Mijn avonturen in Londen

Misschien heb je mijn blogjes al voorbij zien komen over YALC, een young adult boekenconventie waarbij ik alle drie de dagen naartoe ben gegaan. Naast het bezoeken van deze conventie, had ik het eerste dagje Londen voor mezelf en kon ik de stad verkennen. Ik ben al een paar keer in Londen geweest, dus ik wist al van tevoren waar ik naartoe wilde. Zie hier mijn verdere avonturen in Londen!

 

Het was voor mij de eerste keer dat ik in mijn eentje op vakantie ging, dus de heenweg was een beetje spannend. Uiteindelijk was ik door de hele douane en kon ik rustig wachten tot ik ging vliegen. Het was ontzettend vroeg op Schiphol, dus het was nog redelijk rustig (en daardoor heb ik nog even wat Pokémon Go gespeeld).

IMG_6734

In Luton aangekomen kon ik de trein pakken, maar ik koos voor de bus aangezien dat goedkoper was. Tip: ga met de trein! De wachtrij voor de bus was echt een chaos en het duurde ontzettend lang voordat ik de bus in stapte. Ik kwam aan in Victoria Station in Londen en liep erna langs de Big Ben en Green Park. Ik kon pas later die dag inchecken bij mijn hostel, dus in de tussentijd deed ik een lang rondje en probeerde ik zo veel mogelijk van Londen te zien. Bij Piccadilly Circus ging ik langs de Waterstones, waar al veel decoraties klaar stonden voor Harry Potter and the Cursed Child!

IMG_6746 IMG_6747

In de middag checkte ik in bij SoHostel, een modern hostel dichtbij Soho, redelijk in het centrum van de stad. Ik deelde een kamer met zeventien andere mensen dus erg veel slaap kreeg ik niet, maar mijn bed was prima, het eten was heerlijk en alles was erg schoon, dus ik was nog redelijk tevreden! Daarna liep ik door naar Forbidden Planet, een hele merchandisewinkel vol met prachtige fandomartikelen! Op de begane grond was alle merchandise te vinden, in de kelder waren er allemaal graphic novels, manga, dvd’s en ontzettend veel boeken, een echt walhalla voor nerds! De medewerkers wisten ook ontzettend veel van alle strips in de winkel en ik keek echt mijn ogen uit, het was veel groter dan verwacht! Een echte aanrader voor Londen, als fangirl of fanboy moet je deze winkel echt bezoeken!

IMG_6753 IMG_6755 IMG_6758 IMG_6773

Na de Forbidden Planet ging ik wat verder kijken naar Fandomwinkels, en wat ik toen opeens tegenkwam? Het theater van Harry Potter and the Cursed Child, hoe gaaf!

IMG_6778

Ik ging naar Oxford Street lopen en ik moest daarom tussendoor even de Harrods in om naar alle Harry Potter, Lord of the Rings en Game of Thrones merchandise te kijken. Er zaten veel dingen bij die ik vorig jaar ook zag, maar de Game of Thrones spullen waren wat uitgebreider!

IMG_6786

In Oxford Street ging ik de HMV in, een winkel vol dvd’s en muziek. Hier kocht ik een aantal cd’s die ik ontzettend graag wilde hebben, die ga ik voortaan maar al te vaak luisteren!

IMG_6795

Het was rond vier uur toen ik de metro instapte en naar mijn volgende bestemming ging, namelijk Camden Town! Deze plek zit vol met leuke kraampjes en bijzondere winkeltjes, genoeg fandoms zijn hier aanwezig! Het zijn veel alternatieve dingen en lekkere eetkraampjes waar je redelijk goedkoop een lekkere maaltijd kan krijgen. De winkel waarin twee grote robots voor staan is echt bizar, mocht je even helemaal verbaasd willen zijn door een vreemde winkel, raad ik je die zeker aan!

IMG_6804 IMG_6806

Ik vermaakte mij prim in Camden Town en ik zat daar de rest van de middag. Tijdens de dag van mijn terugreis naar huis ging ik nog langs Kings Cross Station en bezocht ik Platform 9 3/4. Alles was wel wat aan de dure kant en de wachtrij om bij het winkelkarretje te staan was echt heel lang, maar ik vind het altijd leuk om deze winkel even te bezoeken als ik in Londen ben. Uiteraard was het nieuwe boek flink ingekocht.

IMG_6962 IMG_6966

Dit waren mijn avonturen in Londen! Een vermoeiende maar o zo leuke vakantie. Volgend jaar wil ik zeker nog een keer gaan, maar dan het liefst met wat gezelschap. De fanboy in mij is in ieder geval flink gevoed met alle nerdy dingen die ik zag en deed!

Heb jij nog leuke aanraders voor Londen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.