Mijn dagje Londen #2

Op woensdag 23 december was ik een heerlijk dagje in Londen samen met mijn zusje. Het was heerlijk weer, het was nog best rustig voor Londense begrippen en we hadden een fantastische dag. Ik had al een blogje gemaakt over Londen die je hier kan vinden, nu ga ik verder met mijn avonturen in Londen!

 

Na de winkels Waterstones, souvenirwinkels en meer, gingen we door naar twee winkels die helemaal in het teken waren van anime en manga. Persoonlijk ben ik dol op dit soort winkels, dus ik kon lekker door deze winkels snuffelen terwijl mijn glamour-swag-pretty-bitch van een zusje (dit is voor haar een groot compliment) awkward erbij kon staan. De winkels zaten in een soort halletje vlakbij Piccadilly Circus. We bezochten eerst Mosaic House.

Deze winkel zat vooral vol met figures, kleding en knuffels en meer merchandise. Ik zag wel dat de winkel zich vooral richtte op de wat bekende anime en niet van die onbekende of korte anime had in hun assortiment.

Zoals je in de afbeelding hierboven ziet, verkocht de winkel ook wat tweedehands figures. Deze waren echt redelijk goedkoop, maar degene die mij wel leuk waren waren of te klein, of ze waren geen officiële figures maar lelijke namaak. Zonde! Toch maar eens kijken op internet of je ergens goedkope figures kan vinden met goede kwaliteit…

Naast de Mosaic House was Tokyotoys, de animewinkel die ik heel tof vond! Jammer genoeg gingen ze de 28e sluiten aangezien ze naar een andere locatie willen. Er was helaas geen uitverkoop, waar ik wel op hoopte aangezien ze toch binnen een week zouden stoppen. Gelukkig kon ik nog wel genieten van de enorme merchandise. Knuffels van Pokémon en andere anime, manga’s, anime-dvd’s, merchandise gesorteerd op serie en meer!

Mijn zusjes commentaar was trouwens hilarisch. ”Waarom wil je dit kopen Joost? Het is toch nutteloos?” , ”Hier zijn allemaal verschrikkelijke nerds… Beetje… NerdyGeekyFanboy-achtig”, of ”Dit is zo raar.”

Vervolgens liepen wij richting Oxford Street, de grote winkelstraat van Londen via Regent Street. We liepen nog langs de Hamleys (een geweldige speelgoedwinkel), maar we gingen er niet in. Aangezien het bijna kerst was, deed iedereen daar nog hun inkopen en was het niet normaal druk. Nee, mijn zusje wilde graag naar de Victoria Secret en ik moest mee. IK MOEST MEE. Als jongen in een Victoria Secret winkel lopen is echt ontzettend awkward. Ik bleef maar een beetje naar beneden kijken, want als ik telkens kijk naar die lingerie kijk word ik vast gezien als viespeuk, helemaal als ik foto’s ga maken. Gelukkig gingen we snel naar de luchtjesafdeling waar mijn zusje een pakketje had gehaald.

Toen we Oxford Street in gingen, liepen we eerst naar de Disneywinkel. Hier was ik deze zomer ook al geweest, maar nu was er een heel assortiment van Star Wars artikelen in de winkel! Best cool, hoewel ik nog niet de originele trilogie heb gezien (ben ik nu wel mee bezig. Episode VI is bijna aan de beurt!). Mijn zusje moest uiteraard op de foto met de koets van Assepoester als prinsesje en daarna gingen we door naar een andere toffe winkel, namelijk de HMV!

Deze winkel had meerdere verdiepingen en zat vol met fandom merchandise, muziek, series en films. Een echte winkel voor een fanboy als ik dus! Het assortiment was echt gigantisch, alleen was het jammer dat alles toch nog redelijk duur is in Londen. Anders had ik echt ontzettend veel gekocht! Check ook die lange rij met allemaal Funko Pops. Zo ontzettend mooi! Ik wacht nog steeds op Funko Pop-series van Pokémon en Avatar, die MOETEN echt eens op de markt kopen, dan ga ik mezelf echt blut maken.

 

Na het bezoeken van de HMV gingen we nog langs de Primark en de Urban Outfitters. In de tussentijd had ik al veel spullen gekocht, maar we gingen de metro pakken om naar een ontzettend coole plek te gaan… Volgende keer lees je alles over deze toffe plek, hoewel je misschien al kan raden waar ik het over heb.

Ben jij al eens gaan winkelen in Londen en zo ja, wat kocht je er?

1 reactie

  1. Je hebt in de rij gestaan he.. bij King’s Cross. Met een sjaaltje om. Ik had ook niet anders verwacht 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.