Mijn avonturen in Pokémon Sun #5

Pokémon Sun, het wordt langzamerhand mijn favoriete Pokémongame. De gameplay is leuk, de Alola-regio ziet er prachtig uit en de verhaallijn is pico bello. Zoals je in de vorige blogpost hebt gezien ben ik naar het derde eiland gegaan. Wat zal er allemaal op mijn pad komen en welke Pokémon ga ik vangen? Ik ben een flinke verzamelaar en wil die Pokédex compleet hebben, dus ik heb flink wat lopen trainen! Kijk je mee met mijn avontuur bij Ula’ula Island?

 

Oké, aangekomen bij het derde eiland. Wat nu? Mijn goede vriend Hau daagt mij uit voor een battle! Zijn Pokémon zijn al wat sterker, maar geen uitdaging voor mij. Ik wilde niet meteen door met het verhaal, maar wilde eerst wat werken aan mijn Pokémon. Malie City en Malie Garden zijn in ieder geval mooie plekken, dus ik ging aan de slag! Ik ving een Shellder die ik liet evolueren in een Cloyster, liet mijn Wingull evolueren in een Pelipper, maakte van mijn Staryu een Starmie en ontmoette Samson Oak, de neef van Professor Oak in Kanto!

Oké, het werd tijd om mijn Pokédex flink uit te breiden. Een intensieve training in Malie Garden! Mijn Rockruff groeide op tot een Lycanroc in zijn day-forme, Gastly werd een Haunter, mijn Poliwag evolueerde in een Poliwhirl, om hem vervolgens een waterstone te geven zodat hij een Poliwrath werd. Roggenrola trainde ik tot een Boldore, Cutiefly werd een Ribombee (zelfs de evolutie is #cute), Diglett kreeg door zijn evolutie glanzende haren en werd een Dugtrio, Cubone werd een stoere Marowak, mijn shiny Magby werd een Magmar en Eevee was zo gelukkig overdag, dat hij een Espeon werd. Drowzee werd een Hypno, Fomantis werd een Lurantis, Surskit werd een Masquerain en Machop werd een Machoke. Als afsluiter evolueerde Drifloon naar een Drifblim en werd Mankey een Primeape.

Bij Outer Cape was er eigenlijk weinig te zien, maar ik ving wel een Trubbish die ik Trash noemde, aangezien het een zak afval is. Letterlijk.

Terug in de stad aangekomen leerde ik Acerola kende. Ik leerde wat meer over de legendarische Pokémon Solgaleo en ben nog nieuwsgieriger geworden naar het einde van de game!

Bij Route 10 ving ik een Skarmory en een Pancham.

Bij Mount Hokulani ving ik een Minior en een Ditto. Bij het observatorium bovenaan de heuvel was er een trial, namelijk die van Sophocles. Deze techneut had wat problemen in zijn laboratorium. Ik moest raadde wat voor geluiden er werden afgespeeld (zoals liedjes van gevechten, liedjes van het Pokémoncentre of Pokémongeluiden). Uiteindelijk kon ik vechten met een Totem Vikavolt, die best sterk was! Gelukkig wist ik hem te verslaan. Daarna liet ik Misdreavus evolueren tot een Mismagius en Cottonee tot een Whimsiscott door evolutiestenen. Mijn Pichu was zo blij geworden dat hij een Pikachu werd, om daarna een thunder stone te gebruiken zodat het een Alola Raichu werd.

Dit waren de eerste avonturen van mij bij Ula’ula Island. Vooral veel gewerkt aan het vullen van mijn Pokédex, maar ook het behalen van mijn eerste trial is gelukt! In de volgende avonturen in Pokémon Sun evolueer ik ook weer veel Pokémon, maar ga ik ook wat verder in de game. Kijk daar dus zeker naar uit!

Welk eiland in Pokémon Sun/Moon is jouw favoriet?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.