Mijn Boedapest citytripje #3

Het laatste dagje in Boedapest! Deze vakantie vond ik heerlijk, want het was zo ontspannend om na een drukke studieperiode even uit te rusten en te genieten van een stad. Op de derde dag waren we al redelijk kapot. We hadden al meer dan vijftig kilometer gelopen in twee dagen, maar toch gingen we een dagje weer de stad verder verkennen. We hadden nog een paar plekken over die we wilden bezoeken, dus we gingen er weer tegenaan!

 

We pakten de tram naar de noordkant van de stad, want we gingen naar de Veli Bej Bath, een spa. Deze is niet heel toeristisch, want veel locals waren er te vinden. Deze spa was erg lekker. Verschillende warme baden om even af te rusten, maar ook wat sauna’s en gelegenheid voor massages. Ideaal, want zo konden onze benen wat uitrusten! Het was in vergelijking met toeristische baden wel wat kleine en een paar sauna’s en baden waren gesloten, maar voor de rest hadden we echt genoten. Zie hier meer foto’s van de binnenkant, want we hadden geen foto’s van de binnenkant gemaakt. Een bezoekje aan een badhuis tijdens een Boedapest-citytrip raad ik je zeker aan, helemaal rond het einde van je tripje. Vervolgens pakten we de bus en de metro naar park Varosliget. We zagen nog het heldenplein en er was al een ijsbaan (en dat met dit weer, bizar!).

In het park besloten we een lunch te nemen. Nou ja, lunch… Mijn zusje nam een toetje, mijn vader een soepje en ik een hoofdgerecht. Dat was smullen! Het restaurant heet Nyereg en zat midden in het park.

We bezochten erna het kasteel in het park. Een wat vreemd kasteel, want de verschillende ruimtes waren allemaal in verschillende bouwstijlen. Wat apart, maar wel mooi om te zien!

Vervolgens bezochten we de dierentuin, die je kan bezoeken voor ongeveer zes euro per persoon. Een prima deal! Een mooie dierentuin met veel leuke dieren (we konden zelfs een leguaan van dichtbij zien!), maar sommige verblijven van de dieren waren wat aan de kleine kant. Mijn favoriete dier (de rode panda) was er in ieder geval te zien, dus ik was erg tevreden.

Vervolgens liepen we de lange (redelijk luxe) winkelstraat af op weg naar de Boedapest Eye. We wilden nog langs het Bookcafé gaan, maar die was helaas gesloten (net als het operahuis die we niet konden zien omdat die werd gerestaureerd en het grote winkelcentrum die al gesloten was), maar we brachten wel een bezoek aan Sugar!, een winkel vol snoep en lekkernij. Zo kleurrijk, erg grappig om te zien!

Uiteindelijk kwamen we aan bij de Boedapest Eye. We keken nog hoeveel het kostte (rond de 9 euro per persoon), maar met mijn hoogtevrees voor reuzenraden gingen we er toch niet in. We waren rond zes uur er, dus besloten uit eten te gaan. We vonden Buso Bistro wel interessant, waar we heerlijk hadden gegeten! Heerlijke kip, goulashsoep en zelfs speciaalbier. Prima restaurant, ook voor een prima prijs! Daarna gingen we een paar huizen verder, waar een ijssalon was die je ijsje maakte als roos. Een hele simpele techniek, maar zo mooi!

Het Sint-Stefanusbasiliek had toevallig die dagen een lichtshow, welke ging over de bevrijding van Hongarije tegen de Sovjet-Unie. Zo indrukwekkend en tof om te zien! Veel toeristen zaten ook op het plein en de show was er om de tien minuten, maar elke keer werd er hardop geklapt bij het einde. Daarna liepen we in alle rust terug naar ons appartement, waar we voor de laatste keer keken vanaf de Donau en alle verlichte gebouwen aan de overkant zagen. Ik had het niet verwacht, maar ik ben echt gaan houden van Boedapest!

Helaas vertrokken we de volgende dag in de ochtend al weer naar huis, maar met genoeg mooie herinneringen. Ik wil zeker eens terug naar Boedapest, want deze stad heeft zo veel voordelen. Er zijn genoeg mooie gebouwen om te zien, leuke wandeltochten waarbij je prachtige uitzichten hebt op de stad, in de avond is de Donau echt magisch en het eten is er ook erg goedkoop (gemiddeld betaalden we vijftien euro per persoon voor het avondeten, inclusief drinken en soms zelfs een toetje). Een citytrip om niet te vergeten dus!

Welke stad zou jij weer willen bezoeken?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.