Mijn mening over Pokémon Sun & Moon

Als echte Pokémontrainer/Pokémonmeester probeer ik altijd op de hoogte te blijven op het gebied van Pokémon. Wanneer een nieuwe game verschijnt, nieuwe merchandise van de serie, meer informatie over de nieuwe games, ik probeer het altijd op de dag zelf te weten! De afgelopen tijd is er veel nieuws gekomen over de nieuwe games Pokémon Sun & Moon. Binnenkort zal er meer informatie beschikbaar zijn, maar ik wilde alvast vertellen wat ik vind van de gamebeelden die tot nu toe zijn vrijgegeven.

 

De eerste trailer die uit kwam van Pokémon Sun & Moon was meer een kleine bekendmaking om alvast wat enthousiasme op te wekken. Het grotendeel zie je verschillende gamers en oude spellen, aan het eind komen er wat korte beelden voorbij van de games. Als je goed kijkt zie je een nieuw ontwerp van het Pokémoncenter, een gebouw dat lijkt op een watertrainer-gym en een Pokémon die wat weegt heeft van een Fletchling. De titels die bekend werden vond ik al tof, ze weten elke keer wat nieuws te verzinnen!

In de volgende trailer werd bekend gemaakt dat de game op 23 november in de winkel verschijnt. Je ziet wat beelden van de nieuwe regio Alola (lijkt wat op Hawaï, tof!), de nieuwe starters en de legendarische Pokémon.

De laatste trailer liet wat aanvallen en types van de legendarische Pokémon zien, de optie om je personage wat naar jouw uiterlijk aan te kunnen passen en een Rotom die is gecombineerd met je Pokédex die waarschijnlijk meer opties zal hebben.

Oké, nu mijn mening over de bekendmakingen tot nu toe. We beginnen bij de legendarische Pokémon. Ik beslis pas na alle informatie welk spel ik ga kiezen, maar op basis van de legendarische Pokémon heb ik een voorlopige keuze gemaakt wat spel betreft.

Solgaleo is een zonne-pokémon met de types steel en psychic. Hij heeft kenmerken van een leeuw (lijkt heel erg op de evolutie van Litleo, maar dan met andere kleuren…). Hij is voornamelijk wit en het ziet er naar uit dat zijn hoofd en lijnen bij zijn manen bestaan uit bepaalde edelstenen. Zijn blauwe hoofd vind ik wel tof, maar niet heel toepasselijk als je weet dat Solgaleo de belichaming van de zon is… Qua ontwerp vind ik hem dus wat minder, maar zijn aanvallen zien er wel sterk uit. Sunshine Strike is een aanval die je in één van de trailers kan zien, dat lijkt me een krachtige aanval en is daarbij nog mooi geprogrammeerd! Zijn ability is Full Metal Body, waarbij je stats niet omlaag zullen gaan, best handig! Solgaleo is alleen te verkrijgen in Pokémon Sun.

 

In Pokémon Moon is Lunala de legendarische Pokémon, zoals je vast kan vermoeden de belichaming van de maan. Lunala vind ik qua ontwerp wat mooier. Lunala heeft wat weg van een vleermuis met zijn grote vleugels en de wat donkere kleuren en donkerblauwe vleugels zien er fascinerend uit. De types die Lunala bevat zijn psychic en ghost, een fijne combinatie als je het mij vraagt! Moongeist Beam als aanval maakte mij ook aardig enthousiast en heeft de ability Shadow Field, waarbij je minder schade oploopt als je Pokémon nog volledige HP heeft. Deze ability is in principe alleen handig als je in het begin van een gevecht zit en tegen een Pokémon vecht die heel sterk tegenover jou is. Hoewel Lunala mij minder goed lijkt in een gevecht, ga ik waarschijnlijk toch Pokémon Moon in huis halen, aangezien Solgaleo mij te veel doet lijken aan al bestaande Pokémon.

 

Nu komen we aan bij de nieuwe starters. Laat ik al meteen met de deur in huis vallen: de starters vind ik niet al te geweldig. Ze vallen wat tegen naar mijn idee, maar voor nu heb ik al een favoriet uitgekozen. Ik wacht nog totdat ik de evoluties zie, want dan ga ik een definitieve keuze maken.

We beginnen met Rowlet, de uil-Pokémon die naast gras ook een flying-type heeft. Hoewel ik Rowlet wat simpel vind vormgegeven, heeft hij al door vele fans de cute-factor gekregen, dat kan ik niet ontkennen. Rowlet lijkt mij wel een vrolijke metgezel in het begin van je reis. Dat hij zo wild met zijn koppie kan draaien ziet er ook wel geinig uit en dat blad-strikje op de voorkant maakt hem een echte gentlemen. Dit gaat waarschijnlijk mijn starter worden, maar ik moet dan wel de evoluties het leukst uit de drie starters gaan vinden, aangezien ik nooit de grasstarter kies bij Pokémon. Hij kent de aanval Leafage vanaf het begin, helemaal prima!

 

Litten is de fire-starter en is katachtig. Deze Pokémon is niet helemaal naar mijn wens. Hij heeft veel te veel weg van Purrloin (een andere Pokémon die erg lijkt op een kat), maar is nu een fire-type. Daarbij ziet hij er ook niet aandoenlijk uit en lijkt het mij eerder een irritant beestje. Hij kan wel al vanaf het begin de move Ember, dat is op zich wel handig. Voor de rest heb ik weinig op deze Pokémon aan te merken. Ik hoop dat de evoluties wat beter er uitzien en minder lijken op een kat. Hopelijk gaat hij uiteindelijk op zijn poten staan en gaat hij meer lijken op een stoere gangster-tijger. Keep the dream alive, Joost…

 

 

Als laatste hebben we Popplio, de waterstarter die een echte circusartiest is. Toen ik deze Pokémon zag, viel ik bijna uit mijn stoel van de debielheid. Nee, Popplio is totaal geen Pokémon voor mij. Hij wordt de zeeleeuw-Pokémon genoemd, maar ik vind het meer wat weg hebben van een zwakzinnig hondje met een clownsneus en flippers. Hij kan zelfs bubbels creëren uit zijn neus, wat nou vieze snottebellen? Hij kan water gun vanaf het begin, dat is dan wel weer een meevaller. Ik vind Popplio echt een teleurstelling en totaal niet geinig, deze man mag van mij voor eeuwig in zijn Pokéball blijven.

 

 

 

De regio Alola ziet er naar mijn idee erg gaaf uit. Een regio gebaseerd op Hawaï, dat wordt lekker tropisch! De karakters die bekend zijn gemaakt zien er ook avontuurlijk uit en het lichtelijk aanpassen van je personage vind ik ook een sterk punt. Ik kan niet wachten om deze regio te gaan verkennen! Hoewel het allemaal eilandjes zijn, zie ik ook een aantal vulkanen, bergen en ijsbergen, genoeg te ontdekken! Het nadeel lijkt mij wel het vele reizen op het water, hopelijk krijg je snel de move Fly zodat je gewoon van eiland naar eiland kan vliegen!

De Pokédex Rotom schijnt ook handig te zijn, naast het informeren over Pokémon vertelt hij ook waar je bent, waar je bestemming ligt en welke kant je op moet gaan op basis van de gesprekken die je hebt met andere personages in de game. Een mooie toevoeging, hopelijk laat Rotom ook wat van zijn persoonlijkheid zien zodat je flink wat plezier krijgt tijdens het gebruiken van de Pokédex!

 

Pokémon Sun & Moon, ik heb er zin in hoor. Ik was over een aantal dingen wat teleurgesteld, maar hopelijk weten de makers mij nog te verbazen met nieuwe informatie over de game. Van mijn verjaardagsgeld eind oktober weet ik in ieder geval wat ik erna in huis ga halen…

Wat vind jij tot nu toe van Pokémon Sun & Moon? Welk spel en starter ga je kiezen op basis van de trailers?

 

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • Sanne Groenewoud op juni 13, 2016 om 7:31 am
  • Reageer

  Ik ga in November voor Sun en als starter zou ik Litten pakken denk ik. Ben heel benieuwd naar de evoluties en of er straks meer nieuwe pokemons komen en dan welke.

 1. Aawh ik vind dit zo boeiend om te lezen haha, pokemon fan zijn is echt zo leuk! Mij lijkt deze versie wel erg leuk en het laatste spel dat ik heb gekocht was Diamond maar dat was ook al jaren geleden! Deze ga ik zeker onthouden want de vormgeving is echt heel mooi!

  1. Hahaha, wow dan gaat echt een wereld voor je open als je Sun/Moon gaat spelen!

  • Gaia op juni 13, 2016 om 8:41 am
  • Reageer

  Ik heb zo’n zin om dit spel te spelen! Ik denk dat ik ook voor Pokémon Moon ga. Ik vind de zeeleeuw wel leuk, ik neem bijna altijd de water-pokémon, maar ik wacht voor de zekerheid af tot we de laatste evolutie ook te zien krijgen. Ik hoop dat het een leuk spel wordt!

 2. Ik kijk echt naar dit spel uit! En in tegenstelling tot jou ga ik denk ik wel voor Popplio kiezen. Vind heb zo cute en hij kan bellen blazen <3. En ik ga hem ook een beetje kiezen uit sympathie, omdat er zo veel mensen Popplio niet leuk vinden. Vind het zo zielig voor zo'n cute zeeleeuwtje.

  Ik vind de gameplay en de wereld ook echt geweldig! Lekker wegdromen bij het eilandleven! Ik hoop dat er een paar tropisch ogende flying types komen. Papegaaien ofzo. Die zijn mooi!

 3. Popplio wordt sowieso de meest badass Pokémon … :’D En ik ga voor Pokémon Moon!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.