Mijn avonturen in Riga #1

Hoewel ik elke week mijn avonturen vertel op de zondag, had ik dat niet afgelopen zondag volledig gedaan. Ik ging namelijk vanaf donderdag tot en met zondag met vrienden van mijn studentenvereniging naar Riga, de hoofdstad van Letland. Ik had twee volle dagen om de stad te verkennen, wat ik dus zeker deed! Tijdens de vrijdag ging ik met een groepje de stad in, bezochten we Old Town en gingen we langs de winkelbuurt. Ik kon het natuurlijk niet laten om flink wat foto’s te maken van de stad.

 

We hadden als groep van achttien man een huisje buiten de stad, maar het centrum was makkelijk en goedkoop te bereiken. Je kon zowel met de tram als met de taxi gaan. Als je met vier man in de taxi stapte, was je rond de 1.50 per persoon kwijt, dat is haast niks! Op de vrijdag namen we de tram tot de opera en liepen we vanaf daar de stad in.

Een product wat we maar vaak genoeg tegenkwamen, was amber. Deze steen gebruikten ze voor sieraden, maar werd ook gebruikt voor schilderijen! Het schilderij hieronder is dus niet van verf, maar van kleine stukjes steen. Die Letten zijn vindingrijk zeg!

Riga is een stad waar je op elke steegje of in elke straat wel wat nieuws kan zien. Zeker in Old Town kwam je bij elke straat wel uit op een mooi pleintje, een kerk of andere bezienswaardigheid. 

Uiteindelijk werd de grote groep verdeeld. Ik liep de stad verder door met drie anderen en we kwamen meteen uit bij het Stadhuis van Riga en het Raadhuisplein, een groot plein met wat eettentjes. De kerk die eraan grensde was wel omringd door hekken, er wordt namelijk veel verbouwd in Riga. Sommige monumenten waren zelfs compleet omringd zodat je er niks van kon zien. Jammer! Riga is dus wel aan het opbouwen/renoveren, dus over een paar jaar moet alles er vast schitterend uitzien.

De pleintjes van Riga vond ik wel erg leuk. Je kon haast overal wel een terrasje pakken en op elk plekje had je wel iets moois om naar te kijken. 

In Old Town waren vooral veel souvenirwinkels en kon je er niet echt shoppen. We liepen een winkelcentrum binnen, maar dat was dus eerder een overdekt steegje met kraampjes en kleine winkeltjes. In Riga zijn ze flink van de wollen werkjes, houten symbolen en servies. 

We kwamen na wat gewandel uit bij het Zwarthoofdenhuis, waar ook een informatiecentrum was waar we kaarten en folders met informatie over bezienswaardigheden konden halen.

Ook in de stad zelfs zijn er vele kraampjes. Deze vond ik ook redelijk goedkoop, sommige souvenirtjes waren zelfs goedkoper bij de kraampjes dan bij de winkels. Er waren zelfs babushka’s van Spongebob, Frozen, Minions en Harry Potter!

In het park naast Old Town had je mooie natuur en waren er vele bruidsparen die in het park foto’s gingen maken. Ik heb echt een stuk of vijf bruidsparen voorbij zien lopen (zelfs eentje bij de wc van de MacDonalds)!

Voorbij het park kwamen we uit bij een lange winkelstraat, waarbij we nog langs vele gebouwen liepen, de een mooier dan de ander. 

Bij een zijstraatje kwamen we uit bij een steegje met Robert Books, een Engelstalige tweedehands boekenwinkel. Deze had een heerlijk huiskamersfeertje, je kon zelfs piano spelen! Hierin hebben we lang rondgeneusd en ik kocht er ook een boek. De boeken waren ook erg goedkoop, dus het was ontzettend verleidelijk om een hele buit mee te nemen!

Na een lange wandeling gingen we door naar Old Town, waar we bij Lido gingen eten, een restaurant met zelfbediening. We aten salade, vlees met groenten/rijst/aardappels en je kon zelfs een toetje nemen. Ikzelf vond het heel heerlijk, alleen vonden anderen de groenten smerig en was een stuk kip niet helemaal gaar. Misschien toch maar even nadenken voordat je daar heen gaat?

 

Dit was mijn eerste dag in Riga. Riga is een bijzondere stad met diverse gebouwen. Ik merkte wel hoe vervallen alles was buiten de stad. Riga kan je binnen twee of drie dagen wel compleet ontdekken. De volgende dag had ik dus ook wat op de planning staan, maar dat vertel ik de volgende keer!

Ben jij al eens in Riga geweest?

4 reacties

Naar het reactie formulier

    • Marleen op augustus 9, 2017 om 5:32 pm
    • Reageer

    Wat een leuk verslag! Ik snap nu ook dat je bijna niet gelezen hebt, haha!

  1. Ziet er gezellig uit. Mooie stad zo te zien. Maakt me nieuwsgierig 😀

  2. Wauw wat is het daar mooi! En dat bord Free Hugs doet me meteen denken aan je bord op Yalfest haha!

    1. Haha, als ik ooit in Riga ga werken weet ik waar ik het eerst solliciteer 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.