Mijn avonturen in Pokémon Sun #1

Pokémon Sun is eindelijk uit, de game waar ik al tijden naar uitkeek. Ik was eerst nogal negatief over alle informatie die Nintendo bekend maakte, maar nu vind ik Pokémon Sun & Moon erg leuk en ging ik zo snel mogelijk spelen! Graag laat ik jou mijn avonturen zien die ik meemaak in Alola met mijn Pokémon. Om de zoveel tijd laat ik een update zien met al mijn bevindingen in deze game.

 

Het avontuur begint in Melemele-island, waarin ik samen met mijn moeder ben gaan wonen. Ik kom uit Kanto (de eerste regio van Pokémon) en ik ben klaar om de eilanden van Alola te verkennen! Professor Kukui laat mij al wat van het eiland zien en ik leer Lillie kennen met haar bijzondere Pokémon. In Iki Town mag ik een Pokémon uitkiezen als starter.

p1070962

Hoewel ik eerst niet dol was op Popplio, heb ik toch besloten om hem te kiezen. Popplio wordt later ook een fairy-type, wat volgens mij best handig is. Popplio is een mannetje en ik noem hem Poseidon (verwijzing naar de Percy Jackson serie). Ik krijg de Pokédex en een paspoort van de professor en ik vecht met Hau en zijn Litten. Hau is een goede vriend in deze regio en is heel vrolijk en reist af en toe met mij mee.

p1070963

pokemon-route-1Route 1 was klaar om verkend te worden. Ik ving er een Caterpie die ik Bloom heb genoemd. Waarom? Caterpie evolueert uiteindelijk in Butterfree met vleugels, dus dat deed me denken aan het programma Winx Club (geloof het of niet, maar in groep 6 kon je alleen bij de ‘coole’ mensen horen als je Winx Club keek, inclusief de jongen), dus ik vernoemde Caterpie naar de hoofdpersoon. Ook ving ik overdag een Ledyba, Pikipek, Grubbin en een Yungoos (die ik Trump noemde omdat meerdere fans zeggen dat hij daarop lijkt). In de avond kocht ik nog een Rattata (die ik Pippeling noemde, de Marauder in Harry Potter). Ook ving ik een Spinarak, die ik vernoemde naar Aragog (de spin in Harry Potter en de Geheime Kamer).

Ik besloot wat te trainen in mijn Popplio, maar daarnaast heb ik ook Caterpie laten evolueren in een Metapod, om vervolgens te laten evolueren in een Butterfree. Zo is mijn Pokédex al wat opgevuld! Ik ben een echte verzamelaar die echt bij elke route alle Pokémon wil verzamelen, dus dat wordt nog een lange rit…

Tijdens een festival in Iki Town vocht ik weer tegen Hau (die nu naast zijn Litten ook een Pichu heeft) en ik kreeg de Z-ring. Vervolgens baande ik mij een weg naar Hau’oli Outskirts, waar het huis van de professor staat.

p1070964

Bij deze outskirts ving ik een Slowpoke en een Wingull. Vervolgens kreeg mijn Pokédex een update, een Rotom zit er nu in! Hierdoor kreeg ik wat nieuwe opties in mijn Pokédex, die heel goed van pas komen.

p1070966

Vervolgens kwam ik aan bij de Pokémon School, waar ik met verschillende trainers vocht en daarnaast nog een Grimer, Magnemite en Meowth ving. Ook kreeg ik de Exp. Share, waarbij nu je hele team ervaring opdoet bij het verslaan van Pokémon. Dit is heel handig, zo levelt je hele team meteen omhoog!

pokemon-school

p1070967

Ook leerde ik Ilima kennen, een captain die mij gaat helpen. Hij is gespecialiseerd in normal Pokémon. Na deze ontmoeting ging ik naar Hau’oli City.

p1070968

Deze stad is erg groot. Naast het verkennen van alle winkels (en het wisselen van mijn kleding) ving ik nog een Abra (die ik Hans Kazan noemde) en een Pichu. Ook vocht ik tegen Team Skull, een organisatie die Pokémon wil stelen. Daarna daagde Ilima mij uit voor een gevecht, die ik ook won.

p1070969

Vervolgens ging ik naar Route 2. Hierbij was ook een begraafplaats. Hierbij ving ik een Makuhita, Smeargle, Drowzee (genaamd Steppeslurf), Zubat, Gastly, Misdreavus en Drifloon. Ook haalde ik mijn Munchlax op die ik kreeg van een evenement. Ik gaf hem de naam van mijn vader (omdat de evolutie Snorlax een dikkerdje is die houdt van eten en slapen, ik zag overeenkomsten). Daarnaast vocht ik nog met Team Skull en leerde ik alles over berries.

pokemon-route-2

p1070970

Dit waren mijn eerste avonturen in Alola. Ik heb hier ongeveer 4 en een half uur over gedaan. Ik ga misschien niet snel, maar ik wil juist optimaal genieten van alle plekken en ik wil meteen alles goed verkennen. Ik hoop mijn Pokédex zo goed mogelijk te vullen en een Pokémon Champion worden! Ik ben benieuwd hoe dat verder gaat…

 

Pokémon Sun voldoet zeker aan mijn verwachtingen. De introductie is lang en voelt door alle cutscènes echt persoonlijk, ik heb echt het gevoel dat ik in Alola ben! Ik kijk zeker uit naar de rest van de game en zal weer een update plaatsen als ik weer wat verder ben gekomen.

Hoe ver ben jij met Pokémon Sun & Moon, welke Pokémon heb je al in bezit?

3 reacties

  1. Met je mooi guide. Popplio best starter <3

    1. mooie*

  2. Zie je wel dat Popplio geweldig is! Yesss
    Die guide is trouwens echt super handig! *zet guide op verlanglijstje voor kerst*

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.