Mijn Tips voor Pokémon Go

Vandaag de dag zijn er over de hele wereld Pokémontrainers die hun avontuur beginnen, Pokémon Go is namelijk officieel ook uit in Nederland! Iedereen herkent wel PokémonGo-spelers als mensen fanatiek buiten lopen met hun mobiel in de hand. Ook ik ben al aardig ver met Pokémon Go en de afgelopen weken heb ik aardig wat trucs bedacht om dit spel zo goed mogelijk te spelen. Vandaag deel ik mijn tips met jullie, zodat we allemaal gigantische Pokémonmeesters kunnen zijn!

 

Internet- en batterijverbruik

Pokémon Go is een app waar je internet voor nodig hebt en waarbij je je locatievoorziening bij aan moet zetten. Soms gebruik je ook nog je camera en dat verbruikt ontzettend veel stroom! Als je een kleine databundel hebt, is het natuurlijk een vereiste om zo min mogelijk data te verbruiken als je je 3G/4G aanzet. Door deze instellingen weet ik de schade nog beperkt te houden:

 • Bij je 3G/4G moet je andere apps die data verbruiken uitzetten. Whatsapp, Facebook, Twitter, Instagram en meer, schakel het allemaal uit! Zo is alleen Pokémon Go aan het werk en kan je misschien wat langer bezig zijn met je databundel.
 • Je locatievoorziening kan je ook wat makkelijker maken, door bij Google maps je gebied waar je zit te downloaden. Dat doe je bij offline gebieden, zo heeft je mobiel al je omgeving opgeslagen en gaat je batterij minder snel leeg.
 • Je camera gebruiken om Pokémon te vangen kan niet goed zijn voor je batterij, dus als je een Pokémon gaat vangen, moet je rechtsboven een balkje met ”ar” (augmented reality) verschuiven. Hierdoor gebruik je niet meer je camera, maar zie je gewoon de Pokémon in een grasveld (vergelijkbaar met de games). Hierdoor kan je ook makkelijk Pokémon vangen, aangezien ze nu niet meer bewegen met je camera!
 • Neem voor de zekerheid draagbare opladers mee, zo kan je wat langer doortrainen!

Pokéstops en voorwerpen

Bij Pokéstops kan je gratis voorwerpen krijgen waarmee je Pokémon kan vangen of ze kan verzorgen (zoals potions). Zelf woon ik op plekken waar veel Pokéstops zijn, dus ik raak al snel over de limiet van voorwerpen. Bepaalde voorwerpen zijn handig, andere items wat minder.

 • Bewaar je Pokéballs. Als je over je limiet zit wat voorwerpen betreft, gooi dan niks weg! Ik had een keer veel Pokéballs weg gedaan omdat ik te veel spullen had, maar uiteindelijk kwam ik in een gebied zonder Pokéstops en als je geen Pokéballs meer hebt, is het heel naar als je een zeldzame Pokémon tegenkomt.
 • Maak een route van jouw omgeving waarbij je langs veel Pokéstops komt. Ik heb bij mijn ouders thuis een route uitgestippeld waarbij ik langs veel Pokéstops kom en waarbij ik ook altijd wat Pokémon kan vinden. Ook kom ik langs genoeg gyms (die ik misschien bevecht) en ik ontdek zelfs nieuwe delen van het dorp waar ik meer dan 20 jaar woon, hoe bijzonder! De route die je maakt is ook heel handig als je snel op avontuur wilt, zonder al te veel tijd te verspillen.

Pokémon en hoe ze sterker te maken

Als je eenmaal Pokémons hebt, merk je dat je stardust en snoepjes krijgt als je ze vangt. Elke Pokémon heeft zijn eigen snoepje, waarmee je ze sterker kan maken of kan laten evolueren. Voor het trainen moet je stardust en een (of twee) snoepje(s) geven, voor het evolueren heb je een groot aantal snoepjes nodig. Dit zijn mijn tips om je Pokémon zo sterk mogelijk te maken

 • Vang altijd Pokémon als dat kan. Hierdoor krijg je meer stardust en snoepjes, die onwijs handig zijn om sterker te worden!
 • De CP (combat points) geeft aan hoe sterk je Pokémon is. Hoe meer CP, hoe beter! Organiseer je Pokémon op nummer en kijk dan of je dubbele Pokémon hebt. Heb je een dubbele? Doe dan degene wie die het minst CP heeft, want ook daar krijg je een snoepje voor! De halve cirkel boven je Pokémon geeft ook aan hoe sterk hij is. Als je bolletje op de lijn rechts is, betekent dat dat de Pokémon erg sterk is! Dit balkje kan je aanvullen met power ups.
 • Bewaar je stardust voor later! Je Pokémon sterker maken is leuk, maar hierdoor raak je veel stardust kwijt. Begin pas met het trainen van je Pokémon bij minimaal level 10, als je eenmaal echt sterke (en zeldzame) Pokémon hebt. Sterke Pokémon zijn volledig geëvolueerd en zijn al erg ver met het CP-balkje. Ga zorgvuldig om met je stardust en train de Pokémon alleen als je zeker weet dat ze een goede partij zijn voor gyms die je wilt verslaan.
 • Wanneer je een Pokémon kan evolueren, moet je dat zeker doen! Doe dit bij je meest sterke Pokémon als je de keus hebt uit meerderen. Naast een sterkere Pokémon heb je waarschijnlijk ook een nieuwe Pokémon in je Pokédex en krijg je veel experience points.

Gyms 

Bij level 5 kan je uit drie verschillende teams zitten, waarmee je als team een gym in beslag kan nemen en waarbij je andere gyms van een ander team kan verslaan.

 • Kies voor het team waar veel gyms in de buurt ook lid van zijn. Zitten er veel blauwe gyms in je buurt? Kies team blauw! Is rood vol aanwezig? Kies rood! Zijn al je vrienden lid van team geel? Kies team geel (maar als je echt cool bent, kies je gewoon team blauw want dat is het beste)! Als een bepaald team vaak gyms heeft, kan je die namelijk helpen door een Pokémon achter te laten in de gym, zo ben jij mede-eigenaar!
 • Wanneer je een gym in beslag hebt genomen, kan je in de shop een bonus ontvangen omdat je een gymleader bent, zoals Pokécoins en stardust. Dit kan je meteen doen als je een gym hebt, klik er dus meteen op zodat je een bonus hebt! Gyms worden namelijk snel in beslag genomen in drukke gebieden…
 • Je kan met 6 Pokémon strijden tegen een gym, dus een grote kans dat je kan winnen als je redelijk sterke Pokémon hebt die rond hetzelfde CP zitten als je tegenstander. Na een battle zijn potions (en misschien ook revives) nodig om je Pokémon weer helemaal gezond te maken. Onderschat jezelf dus niet, met 6 Pokémon kan je je tegenstander zeker aan!

Wanneer de app vastloopt als je net een Pokémon vangt

Ik heb al vaak gehad dat ik een Pokéball gooide, deze de Pokémon pakte, maar toen stond het beeld vast! Dit is heel vervelend, maar ik heb een truc die tot nu toe wel helpt (maar ik kan geen garantie bieden op succes). Dit zijn de stappen die ik doe als het spel vastloopt tijdens het vangen van een Pokémon:

 • Verlaat de app. Ga naar je instellingen en doe de vliegtuigstand aan.
 • Ga weer terug naar de app. Hij meldt dat je geen internet en locatie aan hebt staan.
 • Verlaat de app weer en doe de vliegtuigstand uit. Je 3G/4G en je locatievoorziening gaan weer aan. Wacht heel even totdat alles weer volledig is opgestart.
 • Start de app. Waarschijnlijk start hij opnieuw op. Check je Pokémon, waarschijnlijk heb je nu de Pokémon die je probeerde te vangen!

Pokémon-eieren

Pokémon-eieren zijn er in drie verschillende afstanden: 2, 5 en 10 kilometer. Hier kan je lijstjes vinden met Pokémon die eruit komen. De 10 kilometer is het zeker waard, maar probeer dit ook af te wisselen met 2 kilometer (snel uit te broeden en kans op een starter). Op mijn mobiel moet ik echt lopen om afstand op te doen, fietsen gaat bij mij nauwelijks (hij telt die afstand niet mee). Het ligt dus vooral aan hoe je mobiel het doet. Als hij grotere snelheden aankan, stap dan zeker eens op de fiets als je op Pokémonreis gaat en je eieren uit wilt laten broeden!

 

Dit waren mijn tips voor Pokémon Go. Hopelijk heb je hier wat aan en krijg je een prachtige collectie aan Pokémon! Mocht je nog vragen hebben, laat het zeker achter in de reacties, spreek mij aan op social media of stuur mij een mailtje!

Heb jij nog goede tips voor mensen die Pokémon Go spelen!

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik sluit de app gewoon volledig af en dan start ie altijd weer goed op. Haha. Mijn tip is om lures te gebruiken en om je lucky eieren in te zetten als je naar een druk gebied gaat. Meer xp’s! Ook is het slim om op dan moment je pokemons te evalueren.

 2. Mijn tip nog voor 10 km eieren. Soms krijg je zo’n speciale incubator die je 3x kan gebruiken. Als je die dan gewoon op die 10km eieren zet, kun je ondertussen de lagere eieren uitbroeden met de normale incubators! 😀

 3. Team blauw! 👊🏿

 4. Nog een tip om te powerlevellen. Vang zoveel mogelijk Pokémon die maar 12 candies nodig hebben om te evolueren (Pidgeys, Weedles en Caterpies). Wacht tot je een Lucky Egg krijgt en gebruik deze als je echt heel veel van deze Pokémon hebt gevangen. Je krijgt dan per evolutie 1000 XP, wat echt een flinke boost is. Evolueer ook tijdens de XP boost andere Pokémon zoveel mogelijk. Elke evolutie die ook nog niet in je Pokédex stond is namelijk dan ook nog eens 1000 XP waard. Door deze truc heb ik in een half uur van level 11 naar 13 gelevelled. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.