Mijn avonturen in Middelburg

Vorige week had ik een weekendje weg met mijn familie en aanhang. We gingen namelijk naar een provincie waar we haast nooit zijn geweest, namelijk Zeeland. Mijn vader vond Zeeland niet een provincie om naartoe te gaan voor vakantie, maar deze zomer gaf hij het een kans. We bezochten een weekend Middelburg, een stad dichtbij Vlissingen. Naast het bezoeken van toeristische plekjes, was ik natuurlijk ook van plan om wat boekenwinkels en nerdwinkels te bezoeken.

 

We hadden een hotel tegenover het station in Middelburg, een prima locatie! We konden wandelen naar het centrum, waar we een boze boom tegenkwamen die zijn middelvinger opstak. Ik vond het wat lijken op de Pokémon Trevenant, haha!

We aten lekkere broodjes dichtbij de kerk in Middelburg, die je ook kon beklimmen. Dit wilden we doen, maar eerst gingen we even de stad in om te winkelen. 

We zagen als snel Pulbfiction, een winkel vol met merchandise. Harry Potter, superhelden, Star Wars, noem het maar! De prijzen waren best schappelijk, dus daar is zeker wat gekocht. 

Bi de grote markt was de Drukkery, een enorme boekhandel. Ik vond het een mooie winkel om te zien, alleen viel de YA wat tegen, aangezien deze haast verstopt was achter andere kasten. Het was meer in de hoek verstopt, terwijl de YA juist een mooi plekje hoort te krijgen! Ik vond er ook helaas niet het boek wat ik zocht, dus ik had niks mee naar huis genomen. Helaas, geen boekenaandenken van Middelburg!

In een zijstraatje vonden we ook Perron 2, een stripboekenspeciaalzaak. Hier zaten voornamelijk Nederlandse strips. Ik herkende er zelfs een paar die ik had gerecenseerd voor Fantasywereld!

Na het shoppen bezochten we de toren van de kerk. Tweehonderd treden omhoog, pfoeh, dat is nog eens wat! Bovenin was er een koepel met veel ramen waar je uit kon kijken. Helaas waren de ramen dicht en kon je niet echt frisse lucht hebben. Balen, want in Dordrecht had je juist een buitenruimte met frisse wind! De entree was ook iets te prijzig voor het uitzicht, maar bovenop was alles wel heel leuk om te zien. 

Naast Middelburg bezochten we ook Vlissingen, waarbij we door de haven liepen en genoten van de zeelucht. Er stond ook een Michiel de Ruyter-standbeeld die was ondergepoept door meeuwen. Ik vond het er best mooi, zeker het uitzicht zo op het water was fantastisch!

In de avond gingen we lekker uit eten. Van de zondag heb ik geen foto’s gemaakt, maar we hebben een kanotocht gemaakt door de grachten van Middelburg, we bezochten het strand, liepen door het plaatsje Veere, aten pannenkoeken en reden we naar huis. Zeeland is mooier dan verwacht! Ik heb in ieder geval een heerlijke tijd gehad in Middelburg (zeker door het gezellige gezelschap en de vele slechte grappen die we hebben gemaakt), een mooi weekend om op terug te kijken!

Welke plaatsjes in Zeeland heb jij bezocht, zijn het aanraders?

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Mooie foto’s! Die broodjes zien er ook lekker uit. Ik ben een aantal jaar geleden ook eens in Middelburg geweest, maar ik kan mij er eigenlijk niet zo veel meer van herinneren, maar ik wil zeker nog een keer terug!

  2. Hmm ik kom oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen, zat op de HZ in Vlissingen, en had mijn stage in Middelburg dus je foto’s komen vrij bekend voor. 😉 Dus ja ik heb er wel wat bezocht in zeeland. Niet even met de boot in Vlissingen over gegaan naar Breskens? Ook een mooi plaatsje hoor. 😉 Daar ben ik dan opgegroeid. Voor shoppen is Sluis wel leuk in Zeeuws-Vlaanderen, maar voor boeken niet echt.

    In al die jaren ben ik eigenlijk dus nog nooit bij de Drukkerij geweest. Zo slecht van mij. Toen las ik ook een stuk minder, haha.

    1. Ah wat leuk! Breskens komt me wel bekend voor, volgens mij zijn we er wel langs gereden 🙂

  3. Mijn vriend komt uit Middelburg, dus de afgelopen jaren ben ik hier kind aan huis geworden. Alleen die toren heb ik nog altijd niet beklommen, al zeg ik al dat ik dat wil doen van mijn eerste bezoekje aan de stad.. Leuk om je foto’s te zien! In Middelburg heb je overigens ook een super toffe bordspellenwinkel, ben je daar ook geweest? Of ben je niet zo van de bordspellen?

    1. Oeh, die heb ik helaas niet gezien! :O Jammer! Ach ja, alleen maar reden om eens terug te gaan 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.