Mijn vakantie naar Londen #1 Veel hitte, Hyde Park en uiteindelijk de London Eye

Eind juni was het zover, ik ging naar Londen! Mijn fangirl was nog nooit naar Londen geweest en aangezien ik naar YALC (Young Adult Literature Con) wilde gaan, vond ik het een perfecte zomer om op vakantie te gaan naar deze stad. Dit zou de zevende keer zijn dat ik deze stad zou bezoeken, dus ik wist wel welke plekken we af zouden gaan! Op de donderdag kwamen we aan, de dag dat het over de 35 graden zou worden. Erg pijnlijk, aangezien ik niet kan zweten en oververhit kan raken. Toch hebben we nog wat leuke dingen meegemaakt tijdens onze eerste dag!

 

Doordat ik drie jaar geleden een bon voor citytrips won, konden we met KLM vliegen naar Londen Heathrow en hadden we hotels geregeld in de buurt van Hyde Park. De heenreis verliep soepel. We vertrokken vroeg in de ochtend en waren al om negen uur geland! Het was een prima reis en we kregen ook nog wat te eten en te drinken tijdens de vliegreis. De reis naar het hotel ging alleen minder soepel. We namen de metro naar South Kensington, om daar lopend over Hyde Park naar het hotel te gaan. Ik had de afstand alleen erg onderschat (net als het feit dat ik dacht dat er veel schaduw zou zijn), dus uiteindelijk kwamen we doodop aan bij ons hotel. Gelukkig mochten we meteen een kamer in en nam ik een ijskoude douche om af te koelen. Man, wat was het warm! Mijn lichaam kon deze hitte echt niet aan, dus we waren bang dat we wat plannen moesten schrappen. Zo wilden we de Tower of London, Tower Bridge en London Eye bezoeken (we hadden zelfs al tickets geboekt), maar dat zou waarschijnlijk niet gaan door de hitte.

Na de lunch besloten we het toch te proberen. We namen de metro naar de Tower of London, maar rond die tijd werd het 36 graden. We kwamen de metro uit en keken naar onze activiteit, maar ik kon niet erheen komen zonder haast flauw te vallen door de hitte, dus we besloten weer terug te gaan. We maakten nog wel een foto van de Tower of London, maar gingen erna terug naar het hotel om daar af te koelen.

Ik vond het jammer dat we niet ons toeristische dagje hadden in Londen, maar we boekten de London Eye om naar de zondag. De andere twee bezienswaardigheden zouden we wel een andere keer bezoeken, gezondheid gaat voor! Ik koelde goed af en we aten bij een Italiaans restaurant in de straat, waar ik gegrilde kip at en als een stoere held een wesp gevangen wist te houden onder een glas. De ober was onder de indruk!   Het koelde iets af, dus we besloten toch even Hyde Park te verkennen (deze was op twee minuten loopafstand van het hotel). Even genieten van de natuur! We liepen een rustig rondje over het park en kwamen zelfs een standbeeld van Peter Pan tegen, waar mijn fangirl weg van is door het boek Lost Boy

Aangezien we deze dag ook de London Eye wilden bezoeken, laat ik alsnog foto’s zien van ons uitje naar de London Eye. Deze hadden we op de zondagavond, de avond na ons tweede en laatste dagje YALC. Het was toen al weer lekker afgekoeld (het regende zelfs zachtjes!), dus prima weer. Dit was de eerste keer dat ik in de London Eye te gaan en met mijn lichte hoogtevrees vond ik dat wel spannend. Gelukkig viel het echt mee, aangezien ik een heel veilig gevoel kreeg. Wat was het toch een mooi uitzicht!

De rit duurde ongeveer een half uur en we hadden prima uitzicht over de Thames. Ook al regende het wat, we konden alles prima zien, het enige nadeel was dat er wat regendruppels op de ramen zaten waardoor het maken van foto’s wat lastiger was. Daarna liepen we naar de overkant en kwamen we langs de Big Ben (die nu volledig is omringd door stellingen omdat er aan gewerkt wordt.

Ook liepen we langs Westminster Abbey, totdat we uiteindelijk de metro instapten en richting ons hotel gingen.

Ik had haast niet verwacht dat de London Eye zo leuk zou zijn. Prima uitzicht, we hebben genoeg (gekke) foto’s gemaakt en er was genoeg ruimte in de cabine (we zaten ongeveer met twintig man erin).  De rij was bij ons vrij kort, dus we konden binnen tien minuten in het reuzenrad stappen, ideaal! Toch nog dus een leuke toeristische attractie meegemaakt in Londen! 

De komende weken komen er nog genoeg blogjes online over Londen. Verslagen van YALC (we waren er twee dagen), verslagen van andere dagen in Londen en uitgebreide blogjes over de Warner Bros Studio Tour. Ook zijn er veel hauls die gaan verschijnen, dus kijk daar zeker naar uit! Er is in ieder geval genoeg te vertellen over deze leuke vakantie.

 Hoe vaak ben jij al in Londen geweest?

2 reacties

  1. Ik denk dat ik ondertussen een stuk of 8 keer in de Engelse hoofdstuk ben geweest… Misschien 9? Allemaal in de afgelopen vijf jaar.

  2. Tweemaal. Dit jaar en een keertje in 2000. Ik heb nu echter alweer zin om opnieuw te gaan. Wat een geluk dat er in mei zo geen hittegolf was want dan had onze citytrip er heel anders uit gezien. We moesten het nu al rustig aan doen door mijn gezondheid maar zo’n warme temperaturen zijn een ramp voor mijn suikerwaarden. Ik ben dan ook heel blij dat het nu eindelijk wat frisser is geworden.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.