Mijn dagje Londen #4

De heimwee naar Londen is groot… Afgelopen kerstvakantie ging ik samen met mijn zusje een dagje naar Londen en hierbij kan ik mijn laatste fotopost laten zien. In deel 1 en deel 2 van mijn dagje Londen liet ik vooral winkels zien waar ik naartoe was geweest, in deel 3 ging ik naar een hele toffe buurt vol met fandoms. In dit deel laat ik zien wat mijn zusje en ik de laatste uurtjes nog hadden gedaan toen wij Londen onveilig aan het waren maken.

 

We namen de metro naar St. Pancras, want daar was namelijk King Cross Station! In dit station gaat Harry Potter telkens naar Zweinstein toe en ik wilde graag dit station eens van dichtbij zien! Toen we er aankwamen, zagen we al snel voor de poortjes aan de zijkant een Harry Potter winkel! Je kon ook op de foto waarin het net leek alsof je met een karretje de muur door ging. Een medewerker gaf je nog een sjaal van Zweinstein, alleen was de rij ontzettend lang en aangezien ik tijdens mijn reis bij de Warner Bros Studios een soortgelijke foto had gemaakt, liet ik dat even links liggen. We gingen wel de winkel binnen, want er was een hele Harry Potter winkel!

Psstt… Spot mijn zusje in de foto hierboven!

In de winkel zelf waren er echt weinig nieuwe dingen te vinden, maar ze hadden wel een hele hoop! Kleding van alle afdelingshuizen, toverstokken, beeldjes van de personages, de boeken en meer. Ik had niks gekocht in deze winkel doordat alles redelijk prijzig was, maar wie weet voor de volgende keer? Na King Cross Station gingen we door naar Covent Garden, een erg leuk plein vol met wat marktjes, muziek en straatartiesten.

Bij Covent Garden was ook een treintje gemaakt van Legostenen en was er een gigantisch rendier, omringd door allemaal kerstlichtjes. Ook de binnenkant van het plein was prachtig gedecoreerd! Je kon het kerstsfeertje goed merken!

Op de foto hierboven kan je aan de onderkant een man zien die opera zat te zingen. In deze hal is er vaak live muziek en op het moment dat wij er waren was het bijzonder druk!

Nadat mijn zusje en ik nog de marktjes langsliepen (waarbij ik uiteraard een shirt van Pokémon en van Doctor Who moest kopen), gingen we aan de rechterkant van de hal de grote kerstboom aanschouwen en keken we naar een straatartiest die een tennisracket om zijn buik heen kon doen (zijn armen konden uit de kom waardoor hij de racket over zijn hoofd kon doen) en op een eenwieler reed. Niet onwijs bijzonder, maar hij maakte er wel een leuke act van met veel grapjes richting het publiek.

Na deze show gingen we helaas weer terug naar de Big Ben, want daar zou de bus ons weer op komen halen. Rond half 8 kwam de bus aan en gingen we weer terug naar Nederland. De terugreis was erg vermoeiend. Elke keer wanneer ik net een dutje deed, gingen de lichten in de bus weer aan omdat de chauffeur een pauze moest nemen of een stop moest maken voor de bootreis of als er mensen hun eindbestemming hadden bereikt. We kwamen vroeg in de ochtend thuis en ik was bekaf, maar mijn zusje en ik hadden wel een fantastische dag achter de boeg en ik wil snel weer terug naar Londen! Londen is tot nu toe echt mijn favoriete stad en ik kan er niet vaak genoeg bezoekjes aan brengen. Een dagje Londen is wel heel vermoeiend, maar zeker de moeite waard. Als je kort van tevoren aanbiedingen bekijkt, kan je soms voor 20 euro per persoon een dagje naar Londen, wat erg goedkoop is.

Londen, ik ga je missen, maar ik zie je weer eind juli!

 

Ben jij al eens in Londen geweest?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Het ziet er naar uit dat je het heel leuk hebt gehad in Londen. Ik ben vorig jaar geweest naar Londen en ik vind het een mooie stad.

  2. London Baby

  3. King’s Cross wil ik ook graag nog eens naartoe, ziet er vet uit!

  4. Leuk! Ik ben nog nooit in London geweest, het lijkt me wel erg leuk. En €20 is echt super goedkoop!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.