Meet en Greet Marissa Meyer

Vorige week dinsdag was het Marissa Meyer Event aan de gang. In Dynamo Eindhoven vond het evenement plaats en ik was in de middag al aangekomen in Eindhoven aangezien ik wel mee wilde helpen met het opzetten van het evenement. De middag verliep toch wat anders dan gedacht. Lisanne (Oh My Book) had een meet en greet gewonnen met Marissa Meyer en ze mocht iemand meenemen, maar ze had niemand kunnen vinden. Ik was toevallig aanwezig, dus ik mocht samen met haar Marissa Meyer ontmoeten! Ontzettend leuk, hartstikke bedankt Lisanne!

 

Marissa Meyer is een ontzettend leuke vrouw. Ze is heel aardig en gezellig en we konden makkelijk volop kletsen over haar boeken! De andere zes gelukkigen die bij de meet en greet waren vonden het ook vrij spannend, maar het gesprek kwam uiteindelijk lekker op gang. Zo vroeg ik welk personage uit haar boeken, ze in een ander boek van een andere auteur wilde stoppen. Ze zou dan Thorne in de wereld van de Grisha (van Leigh Bardugo) willen stoppen, aangezien daar een personage is waar Thorne het vast heel goed mee goed kan vinden. Ook vroeg ik welke personages in welke Zweinstein-afdeling zouden zitten. Ik herinner met niet alles meer, maar Cinder en Scarlet zijn Griffoendor en Cress is een Huffelpuf.

Marissa Meyer haalt overal haar inspiratie vandaan, vaak ook van mensen die ze gewoon tegenkomt op straat en waarvan ze meer van wil weten. Ook vertelde Marissa dat de Lunar Chronicles eigenlijk zouden bestaan uit vijf delen. Het laatste deel zou dan zijn gebaseerd op de Gelaarsde Kat, die net als Iko een robotje is en een belangrijke rol zou spelen in het verhaal. Dit paste alleen niet in de boekenserie, dus die verhaallijn is geschrapt.

De auteur heeft ook meerdere ideeën voor nieuwe verhalen. Zo heeft ze een fantasy die ze wil schrijven (een hertelling van Beauty and the beast), maar ze heeft ook ideeën voor een contemporary. Ook vertelde Marissa dat ze een echte planner is als het gaat om schrijven. Voordat ze begint met schrijven, maakt ze eerst een korte versie met daarin de hoofdpunten van een verhaal. Daarna schetst ze voor haarzelf alle hoofdstukken, om vervolgens het verhaal te schrijven waarin de hoofdstukken meer zijn uitgewerkt (deze is vijftig bladzijdes). Daarna werkt ze alles uit en dan worden haar personages echt levendig.

Filmplannen voor The Lunar Chronicles? Die zijn er wel, er wordt namelijk gewerkt aan een tweede versie van het script van Cinder en de filmrechten zijn verkocht, maar dit betekent nog niet dat de boeken daadwerkelijk verfilmd gaan worden. Laten we daar nog even voor gaan duimen! Ook was Marissa erg lovend over haar boek Harteloos, aangezien Jest haar favoriete personage is uit haar boeken.

Ik vond het erg grappig om te zien dat Marissa ook een echte nerd is. Zo gaat ze met haar man cosplayen en maakte ze vroeger fanfiction van Sailor Moon. Haar personages zijn heel divers qua etniciteit, daar had ze het volgende over te zeggen: ”Ik vond het vroeger altijd heel leuk als vrienden van mij met een andere etniciteit gingen cosplayen. Ook al gingen ze cosplayen als iemand die een andere huidskleur heeft, het was altijd prima! Mijn personages in The Lunar Chronicles zijn divers qua etniciteit, zodat iedereen op de wereld en diverse vriendengroepen allemaal als een personage van The Lunar Chronicles kunnen cosplayen.” Jongens, mijn fanboyhart smolt echt. Dat is zo lief!

Na veel gebabbeld te hebben, was het tijd om onze boeken te laten signeren en mochten we op de foto met Marissa Meyer. Wat was het toch gezellig! En daarna kon ik ook nog eens genieten van het evenement, waar je hier een verslag over kan lezen.

Welke vraag zou jij aan Marissa Meyer willen stellen?

3 reacties

  1. Ik was vorige week bezig in het tweede deel van de Lunar Chronicles, en Marissa Meyer is mijn nieuwe favoriete schrijfster! Ik hoop zo dat de volgende delen beschikbaar zijn als ik volgende week naar de bibliotheek ga! Ze klinkt echt als een hele toffe vrouw. Fijn dat je het verslag hebt geschreven, ik vind het een hele toffe blogpost!

    1. Dank je wel Nikita!

  2. Zo fijn dat je haar dankzij Lisanne enkele vragen mocht stellen. Ik zou die hervertelling van Beauty and the Beast sowieso willen lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.