Mijn avonturen in Pokémon Sun #6

Mijn avonturen in Pokémon Sun gaan vrolijk door. Ik ben aangekomen op het derde eiland, trainde een heleboel Pokémon en had de eerste trial gehaald van het eiland. Nu ga ik verder met mijn reis en ja, ik heb weer flink wat Pokémon weten te evolueren.

 

Terug in de stad vocht ik tegen Guzma, de leider van Team Skull. Zijn Golisopod was erg sterk, maar ik wist hem te verslaan. Daarna kreeg ik een Primarium Z, waardoor mijn Primarina een hele sterke Z-move kan!

Ik vervolgde mijn reis met route 11. Hierbij had ik een Komala gevangen, naar mijn idee een hele leuke Pokémon! Daarna ging ik wat Pokémon ruilen met Wonder Trade. Hierdoor kreeg ik een Cubone, Emolga, Vulpix en een Dhelmise. Aangezien ik een Ditto had gevangen, vond ik het wel een goed idee om wat eieren te broeden. Ik liet mijn Eevee flink veel eieren laten broeden. Van de Eevee’s die uit die eieren kwamen, evolueerde ik ze in een Flareon (genaamd Flary), een Jolteon (genaamd Sparky), een Vaporeon (genaamd Triton), een Leafeon (genaamd Oak) en nog drie Eevee’s die ik nog niet meteen kon evolueren (genaamd Loki, Legolas en Darky. Weet jij welke naam bij welke Eeveelution hoort?).

Bij Route 12 kreeg ik een Mudsdale als Ride Pokémon, waardoor ik over rotsen kan rijden. In deze route ving ik ook een Geodude, Chansey, Torkoal en een Elekid. Chansey liet ik meteen broeden zodat ik een Happiny kreeg. Daarna kwam ik weer terug naar route 12 en ving ik een Turtonator. Via Poké Pelago kreeg ik een Pyukumuku en uiteindelijk evolueerde ik ook twee Eevee’s: Legolas werd een Sylveon en Darky werd een Umbreon. 

Bij een Pokémoncentre aangekomen had ik wat rust, maar niet voor lang. Igglybuff evolueerde in een Jugglypuff, om daarna meteen een Wigglytuff te worden. Ik ving ook twee Snorunt, waarbij ik eentje evolueerde in een Froslass. Mijn Alolan Vulpix evolueerde ik tot een Ninetales (so majestic) en ik vocht met Team Skull.  

Het was tijd voor de nieuwe trial! Deze stond in het teken van Mimikyu en ghost Pokémon. In een verlaten supermarkt liep een spookje rond die ik moest vinden, om vervolgens een gevecht te hebben met een ghost Pokémon. Aan het einde van de supermarkt was een klein hokje waar ik een Mimikyu kon vinden door de fotografie-functie. Mimikyu was erg sterk, maar ik wist hem toch te verslaan! Ik ontving een Ghostium Z, ving een Klefki en ruilde een Haunter in voor een Graveler, die meteen evolueerde in een Golem.

Zo, dat schiet al aardig op! Ik ben al zeker over de helft van de game, maar ik moet nog genoeg doen om uiteindelijk de Champion te zijn van Alola. De volgende keer ga ik flink wat Pokémon evolueren door te ruilen. Welke Pokémon dat worden en wat voor meer coole dingen ik meemaak? Dat zie je snel!

Welke Alola-versie van oude Pokémon is jouw favoriet?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.