Mijn eerste dagje voor het Best of YA Promoteam 2016!

2016 wordt voor mij weer een fantastisch Best of YA Promoteam jaar. Nu hebben we een 2.0 versie, waarbij we minder leden hebben, maar veel intensiever te werk gaan en een heleboel gaan doen voor de uitgeverij. Aan het eind van januari hadden we onze eerste meeting op de uitgeverij en deze dag was één en al perfectie, dus daar moet ik wel wat over schrijven!

 

Ik zal later nog een uitgebreid voorstelrondje op mijn blog geven voor alle promoleden, maar ik zit dus in het team met vijf andere bookjunkies, namelijk Nanouk (Dutch Book Chick), Jessica (Reviews & Roses), Reza (Read Watch or Avoid), Jikke en Melissa. De laatste twee dames kende ik nog niet, maar daar kwam dus verandering in! We werden op de vrijdag om 10 uur verwacht op de uitgeverij voor onze introductiedag. In Utrecht sprak ik af met Reza en Nanouk, om samen de trein te pakken naar Houten. Met een heleboel chaos kwamen we net op tijd in de trein en waren we ruim op tijd in Houten. Daar werden we verwelkomd door Jikke, die gewoon fietsend naar de uitgeverij kan, de bofkont! We liepen op ons gemakje naar de uitgeverij, waar Jessica al was. Melissa kwam wat later vanwege een tentamen, maar we werden alvast opgehaald door Sandra, die de marketing doet voor de young adult afdeling. We gingen naar een vergaderzaaltje  en daar kwam Susanne aan, de uitgever. We deden een voorstelrondje en we kregen een aantal leuke dingen te horen die nu nog topsecret zijn, maar ik kan je verzekeren dat dit jaar erg leuk gaat worden op het gebied van Best of YA-boeken! Ook kregen we alle informatie over wat ons te wachten staat dit jaar en wat we allemaal kunnen betekenen voor de uitgeverij.

12654162_1041260765935562_1322365988981013980_n

Na ons gesprek deden we een klein rondje op de uitgeverij, waarbij Susanne en Sandra hun werkplekken lieten zien. Uiteraard was de werkplek vol met boekenkasten, waarbij we even flink konden slijmen. We kregen meteen het gevoel dat we echt een kijkje achter de schermen te zien kregen, en dit is nog maar het begin!

Daarna kregen we nog onze Best of YA-tas gevuld met onze shirts, goodies en boeken. We werden echt flink verwend als team! We moeten namelijk hard aan de slag dit jaar, dus alvast wat promotiemateriaal hebben om te beginnen met het promowerk is altijd handig. We gingen door naar de garage, waar we werden gefotografeerd door Maral, een stagiaire op de uitgeverij en mede concert/anime-liefhebber. We konden eerst onze privé-foto’s maken met onze Best of YA-shirts aan. Ik weet niet hoe ik het deed, maar ik was echt binnen een hele korte tijd al klaar met de foto’s. Natuurtalent model? Vol met fotoshootervaring? Wie zal het zeggen. Rond die tijd kwam ons laatste teamlid Melissa ook binnen en konden we ook haar leren kennen. Na alle identieke foto’s, konden we nog gezamenlijk met de groep op de foto. De uiteindelijke foto is zo tof geworden! Van links naar rechts: Jessica, Jikke, Melissa, ik, Reza en Nanouk.

12670104_10207719976811115_6783285934335293620_n

Na de fotoshoot konden we genieten van een welverdiende lunch en hebben we voornamelijk gekletst over… boeken. Ik vond het echt een hele gezellige sfeer, elk teamlid overtuigde binnen de kortste momenten dat het echt geweldige promoleden gaan worden! Na de lunch moesten we onze lichte kleding aan doen. We hadden witte shirtjes aan, maar wat we gingen doen? Dat wisten we niet, maar we hadden wel vermoedens. Onze vermoedens klopten, want er werd holy powder naar ons toe gegooid voor een filmpje! Uiteraard ging deze stoere vent als eerste en kreeg ik een flinke genadeklap van Unieboekmedewerker Bas, die het maar al te leuk vond om poeder naar ons te gooien… Ik kreeg groen haar, een groen met blauw gezicht en een flink bespat shirt en broek. We gingen ook nog met de groep onder de poeder, terwijl een stuk of zes medewerkers met veel plezier alles naar ons toegooiden. Zie het filmpje hieronder!

Het duurde even voordat alle viezigheid van ons lichaam was (ik heb zelfs erna met groen haar een tussentoets lopen maken op de universiteit…), maar daarna konden we nog een afsluitend praatje maken met Sandra, onze aankomende afspraken nog nagaan en even bedenken wat we de komende tijd nog gaan doen qua promoten. Met een goed gevulde tas en een enorme glimlach waren we klaar met ons eerste dagje bij de uitgeverij en kan ik niet wachten op alle events, workshops en andere leuke dingen die we dit jaar gaan meemaken. Ik ben in ieder geval razend enthousiast over dit team en we gaan dit jaar knallen!

12647062_1041262325935406_7450476635442944321_n

Met dank aan Jessica voor het maken van wat foto’s deze dag, Maral voor de fotoshoot en de mensen van Unieboek voor deze leuke dag!

Benieuwd wat de andere promoleden te zeggen hadden over deze dag? Lees hier hun verslagen:

6 reacties

2 pings

Naar het reactie formulier

  1. Ik ben echt mega benieuwd naar alles wat jullie gaan doen dit jaar <3

  2. Het wordt een fantastisch jaar! 😀

  3. Wat een leuk verslag! Ziet er echt heel erg tof uit =D

  4. Hahhaha, wauwwww! Ik ben vet jaloers op jullie kleurtjes bad. En Joost, wat kijk je weer verrektes zwoel die camera in.

    1. Een zwoele blik voor een zwoele man.

  5. Wat leeuk! Ik ben heel benieuwd naar wat het Promoteam 2.0 allemaal gaat doen 😀

  1. […] Mijn eerste dagje voor het Best of YA Promoteam 2016! door Joost van NerdyGeekyFanboy […]

  2. […] dag was 29 januari. Aangezien Joost, Reza, Nanouk en Jessica al een blogje over die dag hebben geschreven zou ik jullie willen […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.