Najaarpresentatie BlossomBooks voor bloggers

Afgelopen zondag had ik een hele leuke dag op een uitgeverij. Een aantal weken geleden was ik uitgenodigd voor de najaarpresentatie bij BlossomBooks, waarbij ze gingen vertellen welke nieuwe titels er uit gaan komen dit jaar. Hierbij waren alleen bloggers voor uitgenodigd en er zouden exclusieve nieuwtjes bekend worden gemaakt, dus daar wilde ik maar al te graag bij zijn! Deze zondag ging ik naar Alkmaar en ik had het onwijs naar mijn zin!

 

Myrthe en Lotte hadden een leuke planning. We kregen de nieuwe brochure met de niP1070762euwe titels van BlossomBooks (waarvan ik over een paar nog niks kan vertellen, maar er zitten een aantal toffe boeken bij!) en er werd telkens een bepaald boek behandeld, waarbij de dames vertelden waarom ze dit boek gaan uitgeven, welke acties ze aan het boek wilden koppelen en wat we konden verwachten van het boek. Ook werd verteld hoe de covers van de boeken werden en mochten we zelfs onze mening geven over bepaalde boeken en ideeën geven over toekomstige evenementen.

Naast de presentatie was er nog ruimte voor een hapje (chippies!) en een drankje, een gezellig gesprek met andere bloggers en kregen we lootjes, BlossomBooks ging namelijk wat speciale acties verloten die wij als bloggers konden gaan doen! Zo waren er winacties die werden verloot, maar ook korte interviews met auteurs, booktags, het delen van de eerste drie hoofdstukken van bepaalde boeken en meer. Ook ik heb twee leuke prijzen binnen gesleept, ik mag namelijk een auteur drie vragen stellen en ik kan zelfs een booktag gaan maken van een nieuw boek dat erg tof gaat worden en deze kan ik laten invullen door de schrijver van dat boek! Het was erg gaaf om exclusieve nieuwtjes te horen van BlossomBooks en wat wij als bloggers voor ze konden betekenen. 
P1070763

Ook konden we een BlossomBooks-quiz invullen (die nog best moeilijk bleek te zijn want Lisa en ik deden samen mee maar we waren dikke verliezers…), wat stickers, snoepjes, twee najaarsaanbiedingen en nog een prachtig boek. Ik hoop snel meer te gaan vertellen over wat er allemaal werd verteld, want er zijn genoeg leuke dingen die ik voor nu nog even geheim moet houden…

P1070770

BlossomBooks had een erg leuk bloggersevent georganiseerd waarbij ze echt lieten zien dat wij als bloggers erg belangrijk zijn voor de uitgeverij. Ook kaartte Myrthe een probleem aan onder Nederlandse uitgeverijen van YA: namelijk dat lezers vaak de Engelse boeken lezen wanneer bekend wordt gemaakt dat een boek vertaald wordt. Het is dan moeilijk om als uitgeverij draaiende te blijven, zeker als sommige lezers zeggen dat ze alleen Engelse boeken lezen. Zeker wanneer een uitgeverij een auteur naar Nederland probeert te halen, moeten er gewoon veel boeken verkocht worden om dat door te laten gaan. Ikzelf koop altijd Nederlandse versies van boeken die vertaald zijn, aangezien je daarbij de uitgeverij steunt en zo ook ervoor zorgt dat ze leuke evenementen kunnen organiseren! Hopelijk doe jij dat ook, zodat we de bookcommunity in Nederland sterk kunnen laten houden!

Ik wil BlossomBooks bedanken voor de leuke middag en alle andere gezellige bloggers die aanwezig waren op het evenement!

Wat is jouw favoriete boek van BlossomBooks?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wat ziet dit er er leuk uit. En die mokken zijn zo leuk!

  2. HAHA, het is ook best knap om zó slecht te zijn in een quizje. Dus ergens hebben we ook wel weer gewonnen. Leuk verslag en ik had het niet beter kunnen zeggen 👏

    1. Als we een quiz hadden over chips hadden we denk wel gewonnen.

      1. Dat weet ik wel zeker

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.