Voorbereiding voor Londen: Mijn plannen voor YALC

Aankomende vrijdag en zondag is het zover! Dan ga ik naar YALC (Young Adult Literature Con), onderdeel van London Film and Comic Con. Dit is een geweldige YA-conventie in Londen en ik ga er twee dagen heen. Daarvoor heb ik flink wat plannen gemaakt, aangezien ik veel leuke dingen tijdens de conventie wil doen. Graag vertel ik aan jou de planning die ik heb, want er is genoeg te doen!

 

Op de vrijdag is het de eerste dag van YALC. Mijn fangirl en ik gaan cosplayen, ik als Peeta in zijn bakkerskostuum, mijn fangirl als Katniss in haar blauwe jurk die ze in het begin van de film draagt. Twee jaar geleden was ik ook op YALC als Peeta, maar het is nu nog leuker omdat ik mijn eigen Katniss bij me heb. We proberen er redelijk vroeg te zijn, zodat we nog wat ARC’s kunnen scoren. 

We lopen lekker langs alle kraampjes en hebben om 11 uur de signeersessie van Sally Green. Zij heeft de Half Zwart-trilogie geschreven en heeft pas The Smoke Thieves geschreven. Ik heb Sally eerder ontmoet, maar nu zou ik wel haar nieuwe boek willen laten signeren. Als we een beetje vroeg in de rij staan zou dat lekker zijn, zodat we daarna ruim de tijd hebben om beneden bij Comic Con in de dealerroom te duiken. BUY ALL THE MERCH!

Om 1 uur wordt het tijd om mijn boek te laten signeren bij Gayle Forman, auteur van onder andere If I Stay. Een uurtje later gaan we in de rij staan bij Joanne Harris en gaan we misschien langs de panel ”Tale as old as time”. Een uur later signeer ik Hazelwoud bij Melissa Albert en kopen we misschien een boek van Louise O’Neill (die ook naar Nederland zal komen) zodat we die kunnen signeren. Zij heeft een zeemeerminnenverhaal geschreven die we zeker willen gaan lezen. Ook hoop ik Kate Ling nog te kunnen zien. Zij geeft een workshop die we door signeersessies niet gaan doen, maar ik hoop dat ik erna nog een boek van haar kan laten signeren.  Ik denk dat het ongeveer 4 uur zou zijn na het signeren, dus dan doen we nog een lang rondje over de hele conventie en gaan we vol leuke herinneringen de stad in!

Op de zondag gaan we nog een keer naar de conventie, deze keer hebben we andere cosplays aan. Mijn fangirl gaat als een personage uit Riverdale, terwijl ik een genderbend cosplay ga doen van Annabeth Chase (uit de Percy Jackson-serie). Het wordt een iets rustigere dag, dus in de ochtend kunnen we vooral op London Film and Comic Con rondlopen en naar alle merchandise kijken (en misschien iets te veel kopen). Op de zondag zullen de standhouders van YALC ook hun prijzen verlagen aan het eind van de dag, dus dan gaan we ook los! 

Rond 12 uur zijn we sowieso op de afdeling van YALC, want dan geeft Sara Holland een workshop ”Secrets of the alchemist: a mixology workshop”. Sara Holland heb ik ontmoet tijdens Yalfest en zij is zo’n aardige schrijfster. Volgens mij wordt deze workshop zo grappig, helemaal omdat ik Sara nog niet cocktails zie maken. Dat wordt genieten! Daarna staan we in de rij voor Anna Day, aangezien ik The Fandom ga laten signeren. Daarna hebben we even tijd om door de conventie te lopen, maar om 3 uur wordt het weer in de rij staan. Zo gaan we naar Hayley Barker voor Showstopper en gaan we boeken laten signeren bij Christina Henry, een van de favoriete auteurs van mijn fangirl! Zij schrijft hele lugubere retellings, zeker aan te raden!    Daarna struinen we nog even lekker door de conventie. Wauw, wat een drukke planning! We gaan in ieder geval alles uit YALC halen, we hebben er zo veel zin in! Zie ik jou tijdens YALC?

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Klinkt leuk, veel plezier! Slaan jullie zaterdag over?

    1. Dank je wel! Ja op de zaterdag hadden we niet veel auteurs die we wilden zien, dus die dag skippen we zodat we nog meer de stad kunnen verkennen 🙂

  2. Mijn planning wordt volgens mij echt heel rustig.. Ik zie wel.. Al denk ik dat ik deze week toch het een en ander ga opschrijven voor het overzicht.

    1. Jaaa doen hoor, is echt wel handig! 😀

  3. Wauw, gaaf hoor. Heel veel plezier! Ik heb die retellings ook op mijn tbr stapel liggen, wil ik gauw gaan lezen!

    1. Dank je wel! Ik wil ook meer van die retellings lezen, ze zijn echt heel tof en luguber! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.