Mijn challenges voor 2017

Een nieuw jaar, een nieuw begin! Hoewel ik geen idee heb wat 2017 voor mij in petto heeft, vind ik het wel leuk om wat doelen neer te zetten voor dit jaar. Hoeveel boeken wil ik lezen, hoeveel films en series wil ik kijken en wat ga ik ernaast nog allemaal doen? Ik heb een aantal doelen bedacht die ik graag zou willen halen in 2017. Het is niet dat ik heel veel druk op mezelf wel zetten (het is prima als ik een doel niet haal), maar het is voor mij extra motivatie om nog meer uit 2017 te halen!

 

Reading Challenge

Vorig jaar had ik mijn Reading Challenge op 100 boeken gezet, wat ik wist te halen met 117. Aangezien mijn studentenleventje heel druk is, ga ik toch gewoon proberen om weer die 100 boeken te halen. Het was wel voor herhaling vatbaar, dus waarom dit niet weer opnieuw doen? Er zijn nog genoeg leuke boeken die ik wil recenseren, er zijn zat boeken die ik ooit heb gekocht en in 2017 echt aan wil beginnen en veel geweldige boeken die uit gaan komen. Die 100 moet dan wel te doen zijn!

Serie Challenge

In 2017 heb ik rond de 35 series gekeken. Sommige series heb ik compleet gezien, andere series heb ik gewoon gevolgd en van een paar series heb ik maar een paar afleveringen gezien. Hoewel ik mezelf niet een aantal uur wil opleggen wat ik ga besteden aan het kijken van series (want ik heb genoeg andere verantwoordelijkheden waar ik mijn tijd aan kan besteden), vind ik het wel een mooie challenge om 40 series te kijken in 2017. Dit zijn dus series die ik zie als er een nieuwe aflevering van komt, series die ik volledig kijk of series die ik uitprobeer. Hierdoor zal ik waarschijnlijk sneller een nieuwe serie even oppakken zodat mijn fanboy-horizon wat wordt verbreed. Laat al die series, anime en tekenseries maar komen hoor!

Movie Challenge

In 2016 heb ik rond de 30 films gezien. Wat ik hiervan vind? Maar een laag aantal! Ik had echt veel meer films kunnen zien vorig jaar, maar ben er gewoon niet aan toegekomen. Er zijn nog wat dvd’s bij mij thuis die ik nog niet heb gezien, dus daar moet verandering in komen. In 2017 wil ik 50 films gaan kijken. Dat is voor bijna elke week 1 film, dat moet te doen zijn! Zo komen er waarschijnlijk wat meer filmrecensies online op mijn blog, hoewel ik misschien niet van elke film een recensie maak. Wie weet maak ik wel allemaal korte recensies van verschillende films, zodat je toch nog een overzichtje hebt van de films die ik heb gezien.

Drawing Challenge

In 2016 heb ik niet al te vaak getekend, maar dit wil ik wel graag oppakken. Ik maak graag realistische portretten (meestal van actrices, maar ook van vrienden of familie als ze dat graag willen), maar ben ook in voor een manga-tekening of een tekening van een personage uit een tekenserie. In 2017 hoop ik rond de 10 tekeningen te maken: 3 portretten en 7 overige tekeningen.

Overige doelen

Voor de rest heb ik eigenlijk weinig doelen die ik verder wil behalen in 2017. Ik wil graag Pokémon Sun uitspelen (wat zeker gaat lukken) en de Alola-Pokédex vol krijgen (wat een opgave is, maar wel te doen is). Ik hoop in 2017 flink wat studiepunten binnen te halen (en het liefst mijn onvoldoendes van de vorige periode op te halen bij de herkansingen) en veel leuke dingen mee te maken op mijn vereniging. Qua vakanties wil ik graag naar Boedapest met familie en wie weet ga ik ooit dit jaar naar London Film and Comic Con voor YALC. Het lijkt mij ook leuk om dit jaar weer een last-minute tripje te boeken voor een dagje naar Londen of een andere leuke wereldstad. Zo’n spontaan uitje is echt fantastisch! Voor de rest hoop ik dat 2017 gewoon een lekker jaar wordt met gezellige mensen, coole conventies en andere toffe blogdingen.

 

Als je nu bij mijn menu kijkt naar Reading Challenges, kan je het kopje Challenges 2017 zien, die ook weer is verdeeld onder de vier challenges die ik zojuist heb genoemd. Hier zal ik bijhouden welke boeken ik heb gelezen, series/films die ik heb gekeken en tekeningen die ik heb gemaakt. Ik ben benieuwd wat allemaal gaat lukken in 2017! Ik heb er in ieder geval zin in!

Welke doelen heb voor jezelf gemaakt in 2017?

6 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

 1. Leuke doelen, Joost! Ik weet vrijwel zeker dat ze je wel gaan lukken, als je kijkt naar hoe fanatiek je leest en series kijkt😊

  1. Ik ben fanboy-prooooooooooooo

 2. Tot nu toe eigenlijk maar heel weinig. Ik heb mijn Goodreads-challenge op 130 gezet en ga waarschijnlijk meedoen met Madelon haar Reading Challenge. Verder hoop ik vooral uit mijn leesdip te geraken én meer eigen boeken te (her)lezen. Oh en wat vaker offline te gaan vermits ik de afgelopen maanden vrijwel steeds het gevoel had dat ik niets meer echt bewust meemaak maar eerder van op een afstandje. Tja, dat klinkt bizar, ik weet het. Maar toch hoop ik het te kunnen verhelpen door wat vaker offline te gaan. Nu nog zien of me dat ook echt gaat lukken.

  1. 130 boeken zijn ook aardig veel! 😀 Vaker offline zijn lijkt mij ook best lekker, kan je toch wat meer rust in je hoofd hebben! 🙂

 3. Mooie doelen Joost, heel veel succes! 😀

  (heb je mijn Movie Bingo ook gezien? Dan zit je al op 24 films. :))

  1. Oeh, wie weet ga ik daar ook aan meedoen! 😀

 1. […] Mijn challenges voor 2017 […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.