MBTI-type en personages

Ik vroeg me laatst af op welke personages uit series en boeken ik lijk qua innerlijk. Sommige personages uit boeken of series hebben soms dezelfde karaktertrekken als ik heb, en ik ben wel benieuwd of onze persoonlijkheden lijken op de mijne.

Een goede manier om dat uit te zoeken is via de MBTI-type test. Dit is een test waarin jouw uitkomst uit vier letters bestaat.

Uit deze 4 letters kan je dan afleiden wat jouw eigen type is. Zelf heb ik de zeldzaamste persoonlijkheid van de 16 verschillende types, maar 1.5% van de bevolking heeft deze persoonlijkheid, namelijk INFJ. Heel veel schrijvers hebben ook deze persoonlijkheid. Mocht je zelf de test willen maken, kan je dat hier doen.
Ik kan nog pagina’s vol vullen over het leven van een INFJ en waarom ik zo zeldzaam ben, maar dat laat ik even buiten beschouwing. Ik wil het graag hebben over fictieve personages die ongeveer dezelfde persoonlijkheid hebben. Het is natuurlijk moeilijk om een personage een bepaald type te vinden, aangezien fictieve personages niet een test kunnen maken, maar veel mensen hebben een indicatie kunnen maken.
Ik heb dus wat plaatjes opgezocht over mijn type. Zie hier een plaatje met allemaal personages die waarschijnlijk mijn type hebben:
Zoals je ziet zijn het nogal een aantal. Degene die mij opvielen waren Aang, Edward Cullen, Harry Potter, Aragorn, Rapunzel, Doornroosje, Gandalf, Zuko, Peeta en Frodo. Deze personages zijn zo cool dat ik me gewoon bijna niet met deze mensen zou willen vergelijken aangezien ze gewoon te cool zijn voor mij! Maar ach, als deze personages worden bestempeld als INFJ, ben ik dus erg gecomplimenteerd. 🙂
Van deze personages vind ik Peeta wel een uitblinker als het gaat om het personage wat het meest op mij lijkt. Peeta houdt ontzettend veel van Katniss en zal alles voor haar doen, zelfs als hij daardoor zelf in gevaar komt. Ook is hij best rustig en wil hij liever een klein aantal vrienden, maar als hij bijvoorbeeld op het podium moet, zet hij zijn glimlach op en kan hij net doen alsof hij heel spontaan en altijd vrolijk is. Deze dingen zie ik ook best terug in mezelf. Door mijn theaterjaartjes kan ik ook best een soort masker opzetten in situaties die ik eigenlijk niet zo leuk vind, of om de reden om andere mensen een plezier te doen. Zelf ben ik ook wat ingetogen of gereserveerd, en ik kan ook zeggen dat ik alles zou kunnen doen voor de mensen van wie ik werkelijk hou.
Maar goed, leuk allemaal deze personages die op mij lijken, maar blijft de rest dan? Ja ja, ik heb aan jullie gedacht. Mocht je al de test hebben gemaakt en je weet welk type jij bent, kunnen we nu samen naar verschillende fandoms kijken en zien wat voor personages lijken op ons! Er zijn wel verschillende uitkomsten, bijvoorbeeld Peeta zit bij de HungerGames bij een ander type, dus er is dus nog veel onenigheid welk personage bij welk type hoort.
Dus, hier komen ze:
Harry Potter

Zoals je ziet zit ben ik zelf Fleur Delacroux, en bij de andere ben ik juist Remus Lupos. Aangezien ik Fleur niet zo heel goed ken, vind ik mezelf toch wat meer passen bij onze vriendelijke weerwolf.

The Hunger Games

 Bij deze uitkomst lijkt ik erg op Rue, wat me ook wel erg bevalt. Ik vind Rue altijd een mooi en onschuldig personage, dus ben er trots op! 🙂

Game Of Thrones

Oeh lala, ik lijk op Deanerys. Als ik mezelf even afzet van het idee dat Daenerys een grote characters crush van me is, zie ik ook wel wat gelijkenissen met haar. Ook wordt er gezegd dat John Snow een INFJ kan zijn.

Divergent

Hierbij ben ik Christina, ook best cool!

Percy Jackson / Heroes of Olympus

Hier zitten er 3 verschillende bij, ik ben zelf Nico, het raafmeisje (oh help, naam vergeten) en Percy! Percy vind ik wel het coolst, hij is echt supervet! Ook hierin zie je weer veel onenigheid bij de plaatjes onderling.

Lord of the Rings

Hierin ben ik dan weer niet Frodo, maar Galadriel.

Big Bang Theory

Haha, grappig dat ze zelfs onze nerds kunnen indelen in verschillende types.

Avatar

Tenzin en Yue, best gaaf!

En als laatste kan ik niet alle dames vergeten, onze prinsesjes, dus vandaar heb ik ook nog wat Disney-prinsessen opgezocht:

Hierbij ben ik Pocahontas en Elsa.

Er zijn dus erg veel plaatjes van verschillende fandoms die zijn ingedeeld in deze types. Zelf vind ik het altijd erg leuk om er over na te denken, want hoe meer je over je persoonlijkheid weet, hoe meer je over jezelf weet 🙂  .

Mocht je ook de test hebben gemaakt, laat dan vooral eventjes weten wat voor type jij bent en welke personages je hebt! Hopelijk zitten er een paar hele leuke tussen! Ik ben erg benieuwd wat voor types er onder bloglezers zitten 🙂   .

11 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik kwam ook uit op INFJ! 🙂

  Mag ik je een tip geven? Ik reageer nu met mijn google account, maar prettiger zou zijn als ik ook gewoon mijn naam en URL kon invoeren.. Dit zal je meer reacties opleveren.

  1. Hee Emmy,

   Wat leuk dat je ook INFJ bent! Wij INFJ’s zijn denk toch wel de leukste 1.5% van de bevolking, haha 😉
   Bedankt voor je tip, ik ga kijken wat ik kan doen! 🙂

 2. Ik heb even doorgeklikt vanaf de Lady Library :). Ik ben een ISFJ, en als ik de plaatjes zo bekijk is dat ook redelijk zeldzaam, op sommige komt die niet eens voor. Wel grappig om te zien dat Katniss en Leonard hetzelfde zijn als mij. Herken mijzelf er inderdaad goed in.

  1. Wat gaaf, dan hebben we ook best veel met elkaar gemeen 🙂 En iemand die qua persoonlijkheid wat weg heeft van Katniss en Leonard is zeker een cool persoon 🙂

  2. Ahw, thnx ^^.

   Kan ik trouwens ook ergens aanvinken dat ik mail krijg als je terug reageert? Enig idee?

  3. Graag gedaan 🙂
   Volgens mij lukt dit als je het knopje ”melding sturen” aanvinkt! Dit is natuurlijk Blogspot dus je hebt hier ook minder acties dan op WordPress.

 3. Ik heb net ook even deze test gedaan en ik kreeg: ISFJ. Sommige dingen kloppen echt!

  1. Leuk dat had ik ook! 🙂

 4. Ik ben ENFP volgens de test. RAPUNZEL! Al geloof ik niet dat zij en ik veel gemeen hebben ^^ Arwen, Tori en Johanna lijken nou ik niet direct heel veel op me.

  • Salma op november 26, 2014 om 10:44 pm
  • Reageer

  Nou ik ben of INTJ of ENTJ, maar de personages die daar bij horen… Voldemort, Draco Malfoy, president Snow, Jeanine (divergent), Marcus (divergent). Hahaha volgens mij probeert die test me wat te vertellen…

  • Kris op juli 19, 2018 om 8:59 am
  • Reageer

  Sheldon intj katniss too
  Kbedoel maar, zo vind je ze ook terug

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.