Mijn vakantie naar Londen #2 Museum, shoppen en fandoms

Aan het einde van juli ging ik van donderdag tot en met dinsdag naar Londen. Onder andere voor YALC, maar ook om de stad te verkennen! Zo had ik op de zaterdag een dagje ingepland in Londen vol shoppen en andere leuke dingen in Londen. We hadden een drukke dag, maar wel een hele leuke!

 

We begonnen de dag met het Natural History Museum. Dit is een groot museum over dieren, het menselijk lichaam, de planeet en meer. Er zijn vele verschillende afdelingen, skeletten, opgezette dieren en veel informatie over biologie.

Er was twee jaar geleden al een dinosaurustentoonstelling, alleen was deze niet gratis (het museum zelf is gratis, maar een kleinigheidje wordt gewaardeerd). Nu was de tentoonstelling wel gratis, dus konden we genieten van dinosaurussen die waren nagemaakt, skeletten en meer. Erg leuk om te zien! Aan de overkant van de voorstelling was er ook een winkel vol dinosaurusspulletjes.

We vermaakten ons met gemak voor minimaal twee uur, maar vanwege de warmte gingen we iets sneller door het museum heen. Je kan er in ieder geval een hele lange tijd zijn als je tot in detail het hele museum wil zien!

De zaal met de vele waterdieren was voor ons wel het leukst. Heel erg groot en erg indrukwekkend! Ook genoeg ik enorm van de edelstenententoonstelling, aangezien er vele gesteenten te zien waren.   

Na het bezoek aan de Natural History Museum, pakten we de metro naar Piccadilly Circus, het centrum van Londen. Daar waren we al snel bij de Waterstones, een gigantische boekhandel! Deze had vijf etages en een grote collectie aan graphic novels, manga en YA-boeken. Uiteraard kocht ik er een boek en hadden we bij de onderste verdieping lunch gegeten, erg lekker!

Na de Waterstones gingen we vanuit Piccadilly Circus richting het oosten, op weg naar Covent Garden. We gingen een paar winkels in en trotseerden de drukte van de straat. We waren er ook op de zaterdag, dus dan is het ook erg druk!

Richting Covent Garden kwamen we ook uit bij de M&M-winkel, een winkel met meerdere verdiepingen vol in het teken van M&M’s. Je kon bekers vullen met je lievelingskleuren, maar er waren ook shirtjes en andere merchandise van dit snoepje.

Na een kwartiertje lopen kwamen we uit bij Covent Garden. Dit vind ik zelf een geweldige wijk, aangezien er veel marktjes zijn. Aan de zijkant is er zelfs een plein waar veel straatartiesten optreden. Zo zagen wij een act van een vrouw die op een hoge stelling ondersteboven ging hangen onder de stok en aan het jongleren was met zwaarden. Ze maakte er een hele act van vol humor en participatie van het publiek, wat vaak voor veel hilariteit zorgde.

Daarna was het tijd om richting Tottenham Court Road te gaan, een metrostation dichtbij een winkel waar we heen wilden. Op de weg er naartoe zagen we een verrassende winkel, namelijk The Noble Collection. Dit is een winkel vol fandom merchandise. Een tikkeltje duur, maar wel erg leuk om te zien! Ze hadden veel spullen van Harry Potter, maar ook dingen van DC, Game of Thrones en Lord of the Rings.

  We gingen al snel door naar The Forbidden Planet. Dit is een winkel vol fandom merchandise. Funko Pops, shirts, posters, mokken, alles is er wel te vinden! Als je eenmaal de trap naar beneden neemt, kon je terecht in een kelder vol comics, graphic novels, manga, YA- en fantasyboeken en meer. Ik bezoek deze winkel altijd als ik in Londen ben, aangezien ze hele leuke spullen verkopen. Uiteraard konden we het niet laten om met goed gevulde tassen de winkel uit te gaan, wat je zal gaan zien in mijn Londen Haul. Het was wel erg druk in de winkel op het moment dat wij er waren, maar gelukkig konden we wel goed in alle boekenkasten kijken. 

We gingen Oxford Street in, de grote winkelstraat van Londen. We zagen helaas niet veel winkels waar we in wilden gaan, maar namen wel de afslag naar Hamleys, de grote speelgoedwinkel van Londen. Alle prijzen zijn belachelijk duur (voor Funko Pops kan je al snel minimaal 25 euro betalen, zelfs voor de minder populaire pops…), maar het is er erg leuk om te zien. Alle werknemers demonstreren namelijk het speelgoed, waardoor er overal om je heen wel wat te zien is. In de kelder was er veel merchandise te vinden van Harry Potter en Star Wars, waaronder grote Legostandbeelden van Hagrid en Kylo Ren!

Het werd al bijna zes uur, dus vertrokken we naar onze laatste stop. We gingen naar Camden Town/Camdon Lock! Dit is een wijk in het noorden van Londen en is ideaal voor de alternatievelingen. Bijzondere marktjes waar je uren door kan rondstruinen en genoeg eettentjes waar je voor een lage prijs een goede maaltijd kan krijgen. We namen al snel wat te eten, maar konden helaas niet te lang blijven, aangezien na zes uur al veel delen van de markt sluiten.

We gaan ooit nog wel eens naar Camden Town, aangezien ik hier met gemak een hele dag kan rondstruinen. Op elk hoekje is er wel weer een bijzondere winkel te vinden! Wel zagen we onder andere een nerdwinkel en een winkel waar twee grote robotbeelden opstaan, waar de binnenkant echt heel gek is… Voordat we weg gingen, nam mijn fangirl een soort poffertjeswafel, welke onwijs lekker was. Rustig terug naar het hotel, want na een dagje lopen waren we wel doodmoe…

Tijdens een volgend bezoekje aan Londen wordt Camden Town vast nog wel bezocht, maar dan veel langer. Er is zo veel leuks te doen in Londen, ik kan er geen genoeg van krijgen! Binnenkort vertel ik over de derde en laatste dag waarin we Londen konden verkennen, morgen kan je lezen over de tweede dag YALC!

Welke plekjes in Londen wil jij altijd bezoeken als je er heen gaat?

1 reactie

  1. Boekenwinkels. Heel véél boekenwinkels! Maar ook plekken zoals Camden Lock Market, winkels vol fandomspulletjes, leuke marktjes, of gewoon even gezellig genieten in een van de vele parken. Die laatste twee zijn er dit jaar niet echt van gekomen. Ik zou ook wel een keer naar YALC willen gaan maar ik weet niet of dit haalbaar is voor mij.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.