Mijn korte verhaal van de workshop Historische verhalen schrijven

Tijdens het YA Summer Event van boekhandel van Piere waren er verschillende workshops die je tijdens dit evenement kon volgen. Ik volgde onder andere de workshop ”Historische verhalen schrijven” van Linda Dielemans. Hierbij moest je schrijven over een historisch voorwerp. Linda had onder andere een mes meegenomen van de prehistorie, waar ik meteen een verhaal bij bedacht. Uiteindelijk las ik mijn stukje voor en de reacties waren zo ontzettend leuk, vandaar dat ik mijn schrijfsel ook deel op mijn blog. Ga mee naar de prehistorie en lees over Hanok en zijn gevaarlijke beproeving om een man te worden…

Hanok had een taak te vervullen. Generaties lang bewerkten Hanok zijn voorouders met hun vlijmscherpe messen de mammoeten. Een zware en heftige taak, maar dit was de ultieme proef om Hanok een man te laten worden in zijn stam.

De mammoet stond voor Hanok. Fors, grote slagtanden en een lange vacht waardoor Hanok de ogen van de mammoet niet kon zien. Zou de mammoet dapper zijn en neerkijken op de holbewoner, of angstig zijn door het mes?

TSJAK!

Hanok maakte grote uithalen met zijn mes. Zonder haast na te denken sneed Hanok erop los, in de hoop dat hij zijn taak kon volbrengen. Uit volle razernij wist Hanok de mammoet van voor tot achter te bewerken. Hanok hoorde al geschreeuw van zijn stamleden. Hij zou zegevieren!

TSJAK! TSJAK! TSJAK!

De laatste uithalen werden gemaakt. De mammoet stond nog steeds stil, niet wetende wat er om hem heen gebeurde. Zou hij pijn lijden, of zou hij vol trots Hanoks messtreken aanvaarden?

TSJAK!

De taak was volbracht. Hanok liep naar achteren en bekeek het eindresultaat. De jagers van de stam juichten volop. Hanok bekeek de mammoet vol tevredenheid.

En hoe ging het met de mammoet? Deze was ook tevreden. Hanok had met zijn mes alle lange haren van de mammoet weggesneden. De mammoet had weer een heerlijke korte vacht, ideaal voor de zomer. Hanok omarmde de slurf van de mammoet.

”Zo, mijn beste mammoetvriend, dat is een lekker pittig kapsel voor de zomer!”

De hele stam had de rest van de avond feest omdat Hanok een man was geworden, en omdat de mammoet nu fris de zomer door kon gaan.

Einde.

 

Had jij het einde zien aankomen? Iedereen moest tijdens de workshop in ieder geval hard lachen door de twist op het einde. Hopelijk heb jij er ook van genoten! Dat schrijven is leuker dan verwacht…

Als jij een historisch verhaal zou moeten schrijven, over welke tijd zou je dan willen schrijven?

2 reacties

  1. Ik ga stuk.
    Wat eengeweldige plottwist 😂😂😂

    1. Thanks! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.