Mijn top 16 series in 2016

Zoals je misschien wel weet, ben ik een flinke marathonloper als het gaat om het kijken van series. In 2016 heb ik ook veel series gekeken. Sommige heb ik compleet gezien, andere series hadden juist een nieuw seizoen uit laten komen die ik heb gezien. Tijd om even mijn 16 favoriete series op een rijtje te zetten (in willekeurige volgorde, aangezien al mijn serie-fandoms mij allemaal even dierbaar zijn). Tekenseries, normale series, anime, alles zit erin!

 

1.Your Lie in April

Your Lie in April is een anime over een jonge pianist die sinds de dood van zijn moeder niet meer piano durft te spelen. Uiteindelijk leert hij een violiste kennen die hem weer wil laten spelen. Deze anime heeft veel afleveringen waarin er bijna alleen maar muziek wordt gemaakt, maar de makers weten het heel goed neer te zetten (zelfs voor mensen die totaal niet van klassieke muziek houden). Houd de tissues er voor de zekerheid maar bij, want het einde kan nogal pijnlijk zijn…

2. Game of Thrones

Game of Thrones mag uiteraard niet ontbreken in mijn lijstje. Seizoen 6 vond ik heel vet. Zeker met verschillende podcasts (zoals Lekker Spreken en Fris en Vurig Liedje) die elke nieuwe aflevering uitvoerig bespraken, zat ik echt helemaal in deze serie. Al die verhaallijnen, complottheorieën en meer, echt geweldig! Deze serie wordt steeds spectaculairder en maakt al een mooie aanloop naar een spannend hoogtepunt. Ik kan niet wachten om seizoen 7!

3. Adventure Time

Hoe verdrietig je ook bent, Adventure Time kan altijd een glimlach op je gezicht bezorgen (althans, dat doet het altijd bij mij). Deze serie is zo lekker onverwachts, grappig, debiel, vrolijk, kleurrijk en meer, ik ben er gek op! Toen ik hoorde dat de makers bekend maakten dat ze toe gaan werken naar het einde van Adventure Time, zat mijn hart toch even stil. Ik moet nog maar een paar nieuwe afleveringen zien en dan ben ik helemaal bij.

4. Sword Art Online

Sword Art Online heb ik ook in 2016 ontdekt en vind ik echt fantastisch. Ja, ik snap dat sommige fans de anime minder leuk vinden in het tweede seizoen, maar ik kan nog steeds genieten van alle games die Kirito en Asuna spelen en de hele wereld die er omheen is gebouwd. Ik ben zelfs begonnen met het verzamelen van de manga/novels, dus dat bewijst maar eens dat ik een enthousiaste fan ben van deze anime. 

5. Stranger Things

Stranger Things werd echt een flinke hype in 2016. Iedereen had het erover en ik heb binnen een middagje alle afleveringen gezien. Het verhaal is niet echt heel origineel (ik herkende verschillende films/series/boeken in Stranger Things), maar die herkenbaarheid werkte wel enorm. Het was lekker spannend, de personages zijn goed uitgewerkt en de hele sfeer is prima neergezet. Heb je een middagje vrij? Dan is Stranger Things kijken een perfecte bezigheid om dan te doen!

6. Steven Universe

Steven Universe is een serie vol met emoties, humor, blijdschap, verdriet, moed, liefde en nog veel meer. De worldbuilding is traag, maar uiteindelijk merk je hoe geweldig deze wereld is. Steven is zo’n fantastische hoofdpersoon die te goed is voor deze wereld en alle personages hebben allemaal een bijzondere backgroundstory. Het duurt dus even doordat je volledig in deze serie zit, maar dan kan je echt niet stoppen met kijken!

7. One Punch Man

One Punch Man is ontzettend grappig, iets debiel en heldhaftig gaaf! Saitama is een superheld die letterlijk binnen één klap een schurk kan uitschakelen. Deze serie is ondanks de kracht van Saitama (die naar mijn idee nooit verslagen kan worden) best spannend en de andere superhelden in deze anime zijn ook heel cool. Ik kan niet wachten op meer!

8. Jeuk

Jeuk is een Nederlandse serie en is ronduit hilarisch. Thomas en Peter beleven zo veel ongemakkelijke momenten en weten zich altijd in de penarie te werken. Ik kijk dit vaak met mijn familie op de bank en zelfs mijn zusje (die eigenlijk nooit vaak lacht tijdens films of series) komt niet meer bij als ze weer een aflevering van Jeuk kijkt.

9. Gravity Falls

Gravity Falls, wauw. Deze serie is zo geweldig, zo mooi, zo emotioneel, zo mysterieus en vet, het doet gewoon pijn om te weten dat ze niet meer afleveringen gaan maken! Het einde van deze serie was echt spectaculair en ik ben echt gek op Dipper, Mable, Grunkle Stan, Soos en alle andere personages in de serie. Bill Cipher is de meest indrukwekkende slechterik die ik ooit heb meegemaakt en ook van deze serie heb ik wat boeken van in huis. 

10. The Walking Dead

Dit jaar heb ik seizoen 6 gezien en een deel van seizoen 7. Seizoen 6 vond ik echt een geweldig seizoen. Het was lekker spannend, er gebeurde telkens wel wat en hier merkte je dat er nog gevaarlijkere dingen zijn dan Walkers, namelijk levende mensen. Zeker met die cliffhanger op het einde raakten alle fans in shock! Ja, The Walking Dead hoort zeker in dit rijtje thuis. 

11. Outcast

Om even verder te gaan met creepy televisieseries, Outcast is ook een heerlijke horrorserie over mensen die bezeten zijn. Het was misschien niet zo gruwelijk als ik had verwacht, maar de serie is heel spannend, je voelt de emotionele pijn van de personages en dat einde was om te bibberen zo spannend! Ik kijk zeker uit naar het tweede seizoen. 

12. Pokémon X&Y

Ik heb dit jaar veel afleveringen gezien van Pokémon, ik ben nu helemaal bij met de serie! De avonturen die Ash meemaakte in Kalos waren echt fantastisch. Ash is naar mijn idee echt wat ouder geworden, de gevechten waren echt spectaculair (zeker de gevechten in de laatste afleveringen) en de stiekeme liefde van Serena richting Ash maakte de serie nog beter. Tijdens die laatste afleveringen had ik toch een brok in mijn keel! Kalos is ook een hele mooi regio en ik heb echt genoten van deze seizoenen. 

13. Sherlock

1 januari komt het vierde seizoen van Sherlock op tv, dus het werd hoog tijd dat ik alle afleveringen had gezien! Een aantal jaar geleden keek ik seizoen 1, maar verder was ik niet gekomen. Nu ben ik bij en ik kan zeggen dat Sherlock echt een bijzondere serie is. Sherlock is zo intelligent en gek, de manier waarop hij informatie weet te vergaren door alleen al de manier waarop iemand staat is zo gaaf! Alle zaken die Sherlock moet oplossen zijn zo interessant, ik ben er echt gek op!

14. Doctor Who

Omdat veel mensen die van Sherlock houden ook gek zijn op Doctor Who, heb ik uiteraard ook wat seizoenen gezien van Doctor Who. Toegegeven, ik moet nog een heel eind, maar wat ik tot nu toe heb gezien van Doctor Who voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Het is grappig, the Doctor is wat apart, de compagnons van the Doctor zijn ook heel leuk en het sci-fi-sfeertje is heel leuk! Hopelijk kan ik in 2017 nog veel meer afleveringen zien van deze unieke serie.

15. Rick & Morty

Rick & Morty is echt een serie die totaal niet voor kinderen is bedoeld… Rick is een gekke oude wetenschapper die zijn kleinzoon altijd meeneemt op avonturen, maar of die nou zo leuk zijn… De serie maakt veel volwassen grappen, Rick is meestal dronken en er gebeuren vet rare dingen, maar eigenlijk is het best grappig.

16. How I Met Your Mother

Als afsluiter hebben we nog How I Met Your Mother, een serie die gaat over Ted Mosby die aan zijn kinderen vertelt hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Negen seizoenen lang verhalen over Ted zijn liefdesleven, zijn vrienden en allemaal avonturen die ze hebben beleefd. Ik heb zo vaak moeten lachen om deze serie en elke keer wanneer er een hint wordt gegeven over de moeder werd ik nog nieuwsgieriger. Hoewel de meeste fans ontevreden zijn over het einde van de serie, vond ik het juist erg mooi en kloppend. Suit up!

 

Dit zijn de 16 series die ik in 2016 echt heb verslonden. 2016 is een mooi seriejaar en ik hoop dat 2017 dat ook gaat worden!

Wat zijn jouw favoriete series van 2016?

2 reacties

  1. Ook al hou ik totaal niet van spannende serie vond ik Stranger things toch erg leuk. Na het lezen van deze blogpost ben ik ook erg benieuwd geworden naar Your lie in April, dat wordt een serie voor volgend jaar

    1. Moet je doen Maud, volgens mij is die anime echt wat voor jou! 😀 Je kan hem op Crunchyroll bekijken (is gratis en legaal) 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.