Mijn avonturen in Pokémon Sun #3

Het eerste eiland heb ik volledig gezien, op naar het volgende eiland waar ik veel avonturen kan beleven! Akala is een wat groter eiland, met meer trials die je moet voltooien. Ik ben helemaal klaar om Akala Island onveilig te maken!

 

Ik kwam aan in Heahea City, waarin ik Olivia (de kahuna) en Mallow (de captain) leerde kennen van het eiland. Er zijn nog twee andere captains, dus mijn weg door dit eiland wordt al langer dan de vorige! Al snel kreeg ik in deze stad ook een Zygarde Cube, waarin ik allemaal kleine cellen van Zygarde mee kan verzamelen.

Ik begon mijn weg door route 4. Hierin ving ik een Mudbray en een Lillipup. In deze route evolueerde mijn Rattata in een Raticate en werd mijn Ledyba een Ledian. Ik vocht hier ook met mijn goede vriend Hau. 

In het noorden van route 4 zit Paniola Town, een rustig dorpje. Er is er niet veel te doen, dus ik ging snel door naar Paniola Ranch.

\

Bij deze ranch kreeg ik een Scoutland als Page Rider, die geheime voorwerpen voor je kan opsporen. Aangezien ik de guide heb is het wat nutteloos omdat ik toch weet waar alles ligt, maar het is wel leuk om op deze Pokémon te zitten. Ook ving ik een Tauros en een Miltank. Daarnaast evolueerde mijn Lillipup in een Herdier. Bij de Pokémon Nursery kan je eieren laten maken en ik kreeg er zelfs eentje van de eigenaar. Welke Pokémon zou dit zijn? Ik deed hem meteen in mijn team zodat ik hem snel kan uitbroeden…

Door naar route 5! Deze route kan ik nog niet compleet verkennen (alleen het onderste deel), maar er gebeurde een hoop. Ik ving een extra Lillipup en ruilde deze in voor een Bounsweet met iemand van het Pokémoncentre en ving een Formantis die ik Flora noemde. Ook vocht ik tegen Gladion, een mysterieuze trainer met Type:Null als Pokémon.

In Brooklet Hill had ik mijn eerste trial. Lana vertelde mij dat ik een Lapras als Page Rider kreeg om over het water te gaan, handig! Er was een mysterieuze Pokémon in het water, dus daar moest ik naartoe. Ondertussen ving ik een Psyduck (die ik Misty noemde), een Morelull (die ik Plasserina noemde omdat die Pokémon wat weg heeft van een mannelijk geslachtsdeel), een Poliwag, een Wishiwashi, een Magikarp, een Feebas en een Goldeen. Ik vocht uiteindelijk tegen een Totem Pokémon Wishiwashi die gigantisch is en ik kreeg als beloning een Waterium Z en een hengel.

Na de trial vervolgde ik mijn weg naar route 6. Hierbij evolueerde zowel mijn Spearow in een Fearow en mijn Grubbin in een Charjabug. Ik vocht weer tegen team Skull en een Eevee kwam uit mijn ei, mijn favoriete Pokémon! Ook ving ik de Oricorio van het eiland en leerde ik de Battle Royale kennen, waarin vier Pokémon tegen elkaar strijden.

Door naar route 7! Hierin heb ik geen Pokémon gevangen, maar ging ik meteen door naar Wela Volcano Park, waar mijn volgende trial te wachten stond. Onderweg ving ik een Salandit en evolueerde mijn Spinarak genaamd Aragog in een Ariados. Kiawe’s Trial was ontzettend leuk. Hierbij moest je het verschil zoeken tussen twee foto’s, wat echt hilarisch was. Ik vocht met een Totem Salazzle en kreeg een Firium Z. Als klap op de vuurpijl kreeg ik ook Charizard als Page Rider, nu kan ik overal naartoe vliegen wanneer ik maar wil! Ik vond het tijd om wat Pokémon te vangen die ik eerst niet wist te vangen, dus ik heb nu ook een Igglybuff, Dewpider, Paras en Cubone. Mijn Yungoos evolueerde ook naar een Gumshoos.

 

Twee trials gedaan, nu nog eentje en dan kan ik vechten met de kahuna van het eiland! Dat gaat snel zeg! In de tussentijd probeer ik in ieder geval veel Pokémon te vangen, te evolueren en erg sterk te maken voor nieuwe tegenstanders!

Speel jij Pokémon Sun/Moon en wat is tot nu toe jouw beste Pokémon?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.