Mijn top 16 leukste momenten in 2016

Het is het einde van het jaar, tijd om even terug te kijken op de afgelopen maanden! 2016 was een druk jaar waar ik veel dingen heb gedaan en heb meegemaakt. Concerten bezocht, naar conventies geweest, noem het maar op! Het wordt dus tijd voor een overzicht van de leukste momenten die ik heb meegemaakt in 2016, want dat zijn er een hoop! Aangezien het 2016 is, besloot ik een top 16 te maken van alle leuke momenten van dit jaar. Het is op chronologische volgorde, dus de meest recente gebeurtenissen zijn aan het einde!

 

1.Ik kwam in het Best of YA Promoteam 2016!

Dit jaar kon ik in het Best of YA Promoteam zitten, waarbij ik veel boeken heb kunnen lezen. Daarnaast heb ik nog interviews gehad met geweldige auteurs, kon ik naar leuke evenementen en uitjes en heb ik veel mensen van uitgeverij Unieboek kunnen spreken. Een geweldige ervaring, volgend jaar heeft de uitgeverij ook een soort promoteam, maar dan de Best of YA Boekentijgers! Hier lees je er alles over. Ik kan de uitgeverij niet genoeg bedanken voor deze leuke ervaring en ik heb enorm genoten met mijn medepromoleden.

2. Tsunacon

Tijdens het Valentijnsdag-weekend ging ik eerst naar We Love Japan, om de dag erna naar Tsunacon te gaan. Tsunacon was een wat grotere conventie en was bij mijn universiteit, waar ik genoeg leuke dingen heb gedaan (en vooral veel spullen heb gekocht…). Tijdens Tsunacon hoorde ik ook dat ik een kamer kreeg in Rotterdam, het beste nieuws dat ik dit jaar heb gekregen waardoor Tsunacon onvergetelijk werd!

3. Ik ging op kamers in Rotterdam!

Ik studeerde al een half jaar in Rotterdam en is was flink op zoek naar een kamer. Begin maart kon ik eindelijk in Rotterdam wonen en ik ben zo blij met mijn kamer en mijn huisgenootjes! Hier kan je wat foto’s zien van mijn kamer.

4. Concert van Muse

Muse is één van mijn favoriete bands en hun concerten schijnen echt legendarisch te zijn. Ik was er dit jaar en ik ben nog nooit zo hard uit mijn plaat gegaan. Een concert van Muse vergeet je niet snel, het was zo gaaf en ze speelden geweldig live!

5. Dutch Comic Con

Dutch Comic Con is echt elke keer een feest. Acteurs die ik kon zien, cosplayers waarmee ik op de foto ging, merchandise dat ik kon kopen, het was zo leuk! De organisatie had ook veel dingen verbeterd ten opzichte van het jaar ervoor, dus het was echt fantastisch om deze conventie mee te maken. 

6. Yalfest

Yalfest is het grote jaarlijkse Young Adult-evenement en er waren hele leuke auteurs aanwezig. In 2017 is er weer een editie van Yalfest en die wordt nog leuker dan de eerste editie! Het hele Yalfest-weekend was erg leuk, omdat ik als promoteam nog wat extra tijd had met de auteurs, maar ook omdat ik heel veel mensen heb gesproken tijdens Yalfest en met mijn free awkward fanboy hugs-bord werd de dag alleen maar leuker!

7. Estelle Maskame in Nederland

Hoewel ik geen fan ben van de DIMILY-serie, vond ik het ontzettend lachen dat Estelle Maskame in Nederland was. Uitgeverij Moon had mij zelfs vijf keer uitgenodigd om bij de boottocht aanwezig te zijn, wat heel gezellig was. En ja hoor, Estelle tekende mijn signeeronderbroek!

8. Animecon

Op de zondag van Animecon ging ik samen met mijn neefje naar Animecon (voor hem zijn eerste keer naar een conventie), wat hadden we een pret! Het was echt ontzettend leuk om te zien dat mijn neefje zijn ogen uitkeek, conventiegroentjes zijn echt fantastisch! Uiteraard sprak ik weer veel mensen (het commentaar van mijn neefje: ”Het was geweldig maar jij kent echt te veel mensen.”) en waren er geweldige cosplayers aanwezig. 

9. Een weekendje Brugge

Tijdens de zomervakantie ging ik met mijn ouders en zusje een weekendje naar Brugge. Een heerlijk tripje naar België vol met leuke avonturen, ik kan nog steeds lachen als ik die foto’s terug zie!

10. Vakantie naar Londen voor YALC en mijn cosplay-avontuur als Peeta

In de zomervakantie ging ik voor het eerst in mijn eentje op vakantie (nou ja, ik sliep alleen in een hostel, maar er waren genoeg andere boekbloggers in Londen) voor Young Adult Literature Con in Londen. Hierbij waren veel auteurs en was op de andere verdiepingen London Comic Con aan de gang. Tijdens de conventie ging ik cosplayen als Peeta in zijn bakkerskleding. Ik was echt de held van het weekend omdat veel mensen met mij op de foto wilden, ik werd de leukste cosplayer van YALC genoemd! Ik had ook een stuk brood mee die ik aan een Katniss-cosplayer kon geven. Net voordat ik wilde vertrekken op de laatste dag, vond ik eindelijk mijn Katniss! Het is echt een prachtig verhaal en een van de mooiste momenten van mijn leven, omdat ik bijna de hoop had opgegeven. Dit weekend betekende echt zo veel voor mij en zal ik blijven onthouden. 

11. Amsterdam Comic Con

Hoewel Amsterdam Comic Con wat beter georganiseerd kon worden, was de conventie wel heel gezellig, ging ik weer met mensen op de foto in mijn Peeta-cosplay en deed ik zelfs met een Katniss mee aan de cosplaywedstrijd!

12. YALbal

YALbal was een onderdeel van de Literatour en was zo leuk! Auteurs die aan het woord kwamen, het spreken met vele bloggers, mensen van uitgeverijen en auteurs, het was zo gezellig! Ook had ik mijn te nette rokkostuum aan compleet met Pikachu-strik.

13. Concert van Billy Talent

Na jaren fan te zijn van Billy Talent (mijn favoriete band), kon ik ze eindelijk live zien optreden in de Melkweg! Ik stond helemaal vooraan, een supervet concert waarbij ik achteraf doodvermoeiend van thuis kwam, maar dat was het helemaal waard.

14. Concert van Twenty One Pilots

Twenty One Pilots behoort ook tot één van mijn favoriete bands en hun concert was echt geweldig. Ze speelden heel lang, hebben heel veel nummers aan de orde laten komen en wisten een echte show neer te zetten. Petje af voor deze twee heren!

15. Een dagje naar Londen

Deze maand ben ik nog een dagje naar Londen geweest om allemaal winkelstraten onveilig te maken. De busreis was iets minder, maar ik had ontzettend veel lol gehad in Londen en wil snel weer naar deze fantastische stad!

16. Dutch X-Mas Con

Dutch X-Mas Con is de kerstmisversie van Dutch Comic Con en was naar mijn idee heel geslaagd, hoewel het wat rustiger was dan verwacht. Toch was de sfeer heel fijn, heb ik veel mensen gesproken en met mensen op de foto geweest. 

Als ik zo terugkijk, is 2016 een mooi jaar geworden. Conventies, concerten, boekevenementen, het is altijd geweldig om er heen te gaan! Hopelijk kan ik in 2017 net zo veel leuke dingen doen!

Wat is jouw leukste moment uit 2016?

3 reacties

  1. Klinkt als een super 2016. 🙂

    1. Ik wilde precies hetzelfde zeggen haha

  2. Wat een tof jaar heb je achter de rug! Hopelijk is 2017 net zo leuk en geeky 😀 ik wens je alle goeds!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.