Mijn top 16 boeken in 2016

Aangezien ik in deze laatste week van december vertel over mijn 16 favoriete momenten in 2016 en 16 favoriete series die ik dit jaar heb gekeken, moet ik natuurlijk ook een lijstje maken met 16 boeken waar ik van heb genoten in 2016. Ook deze staan in willekeurige volgorde, aangezien ik echt niet zou weten hoe ik een ranglijst van deze boeken zou kunnen maken. 2016 was niet een enorm leesjaar voor mij (ik had het namelijk ook heel druk met mijn studie), maar ik heb toch meer dan 100 boeken gelezen.

 

1. Be more chill – Ned Vizzini – Recensie

Ned Vizzini kan zo hilarisch schrijven, Be more chill is daar een perfect voorbeeld van. Het gaat over een redelijke sukkel die een chill-pil inneemt om zo cooler te worden. Deze pil is een soort machine die je vertelt wat je moet doen om stoer te worden. Wat een heerlijk boek was dit zeg! Ik heb echt hardop gelachen tijdens het lezen van dit boek en het einde deed mij ook heel goed.

2. Hyperbool en nog wat – Allie Brosh – Recensie

Ook weer een hilarisch boek in mijn lijstje. Hyperbool en nog wat is een verhaal met allemaal simpele tekeningen erin die bepaalde situaties perfect weergeven. Verschillende onderwerpen komen er aan bod. Het is grappig, zielig, mooi, echt geweldig om te lezen!

3. Oog om oog – Buddy Tegenbosch – Recensie

Buddy Tegenbosch is echt een geweldige schrijver en zijn boek Oog om oog wist mij zo in beslag te nemen dat ik de hele wereld om mij heen vergat. De schrijfstijl is zo pakkend en de personages in het verhaal zijn zo indrukwekkend, maar het is ook heel spannend. Buddy Tegenbosch is een goede mix van Stephen King en John Green en ik hoop snel weer een boek van hem te kunnen lezen (snel doorschrijven Buddy!).

Met Buddy Tegenbosch, een schrijver die altijd zijn best doet om persoonlijke en leuke boodschappen te zetten in boeken die hij signeert!

4. Mijn hart en andere zwarte gaten – Jasmine Warga

Dit is boek is een heel zwaar boek, maar ontzettend mooi. Twee pubers zijn het leven zat en hebben een zelfmoordpact,  waarin ze elkaar helpen zelfmoord te plegen. Een moeilijk onderwerp, maar het is heel sterk neergezet. Ik wil er verder weinig over zeggen omdat ik anders dingen verklap, maar het is een heel goed boek.

5. Reboot – Amy Tintera – Recensie

Reboot is echt een onwijs spannend boek vol actie en kickass-personages. Dit hele boek zit vol adrenaline en ik moest dit boek gewoon zo snel mogelijk uitlezen. Het vervolg Rebel is ook heel sterk en ik hunker alleen maar naar meer!

6. De appeltaart van hoop – Sarah Moore Fitzgerald – Recensie

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: LEES DIT BOEK! Het is een prachtig verhaal over vriendschap, hoop, verdriet, liefde en het vergeven van mensen. Oscar gun je het allerbeste met zijn overheerlijke appeltaarten. Hij is zo puur, onschuldig en lief en dit boek kan je hart verscheuren, maar ook weer in elkaar zetten. Dit boek wist mijn wereld op zijn kop te zetten en sindsdien is Sarah Moore Fitzgerald een van mijn favoriete schrijvers. En check ook gewoon die cover!

7. Nimona – Noelle Stevenson – Recensie

Nimona is een geweldige graphic novel over een schurk met zijn handlanger Nimona, een brutaal en mysterieus meisje die zich kan transformeren in verschillende wezens, dieren en mensen. Het verhaal is zo goed, de tekenstijl is heel simpel maar effectief en dat einde… Man, dat einde! Het was het einde waar ik blij mee was, maar waar ik ook heel verdrietig om was omdat het verhaal was afgelopen. Ik heb zelfs meegespeeld in de boektrailer van Nimona, die je hier kan zien.

8. Armada – Ernest Cline – Recensie

Toe aan een echt geeky boek? Dan is Armada echt wat voor jou! Aliens staan op het punt om de aarde te vernietigen en een leger van robots probeert de strijd aan te gaan met deze aliens. Dit boek zit vol nerdy verwijzingen naar boeken, series, games, films en meer. Daarbij is het heel spannend en met goede plottwisten.

9. Suzy en de kwallen – Ali Benjamin – Recensie

Naast de cover is dit boek aan de binnenkant ook een prachtwerk. Het deed me wat denken aan De appeltaart van hoop, maar dit boek gaat vooral over bijzondere feitjes, verlies, verdriet en vriendschap. Dit boek is zielig, maar ook heel mooi, zeker met zo’n bijzondere schrijfstijl. De kleine tekeningen in het boek zijn ook een goede toevoeging aan het boek.

10. Half licht – Sally Green – recensie

Dit boek is het derde en laatste deel van Half Bad, een serie over Nathan, een heks die voor de helft goed is, voor de helft slecht. Deze boeken zitten vol actie, een bijzondere schrijfstijl, liefde, magie en een verpletterend einde dat mij voor altijd bijblijft. Een gevalletje: na het lezen van deze boeken ga je eerst een paar weken zielig in een hoekje zitten voordat je het daglicht weer kan aanschouwen, maar dat is het zo waard.

11. Bunkerdagboek – Kevin Brooks – recensie

Een boek met een grote mindfuck op het einde? Dat is Bunkerdagboek. Het is spannend, onverwachts, creepy, afschuwelijk en zal nog lang door je hoofd rondspoken. Achteraf kan je veel theorieën bespreken met andere lezers, want dit boek zorgt echt voor genoeg gespreksstof!

12. Pokémon Adventures: Ruby and Sapphire

Ik kreeg vorig jaar een box met alle manga’s van Ruby en Sapphire voor mijn verjaardag en het was echt een geweldig verhaal. Ik moest even in het verhaal komen, maar uiteindelijk vallen alle stukjes op zijn plek. Dat einde was ook legendarisch en ik hoop zeker meer mangaboxen te verzamelen van Pokémon Adventures.

13. The Bro Code – Barney Stinson

Aangezien ik een groot fan ben van How I Met Your Mother, heb ik ook de boeken van Barney Stinson, hilarische boeken over de regels achter het zijn van een bro en hoe je alle chicks krijgt. Ik heb zo hard gelachen om deze boeken! The Bro Code mag dus zeker een plekje hebben in mijn top 16.

14. De honger van Max – Hans van der Beek – Recensie

Hoewel ik dit boek geen goede beoordeling heb gegeven (sterker nog, het heeft vooral veel kritiek van mij gekregen), zet ik dit boek wel in mijn lijstje omdat het concept van De sterren van morgen zo grappig is omdat je na het lezen van een van de boeken het verhaal kan bespreken met andere lezers die andere boeken uit de serie hebben gelezen. Zo heb ik een hilarisch whatsappgesprek gehad met Eline waarin we het hele verhaal bespraken en niet meer bijkwamen van het lachen. Koop deze boeken dus met drie andere personen (waarbij elk één van de boeken leest) en geniet achteraf van geweldige gesprekken.

15. Avatar The Last Airbender The Search – Gene Yuen Lang – Recensie

Altijd al willen weten wat er gebeurde met de moeder van Zuko in Avatar The Last Airbender? In deze graphic novel wordt het aan je uitgelegd! De graphic novel is ontzettend mooi gemaakt, nieuwe personages worden geïntroduceerd, het volledige verhaal rondom Ursa wordt bekend gemaakt en de afsluiting is perfect.

16. Gravity Falls Journal 3 – Alex Hirsch

Gravity Falls is één van mijn favoriete series van dit jaar en dit boek is een boek dat ook daadwerkelijk te zien is in de serie. Het laat veel avonturen zien van de auteur van de journals en zelfs Mable en Dipper hebben erin geschreven! Echt een prachtig boek en aan dat einde kon ik bijna een traantje wegpinken.

 

Dit is mijn top 16 boeken van dit jaar! Er zitten veel pareltjes bij. Mijn leesplannen voor volgend jaar? Ik ben van plan om veel boeken te gaan lezen die ik ooit heb gekocht, maar nooit had gelezen doordat ik er geen tijd voor had. Ik kreeg dit jaar veel recensie-exemplaren en sommige heb ik nog niet gelezen, maar ik hoop snel helemaal bij te zijn in deze boeken zodat ik ook eens kan beginnen aan al die boeken die ik nog wil lezen. Dat wordt dus minder vaak ja zeggen tegen een recensie-aanvraag, ik wil lekker genieten van de boeken die mij echt heel leuk lijken! Laat 2017 maar een mooi leesjaar worden!

Welke boeken zitten er in jouw lijstje van favoriete boeken van 2016?

2 reacties

  1. Ik kan weer wat titels aan mijn TBR voor 2017 toevoegen zie ik al. Sowieso ik ik volgend jaar een boek van Ned Vizzini lezen en ‘De appeltaart van hoop’. Fijne jaarwisseling!

    1. Nog geen appeltaart van hoop gelezen? SHAME ON YOU! Fijne jaarwisseling Joany 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.