Mijn mening over Pokémon Sun & Moon #2

Een maandje geleden had ik al een artikel geplaatst over mijn mening over de eerste beelden van Sun & Moon, zoals de starters, de regio en de legendarische Pokémon. Dit artikel kan je hier lezen. Nu we weer een maandje verder zijn, zijn er veel meer Pokémon bekend gemaakt en kreeg ik meer dingen te horen over de game. Hierdoor vond ik het tijd voor een nieuw artikel met wat nieuwe informatie over de game en mijn mening erover. Er zijn voornamelijk veel nieuwe Pokémon bekend gemaakt, maar er zijn ook wat nieuwe features online gekomen.

 

Nieuwe Pokémon

Salandit

Salandit is een soort salamander-Pokémon met het type poison en fire. Hij heeft de ability dat hij elke Pokémon kan vergiftigen, wat wel erg handig is. Het ontwerp vind ik alleen wat minder, door de ogen vind ik het niet meer echt op een Pokémon lijken (of in ieder geval niet op een mooie Pokémon). Hij kijkt gewoon erg vals, maar ik vind wel dat de makers met deze Pokémon wel erg veel kijken naar dieren in de echte wereld, wat ze ook vaak deden in de eerste generaties, en dat vind ik wel een goed teken!

 

Bruxish

Heb je ooit gehad dat je als klein kind op een verjaardag kwam en een tante van de jarige zag die zo vol met make-up zat die echt veel te oud is voor korte rokjes maar ze toch aan heeft en met zo’n ranzige knipoog zegt dat je echt bent gegroeid terwijl ze je voor het laatst zag toen je een baby was? Hoe voelde je je toen? Nou, zo voel ik mij dus als ik Bruxish zie, de rillingen komen al op mijn rug… Nee, van deze Pokémon ben ik geen fan! Al die verschillende kleuren vind ik er ook niet mooi uit zien.

Cutiefly

Cutiefly is, zoals de naam al zegt, ontzettend cute. Echt een leuk beestje, zo ken ik Nintendo weer! Een prima Pokémon die heel veel trainers gaan vangen puur door de schattigheid.

 

Pipipek

Pipipek kon je een fractie van een seconde zien in de allereerste trailer van Pokémon Sun & Moon. Dit wordt de Pidgey van Alola en ik vind hem erg leuk! Ook weer een mooi design, niet veel op aan te merken. Hopelijk gaat hij twee keer evolueren en wordt hij nog epischer dan ervoor!

 

Yungoos

Yungoos is een normal-type en doet mij een beetje denken aan Linoon. Prima Pokémon, alleen is hij wel wat agressief met zijn scherpe tandjes, haha! Hij krijgt waarschijnlijk een evolutie, maar aangezien het een Pokémon is die je bij het begin van je avontuur gaat vinden, wordt hij niet al te sterk en gaat hij waarschijnlijk al snel uit mijn team (tenzij hij veel moves kan gebruiken die ik nodig heb).

 

Drampa

Drampa is een kindliefhebber volgens zijn omschrijving met de types normal en dragon. Wat…. Een… Lelijk… Beest. Nee, dit lijkt eerder op een soort pedofiel mannetje met een baard en vet haar die is veranderd in een draak. Ik snap al die veren/witte vacht ook helemaal niet. Deze Pokémon ga ik waarschijnlijk alleen vangen om mijn Pokédex op te vullen…

 

Tapu Koko

Tapu Koko is een beschermheer van één van de eilanden van Alola en heeft het type electric en fairy. Het duurde even voordat ik Tapu Koko volledig had opgenomen, maar ik vind hem best gaaf! Hij schijnt een sterke Pokémon te zijn en ik ben nu ook nieuwsgierig naar de andere Pokémon die de andere eilanden beschermen, hopelijk zien die er ook zo tof uit! Hij kan zich schuilen in zijn armen, wat ook heel leuk gedaan is. Nog een cool kuifje erbij en hoppa, Tapu Koko ga ik zeker vangen!

 

Grubbin

Grubbin is een bug-Pokémon en gebaseerd op een larve, wat ook duidelijk te zien is. Ik vind hem wel oké, maar niet heel bijzonder.

 

Charjabug

Charjabug is de evolutie van Grubbin, tsja… Ik vind het eerder op een mechanische koelbox lijken… Ik vind de evolutie ook niet kloppend, alleen de vorm van een larve is hetzelfde, maar nu is hij opeens vierkant, zijn de kaken korter (en zijn er grijze metalen tanden voor in de plaats gekomen) en zijn de ogen weer anders. Ook is er niks hetzelfde gebleven wat kleuren betreft, jammer!

 

Vikavolt

De laatste evolutie in deze bug-keten, Vikavolt ziet er gelukkig wel stoer uit! Hij heeft nu ook elektrische aanvallen en kan al vliegen, nu krijg ik toch wel twijfels, want nu zou ik hem wel willen vangen…

 

Komala

Komala is een Pokémon die constant slaapt, waardoor hij geen andere gemoedstoestand kan hebben. Ook deze Pokémon is enorm gebaseerd op een dier en dat vind ik best tof! Hij doet mij een beetje denken op Teddiursa qua inspiratie van dieren. Hij heeft altijd zijn houtblokje bij de hand, waar hij soms nog leuke acties mee kan uithalen.

 

Rockruff

Een hondje die een rock-type is, cool! Mooi design, duimpje omhoog. De makers zeiden dat deze Pokémon en de starters iets speciaals hebben, en de hoop wordt groter dat dit Pokémon Fusion gaat zijn, waarbij de Pokémon wat kleine kenmerken van de trainer krijgt.

 

Togedemaru

Een nieuwe soort Pikachu, ik vind hem best leuk! Een pluizig beestje, ik ben voor! Ik denk alleen niet dat hij enorm sterk is en dat mensen hem gaan gebruiken in hun team…

 

Verder zijn er nog nieuwe forms van Zygarde bekend gemaakt, maar als oplettende fan heb ik deze versies al veel eerder gezien.

 

 

 

Battle Royale is een nieuwe gevechtsvorm, waarmee je met je Pokémon tegen drie andere Pokémons vecht! Het is een soort boksring waarbij in elke hoek een Pokémon staat, die elke drie tegenstanders kan aanvallen. Best tof! Ik denk alleen dat het best lastig kan worden als het niveau van de trainers eenmaal omhoog gaat.

 

Dit was weer mijn mening over de nieuwe informatie van Pokémon Sun & Moon! Ik wacht nog op alle nieuwe Pokémon en wat meer informatie over de regio zelf, ik kan niet wachten om Alola te gaan ontdekken!

Welke Pokémon vind jij tot nu toe het leukst?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Geef mij toch die eerste 151 maar…

    1. Same!

  2. Ik vind ze echt drie keer niks ._. En nu twijfel ik of ik de game nog wel wil D: Waarschijnlijk wel hoor~

  3. Ik vind die nieuwe Pokémon zoooo tegenvallen D: ze zien er zo derpy uit – vergeleken met de eerste generatie.
    Maar damn… Ik wil wel het nieuwe spel hebben :p

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.