Mijn dagje Londen #1

Dinsdagavond was het zover. Ik ging samen met mijn zusje voor één dagje naar Londen! We gingen in de avond weg met de bus, gingen met de boot vanuit Calais naar Doover en konden dan een dagje Londen onveilig maken. We gingen met de busmaatschappij Slangenreizen. Om zeven uur in de ochtend kwamen wij aan in Londen en kon ons avontuur van start gaan! Hierbij dus de eerste paar avonturen die wij die dag hebben beleefd.

 

We werden afgezet tegenover de Londen Eye, waarbij we uiteraard even een vroege selfie van moesten maken. De winkels waren nog niet open, dus we deden het rustig aan en liepen langs de Big Ben, Westminster Abbey en liepen door naar Victoria Station, waar mijn zusje een overheerlijke donut at en we onze kaartjes voor de metro op gingen laden. Vanaf dit station gingen we met de metro naar Piccadilly Circus en gingen we de winkels daar onveilig maken!

Piccadilly Circus is een kruispunt met daar omheen allemaal leuke winkels. De winkel waarvan ik wist dat die vroeg open was, is een boekhandel, namelijk de Waterstones! Ik was nog nooit in deze enorme boekhandel geweest in Londen dus ik was heel benieuwd hoe het zou zijn.

Op de eerste verdieping van de Waterstones waren vooral veel strips, manga’s en graphic novels die ik erg kon waarderen. Daarbij waren er veel boeken van mijn nieuwe obsessie, namelijk Doctor Who. Op de tweede verdieping was de young adult aflevering en uiteraard genoot ik van alle prachtige boeken die ik daar zag.

Na het bezoek aan de Waterstones gingen we weer terug naar het middelpunt van Piccadilly Circus en liepen we langs de Cool Brittannia, een gigantische souvenirwinkel. Erg grappig om alle souvenirs te zien, als je de trap omlaag gaat was er ook een hele hoek met allemaal knuffels en er was een hoek vol met posters.

 

Dichtbij de Cool Brittannia was een animewinkel, maar die was helaas nog niet open. Gelukkig was de Starbucks dichtbij en nam mijn zusje Daniëlle een drankje, maar haar naam werd gespeld als Daniela (het zal eens niet bij de Starbucks). We liepen door naar de M&M-store, een winkel vol met, ja je raadt het al, M&M’s. Het was leuk om te zien, maar ik zou er niet snel iets kopen. Ze hadden knuffels, bekers, bestek van M&M’s en hele buizen vol met een bepaalde kleur M&M’s.

Ook kon je zien wat voor kleurstemming je had. Ik kreeg ”Mega Mix” als uitslag. Je zat onder een soort koker die je stemming scande, dus ik heb niet het idee dat het iets betrouwbaars is maar vond het wel grappig om te zien. De winkel zag er wel heel kleurrijk uit en het was een feest om er rond te lopen.

Naast de M&M-store zat ook een winkel van Nickelodeon. Ik hoopte er iets te kunnen vinden van Avatar, maar naast wat spullen van Spongebob en Dora The Explorer was er weinig leuks te vinden. Er was zelfs een hoekje met dingen van Winx Club, waardoor ik meteen moest denken aan Audrey.

Dit waren de eerst paar winkels waar wij zijn geweest. Rond de tijd dat we de Nickelodeonwinkel verlieten, was het bijna elf uur. Tijd voor een bezoekje aan wat andere coole winkels! Weten welke dat zijn? Dat zie je de volgende keer!

Wat zou jij willen kopen als je in één van deze winkels was?

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. london is zo nice! leuke foto’s heb je gemaakt 🙂 vooral die bibliotheek is wauw <3

 2. Leuke foto’s! Ik was eerst ook van plan die dag met Slangenreizen naar Londen te gaan, maar uiteindelijk ging het niet door.

 3. Ik ben heel benieuwd Joost! Heb je eigenlijk nog wat bij Waterstones gekocht?

  1. Ja, 2 boeken! De novelles van Wonder en Red Queen! 🙂

 4. So many books ._. <3 Ik wil ooohoook

  • Isabelle op december 29, 2015 om 6:54 pm
  • Reageer

  Waterstones is zo’n heerlijke boekenwinkel! Ik kan daar echt uren rond lopen. En heb er ook heel wat uurtjes doorgebracht en geld uitgegeven 😉

 5. Al een geluk dat je zoveel foto’s hebt gemaakt. Op die manier ben ik zelf toch ook een beetje in Londen. Ooit gaat het er nog is van komen om naar daar te gaan.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.