tijdelijke tattoo kon zetten, namelijk een bookquote. Aangezien deze Potterhead dit graag wil doen, werd bij mij de tattoo ´´I solemnly swear that I am up to no good´´ gezet, compleet met Deadly Hallows teken en bliksemschicht. Jammer genoeg is hij al wat aan het vervagen, maar ik kreeg al veel bekijks op Manuscripta van andere Harry Potter liefhebbers (daarbij waren er enorm veel mensen die een Hoggwarts shirt aan hadden, wat gaaf!)!

Niet alleen Best of Ya had een winactie, ook andere kraampjes hadden winacties. Ik en Ilse gingen maar enthousiast een lot krassen. Uitkomst: ik kreeg een pen en Ilse een boek, de geluksvogel! Maar goed, als troostprijs kon ik wel 2 boeken van John Boyne laten signeren (we hadden jammer genoeg het interview met John Boyne gemist)! Hij kon alleen mijn naam niet uitspreken en daarom werd mijn naam door een Nederlander snel op papier gezet zodat hij wist hoe hij het moest spellen, wat ik wel grappig vond (dit gebeurt vaker, Engelstaligen weten geen raad als ze Joost uit moeten spreken…). Ook bij John Boyne kwamen we weer in gesprek met wat boekenbloggers en kletsten we wat bij.

Daarna hebben Ilse en ik nog wat boekenwinkels geterroriseerd en ik kon het niet laten… 2 extra boeken gingen mee naar huis. Welke boeken waren dat? Dat laat ik zien in mijn enorme Book Haul die hopelijk volgende week online komt!

Met nog een laatste rondje langs alle marktjes op Manuscripta hadden we toch alles gezien en besloten we maar weer terug naar huis te gaan. Manuscripta was echt geweldig, ik heb een ontzettend leuke dag gehad, veel mensen ontmoet, gesproken, veel leuke boeken gezien en mijn blog nog wat gepromoot. Door al deze positieve dingen krijg ik best wat meer vertrouwen om mijn blog wat bekender te maken!

Thuis aangekomen werd ik op Facebook snel vrienden met Mel Wallis de Vries en gaf ik haar een link naar mijn recensie van Fout, die ze gelijk las en ze vond het een goede recensie! Ze zag zelfs enig schrijftalent in me, dus wie weet… 🙂

Nog een enorm bedankje aan iedereen die bij Manuscripta was! Jullie waren stuk voor stuk geweldig en ik kan niet wachten om jullie allemaal weer te zien (en weer veel boeken zien, daar hou ik trouwens ook van!). Manuscripta 2015 mag maar snel komen! 🙂

7 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Leuk verslag!! En je vergeet inderdaad iemand! Mij :p

    1. Oeps, ik zag ook zo veel bloggers voorbij komen! :O

  2. Haah, heerlijk was het hè! Ik vind dus echt dat de dag veel te snel voorbij ging. Er was zoveel te zien en er waren zoveel mensen om mee te kletsen! =) Ben benieuwd naar je megahaul, hoor!

  3. Yesss, ik sta ertussen! Trouwens, ik had even gekeken in welk dorp jij nou woont (nieuwsgierig), maar je woont in dezelfde regio 🙂 En ik zag dat je ook aan toneel doet, ken jij toevallig Wouter? (die woonde ook in die gemeente en heeft daar aan toneel gedaan, maar weet niet of het zelfde vereniging is) Hij is 25 jaar.

    1. Wat is de wereld toch klein, ik ken Wouter inderdaad! Ik zag hem zelfs nog op Manuscripta haha!

    2. Hahaha supergrappig. Ja, hij vertelde gisteren dat hij ook had geholpen bij Manuscripta, leuk zeg!

  4. Die tijdelijke tattoo is zo gaaf!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.