Mijn avonturen in Pokémon Sun #11 Einde!

Pfoeh, wat heb ik toch veel meegemaakt in Pokémon Sun. Ik heb alle eilanden bezocht, Ultra Beasts gezien, de league verslagen en vele Pokémon gevangen en getraind. Nu ik de verhaallijn heb uitgespeeld voor de league, heb ik in principe het spel uitgespeeld. Toch valt er nog genoeg te doen in Alola, dus ik kan nog even verder!

Na het verslaan van de league en het worden van de Island Champion keerde ik terug naar huis, waar al mijn vrienden vierden dat ik de champion was. Na het feest ging ik door naar een tombe, waar ik de beschermer van het eiland vond, Tapu Koko! Aangezien ik niet kon opslaan na het winnen van de league besloot ik Tapu Koko te vangen met mijn Masterball, omdat ik anders eerst de hele league opnieuw moest halen als ik Tapu Koko weer wilde vangen. Ik kreeg daarna verschillende Z-crystals, zoals Tapumium Z, Decidium Z, Incinium Z en een Flynium Z. Daarnaast nam ik afscheid van Lillie. Lillie wil een medicijn vinden voor haar zieke moeder die was versmolten met een Ultra Beast en hier schade aan had gehouden, dus Lillie gaat naar Kanto om daar te praten met Bill, de computernerd die ooit wat versmolten met een Kabuto. Lillie hoopt daar antwoorden te vinden. Ik vond dit werkelijk waar nogal emotioneel en zat echt met pijn in mijn hart te kijken hoe Lillie vertrok. 

Ik besloot weer wat te gaan trainen en wat sidequests te doen. Mijn laatste Eevee werd een Glaceon, mijn Wimpod evolueerde tot een Golisopod. Via Global Link wist ik een Petitil te krijgen, die ik liet evolueren naar een Lilligant. Daarbij kreeg ik via Pokémon Pelago een Scyther en een Lapras. Ik broedde een Shellos en een Snubbull uit een ei, ving een Sneasel en wist een Magearna te krijgen door deze te scannen met een QR-code. Ook vocht ik met Guzma (de voormalige leider van Team Skull), ik kreeg een Porygon bij de Aether House, leerde over Mega Evolution (mijn Alakazam kan mega-evolueren) en ik ving de andere beschermers, namelijk Tapu Lele, Tapu Bulu en Tapu Fini. 

Toen werd het tijd voor een grote quest voor het verzamelen van Ultra Beasts. Ik ontmoette agent Looker en Anabel (een sterke trainer uit Hoenn uit een andere dimensie). Ze vertellen dat er een paar Ultra Beasts zijn gesigneerd op de eilanden, aan mij de taak deze te vangen/verslaan! Ik kreeg speciale Ultra Beast ballen en de wetenschapper Wicke kan mij informatie verlenen over de  Ultra Beasts die ik vang. Ik moet telkens met Looker praten, om vervolgens naar een bepaalde plek op een eiland te gaan waar een ultra beast zou zijn. Zo ving ik een Nihilego, 2 Buzzwoles, 2 Xurkitree’s, 4 Kartana’s en Guzzlord. In de tussentijd vocht ik nog met Captain Mina en Nanu (die vroeger bij de politie zat). Ook ging ik naar een nieuw deel van het vierde eiland, namelijk Poni’s Eastern! Daar ving ik een Braviary. Nadat ik alle ultra beasts had gevangen, scheen er nog een speciale Pokémon gesignaleerd te zijn bij Melemele Island. Daar ving ik in een donker uithoekje de derde legendarische Pokémon Necrozma. Voor een legendarische Pokémon vind ik dat hij weinig aandacht heeft gekregen, dus hopelijk komt Pokémon al snel met een vervolg op Sun/Moon waarin Necrozma een belangrijke plek krijgt in de game.

Ik besloot nog verder te gaan op Poni’s Eastern. Daar evolueerde ik een Cosmog in een Cosmoem, evolueerde ik mijn Bagon tot een Sheldon en kreeg ik via Global Link de laatste ultra beasts: Celesteela en Pheromosa. Uiteindelijk kwam ik aan bij de Battle Tree, waarin je veel sterke trainers kan verslaan, waaronder Red en Blue die mij begroette bij het begin van de Battle Tree!

Ik heb alle plekjes van Alola gezien. Ik heb mijn Pokédex vol (hoewel ik nog alle Pokémon moet vangen) en ik kan nog vaak genoeg de league opnieuw verslaan en vechten in de Battle Tree. Er is dus nog genoeg te doen, maar voor mijn blogjes houdt het wel op, aangezien ik alleen nog maar kan melden hoe ik mijn Pokédex vul. Bedankt voor het lezen van mijn Pokémon blogjes! Ik wil dit zeker weer gaan doen als er een nieuw spel uitkomt. Ik raad je zeker aan om zo’n strategy guide te kopen als je Pokémon speelt. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook ontzettend handig als je ver wil komen in het spel. Pokémon Sun vind ik in ieder geval een fantastisch spel en ik kan niet wachten op meer! Als je nog meer over Pokémon Sun/Moon wilt weten of bepaalde dingen over mij met betrekking tot Pokémon Sun/Moon, kan je mij altijd bereiken via een reactie of een berichtje op social media!

Hoe vond jij Pokémon Sun/Moon?

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.