Mijn daguitje naar Keulen

Vorige week was het tijd voor een daguitje. Ik ging samen met mijn vriendin naar Keulen! We boekten de reis via Slangenreizen, waarin we voor ongeveer 30 euro per persoon met de bus naar Keulen konden. We konden in de ochtend opstappen in Tilburg, om rond kwart voor 11 aan te komen in Keulen. Hier hadden we ongeveer negen uur vrije tijd om de stad te verkennen, wat zeker is gelukt! Zie hier de foto’s van deze nerdy en kerstachtige dag.

 

Keulen staat bekend om de Kölner Dom, een gigantische kerk in het centrum van de stad. Hierbij werden we ook afgezet, dus we konden de kerk meteen bekijken. Daarnaast zat de kerstmarkt, die erg druk bezocht was. Ik kon haast mijn kont niet keren! Wel was de kerstsfeer flink te merken en kon je voor 2.50 een leuke mok kopen die je ook kon gebruiken voor drankjes op de markt. Een goedkope mok en meteen een leuk aandenken voor thuis!

Dichtbij de Dom is de Close Up Gmbh, die in een zijstraatje zit bij de hoofdstraat. Een enorme nerdwinkel met veel fandom merchandise, zelfs exclusieve Funko Pops die niet te vinden zijn in Nederland waren er voor maar 15 euro! Een hele gave shop en erg goedkoop met de concurrent die op de hoofdstraat te zien is.

In de hoofdstraat staat de Elbenwald, een nerdwinkel die iets duurder is, maar qua uiterlijk er beter uit ziet. Vele toffe merchandise, kleding en meer, we keken onze ogen uit!

Na het nerdwalhalla was de winkelstraat vol met leuke winkels en kwamen we uiteindelijk uit bij een groot warenhuis, vergelijkbaar met de Bijenkorf. Genoeg verdiepingen en genoeg spulletjes om te kopen! Nou ja, niet voor ons, wij wilden juist nerdy spulletjes!

De Mayersche Buchandlung stond hoog op de lijst van winkels die bezocht moesten worden. Dit is een enorme boekhandel met meerdere verdiepingen. We wilden flink inslaan in boeken, maar dit viel behoorlijk tegen. Er waren wel drie kasten met Engelse YA, maar voor de rest zijn er weinig Engelse boeken te vinden in de winkel. Zelfs alle manga is in het Duits! Wel vond ik een paar mooie Duitse versies van YA-boeken, erg tof om te zien! Ze hadden zelfs een hele stand met eenhoornspullen, oké dan?

Na de boekhandel gingen we van hot naar her. We bezochten andere kerstmarktjes, namen een lekker hapje, bezochten winkelcentra en namen stiekem nog een keer bezoekjes aan de nerdwinkels.

In de hoofdstraat zit een zijstraatje met een restaurant dat gewoon niet te vinden is op Google Maps, maar het is een vrij klein restaurant/pub waar je heel goedkoop kan eten. Voor het restaurant staat een bord met alle acties, die niet op de menukaart staan. Voor minder dan 20 euro kan je gewoon genieten van een maaltijd met wienerschnitzel en een maaltijd met curryworst! Ontzettend lekker en je maag wordt dan zeker gevuld. Ik merkte wel dat ik echt barslecht ben geworden in Duits haha, dus veel Duits spreken ga ik niet meer doen.

In de avond was de kerstmarkt en de Dom nog mooier om te zien, alles zag er zo knus uit! Rond half 8 vertrokken er pendelbussen naar een parkeerterrein waar de bus terug naar huis was, dus rond half 9 gingen vertrokken we dan echt uit Keulen. De rit naar Tilburg duurde drie uurtjes, wat prima te doen was.

Een dagje Keulen is ontzettend leuk om te doen, helemaal rond de kerstdagen. Nerdy winkels zijn er zeker te vinden, alleen moet je niet veel verwachtingen hebben van de Engelse boeken. Het is in ieder geval prima te bereiken als je een beetje in het zuiden van Nederland woont, dan hoef je in ieder geval niet een slaaptekort te hebben! Keulen ga ik in ieder geval in de toekomst weer een bezoekje brengen, want het is een erg leuke stad!

Ben jij al eens naar Keulen geweest?

3 reacties

    • Marleen op december 19, 2017 om 6:11 pm
    • Reageer

    Wat een leuke dag! Ik ben zelf nog nooit in Keulen geweest, maar misschien moet ik dat in 2018 maar eens gaan doen!

    1. Ik denk dat je het er erg mooi gaat vinden Marleen, helemaal rond de kerstmarktdagen! 🙂

  1. Nee, nog nooit maar daar krijg ik nu wel heel veel zin in. Al kijk ik dan vooral uit naar het bezoeken van die nerdwinkeltjes en de boekhandel. Eerst Londen maar eens leegkopen. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.