Mijn plannen voor Young Adult Literature Con

Donderdag is het zover, ik ga naar Londen voor Young Adult Literature Con, onderdeel van London Film and Comic Con! Ik ga drie dagen naar deze conventie, vol in het teken van Young Adult auteurs en boeken! Net als vorig jaar wil ik lekker veel rondstruinen door de hele conventie, maar bepaalde auteurs en lezingen staat wel in mijn agenda om te bezoeken! Ik heb namelijk genoeg boeken die ik wil laten signeren, dus genoeg te zien en te doen! Ik heb dus een kleine planning gemaakt voor YALC, maar wie weet ga ik daar nog van afwijken. Deze dingen staan in ieder geval hoog op mijn lijstje om te doen!

Vrijdag

Op de vrijdag sta ik vroeg in de rij, dit is namelijk de eerste dag van YALC en dan geven ze in de ochtend genoeg boeken weg aan de eerste bezoekers! Ook pak ik mijn YALC goodiebag en loop ik de hele verdieping door, even alle boeken checken die verkocht worden! Ik ben ook aan het cosplayen als Peeta van de Hongerspelen, dus wie weet maak ik nog veel praatjes met andere conventiebezoekers. Ik koop waarschijnlijk nog niet meteen boeken, ik doe eerst een inspectie welke boeken ik eventueel mee wil nemen terug naar Nederland! Melisa en Thyrze van Booknuts zijn die dag ook op YALC!

11.00 Behind the magic: exploring magical systems in fantasy YA

Vier YA-fantasy auteurs (Sally Green, V.E. Schwab, Taran Matharu en Melinda Salisbury) vertellen over hoe zij magische werelden en magische systemen in hun boeken verwerken. Ik heb die dag een boek mee van Sally Green, aangezien ik enorm fan van haar ben! Na deze lezing ga ik in de rij staan om mijn boek te laten signeren. Heel misschien ga ik nog in de rij staan voor V.E. Schwab, als ik volledig ben overtuigd dat ik haar boek wil hebben. Daarna ga ik waarschijnlijk een rondje doen door London Film and Comic Con op de andere twee verdiepingen en ga ik nog wat eten.

14.00 Patrick Ness: A Monster Calls

Patrick Ness is één van mijn favoriete schrijvers en A Monster Calls en hij komt samen met Lewis MacDougall (die de hoofdpersoon gaat spelen in de boekverfilming van A Monster Calls!) vertellen over de boekverfilming. Ik ben zo benieuwd naar deze film en ik hoor graag de verhalen van Patrick Ness. Patrick beloofde mij via Skype dat hij mijn boek zou signeren als ik op YALC ben (aangezien ik hem vorig jaar had gemist), dus dat ga ik erna zeker doen! Daarna loop ik weer een rondje over de conventie en ga ik misschien nog een boek laten signeren door Samantha Shannon om vier uur gaat Michael Grant vertellen over zijn boek Front Lies, maar aangezien ik Gone bij mij heb, wacht ik tot de signeersessie en kan ik eindelijk hem ontmoeten, want Michael Grant is ook één van mijn favoriete schrijvers! Ik weet nog niet of ik daarna nog lang blijf, misschien ga ik wel even Londen in en de stad verkennen.

 

Zaterdag

Op de zaterdag zijn er niet heel veel dingen die ik wil bezoeken, maar ik kan dan wel afspreken met vele andere Nederlandse boekbloggers op de conventie! Na YALC gaan we ook naar een releasparty van Harry Potter and the Cursed Child in de Waterstones. Op deze dag wil ik ook veel zien van London Film and Comic Con, dus ik ga veel kijken in de dealerroom en even kijken welke beroemdheden er te gast zijn. Ook is Kass Morgan aanwezig (van De 100), maar ik weet nog niet wanneer zij signeert.

15.00 The Horror Factor

Bij deze lezing zal onder andere Darren Shan vertellen over horrorfilms en series die hem hebben geïnspireerd voor het schrijven van zijn boeken. Darren Shan heb ik vorig jaar al ontmoet op YALC, maar wie weet ga ik weer wat laten signeren door deze geniale schrijver.

16.00 You Know Me Well

David Levithan en Nina LaCour vertellen over hun boek You Know Me Well. Misschien ga ik dit boek nog kopen en laten signeren, maar misschien laat ik één van mijn boeken van David signeren, want ik weet nog niet zeker of You Know Me Well wat voor mij is. Daarna ga ik met een grote groep naar de Waterstones, dus dat wordt vast een gezellig dagje met al die ander boekbloggers!

 

Zondag

12.00 workshop co-writing met Tom Ellen en Lucy Ivison

Deze twee auteurs hebben samen Lobsters geschreven en ik vind ze geniaal (en zij mij ook!), dit wordt de derde keer dat ik ze ga zien! Ze zijn zo hilarisch en na de workshop laat ik nog wat door ze signeren (iets met ondergoed…). Die dag wil ik ook nog boeken door Melvin Burgess en Maggie Stiefvater laten signeren. In de middag is er een Harry Potter party en die ga ik nog even goed bekijken, maar aangezien ik die dag in mijn eentje ben en niet weet of ik daar mensen ga ontmoeten, ga ik waarschijnlijk nog de conventie af en ga ik misschien vroeg vertrekken om de stad nog een beetje te bekijken.

 

Dit is mijn planning voor YALC dit jaar! Genoeg auteurs die ik ga ontmoeten, boeken die ik misschien ga kopen en hopelijk genoeg coole cosplayers waarmee ik op de foto ga! Het komt zo dichtbij nu, wat heb ik er zin in!

Welke schrijvers die naar YALC komen zou jij willen ontmoeten?

3 reacties

  1. Jaaaa je moet de boeken van Schwab echt lezen. ZO. MEGA. GOED.

  2. Wat ontzettend gaaf allemaal! Heel veel plezier daar 😀 en die Harry Potter release party ben ik echt super benieuwd naar. Zo vet dat je die in uitgerekend Londen gaat bijwonen!

  3. Zo leuk dat je naar YALC gaat, heel veel plezier! Hoewel ik stiekem niet echt iemand ben die perse schrijvers wil ontmoeten – ik neem genoegen aan hun boeken – ben ik toch een piepklein beetje jaloers dat je Michael Grant gaat ontmoeten. Voor hem zou ik toch graag naar London reizen 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.